Δεν έχω καταλάβει γιατί έγινε "ανατολικό ζήτημα" η "κοινωνική" πλευρά της Ελληνικής Επανάστασης. Το ανέφερα για λόγους πληρότητας, για να μην μου πει κανένας "ψιτ, κάτι ξέχασες". Μπορώ κάλλιστα να το αφαιρέσω, χωρίς να αλλάξει καθόλου η ουσία της απάντησής μου.
Μπορώ, επίσης, να αφαιρέσω και την αναφορά για το άσυλο γιατί είναι συμπληρωματική.
Τα αφαιρώ, λοιπόν, για να πάμε παρακάτω.
-------------------------------------------------------------------------------------
Διαβασα τα γραπτα του πεταλωτη και δε βρηκα κατι που να δικαιολογει τους χαρακτηρισμξυς σου σακ. Το οτι ειναι ενα ανθρωπινο αποβλητο ενα σκουληκι που παντρευεται ενα 10χρονο δεν νομιζω να υπαρχει λογικος ανθρωπος που να διαφωνει. Το οτι οι αξιες που πρευσβευονται απο φανατικους μουσουλμανος απειλουν τον πολιτισμο μας παλι δε θα βρεθει ανθρωπος λόγικός να διαφωνησει
το οτι εχει γεμισει η πατριδα μας με επιλυδες που ειχαν τρομαξει να διωξουν οι προππαπουδες παλι δε θα διαφωνησει κανεις
Υποθέτω ότι υπερβάλλεις συνειδητά, αλλά θα σχολιάσω. (Αρχικά νόμισα ότι εννοείς τους Βούλγαρους με το δεύτερο.)
Η επανάσταση του 1821 δεν ήταν θρησκευτικός πόλεμος, σταυροφορία ή τζιχάντ. Ήταν κυρίως εθνικός πόλεμος, δηλαδή ξεσηκώθηκαν οι Έλληνες για φτιάξουν εθνικό (ελληνικό) κράτος.
Είναι γεγονός ότι ο διαχωρισμός Ελλήνων και Τούρκων γινόταν κυρίως με βάση το θρήσκευμα. Από εκεί προκύπτουν και οι εκφράσεις Τουρκαλβανός και Τουρκόγυφτος, για τους μουσουλμάνους Αλβανούς και... Ρομά. Θρησκευτικό πόλεμο, όμως, δεν τον είπε κανένας.
Οι πρόγονοί μας πολέμησαν για να φτιάξουν μια χώρα ελεύθερη και όχι για να διώξουν τους ξένους.------------------------------------------------------------------------
Και συμπληρώνω:
-Ανάργυροε, έχεις ανακατέψει πράγματα άσχετα μεταξύ τους και έχεις μπερδέψει τις εποχές.
- Οι προπαπούδες μας είναι αδύνατο να είχαν διώξει λαθρομετανάστες.
- Στη χώρα μας, εδώ και χίλια χρόνια, υπάρχουν άνθρωποι που κατάγονται από την περιοχή που είναι σήμερα το Πακιστάν, έχουν εγκατασταθεί εδώ χωρίς κανενός είδους άδεια και κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να τους διώξει. Είναι οι γνωστοί μας Ρομά ή Αθίγγανοι ή Γύφτοι.
(Την άλλη την εξυπνάδα την είπα μια φορά, φτάνει. Δεν χρειάζεται και δεύτερη)