Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 07, 2021, 08:58:23 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: 20 EURO 2003!! στις: Φεβρουάριος 21, 2010, 10:27:24 μμ
Ευχαριστώ για ότι έχετε γράψει σχετικά με το νόμισμα που έβαλα σε δημοπρασία , δεν θα ξαναμιλήσω για τίποτα , γιατί δεν μπορεί να ξεκινάει μια συζήτηση για το αν ένα νόμισμα είναι μετάλλιο ή όχι, και να καταλύγει σε προ ευρω νομίσματα , σε μπακάλικα και super market .
Καληνύχτα σας
2  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: 20 EURO 2003!! στις: Φεβρουάριος 21, 2010, 08:35:37 μμ
Η τράπεζα της Ελλάδος ήτανε δημόσιο ίδρυμα.Από την στιγμή που παράγει κέρδη για τους μετόχους της , παύει να είναι ένα ίδρυμα και είναι επιχείρηση. Τα ιδρύματα δεν παράγουν κέρδη. Όσο για τους Γάλλους και τους Γερμανούς τα συλλεκτικά τους κομμάτια , είναι σε πολύ λίγα κομμάτια και δεν είναι με το κιλό ,  είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούνε. Για τους υπόλοιπους οργανισμούς και τα συλλεκτικά ( ΟΤΕ, ΕΛΤΑ ) , εκτός του οτι έχουν ειδική οργάνωση για τους συλλέκτες (πελάτες) , κάποιοι από τους υπαλλήλους τους κάνανε περιουσία χωρίς βέβαια να ζημιωθεί ούτε ο οργανισμός αλλά ούτε και οι συλλέκτες. Σχετικά με το δικαίωμα της κοπής του νομίσματος το 20ευρο κόπηκε με απόφαση του συμβουλίου της τράπεζας της Ελλάδος , δεν κόπηκε τυχαία ούτε ανεπίσημα. Αν όλοι αυτοί που διαμαρτήροντε είχανε έναν γνωστό και είχαν πάρει κάποιο κομμάτι , θα λέγανε αυτά που λένε για το συγκεκριμένο νόμισμα? Μάλλον όχι...
3  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: 20 EURO 2003!! στις: Φεβρουάριος 21, 2010, 03:21:03 μμ
Το πιστοποιητικό του νομίσματος δεν αναφέρει πάνω τιραζ όπως δεν αναφέρουνε τα πιο πολλά πιστοποιητικά ελληνικών αναμνηστικων νομισμάτων.  Όσο για το συλλεκτικό κοινό που αναφέρετε φίλε Γιώργο , εδώ και πάρα πολλά χρόνια,΄είχανε ζητήσει πολλοί από την τράπεζα της Ελλάδος να φτιάξει ενα συλλεκτικό τμήμα με εγγεγραμμένουσ συλλέκτες (μέλη) . Δεν το έχει κάνει  και πιστεύω οτι δεν θα το κάνει.Γιατί όπως αναφέρετε και εσείς δεν την ενδιαφέρει ο συλλέκτης αλλά το τί θα βγάλει σαν τράπεζα. Όταν βγάζει μια σειρα σε 30.000 κομμάτια και εξαντλήτε και μετά βγαζει και δεύτερη και τρίτη με το ίδιο αποτέλεσμα , ξαφνικά βγάζει άλλη μια με 10.000 ή με 5.000 . Ενδιαφέρει την τράπεζα λοιπόν πού , πώς και αν θα το βρουνε οι υπόλοιποι?
Σίγουρα είναι ΑΔΙΚΟ  αλλά η τράπεζα είναι επιχείρηση και κάνει ότι και όπως νομίζει αυτή σωστό με μόνο σκοπό το κερδος.
4  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: 20 EURO 2003!! στις: Φεβρουάριος 21, 2010, 02:31:56 μμ
Θα απαντήσω και εγώ με την σειρά μου στον κ Νίκο ότι αν δεν γνωρίζει κάτι καλύτερα να μην το αναφέρει.Το νόμισμα δεν είναι κυκλοφορίας , είναι ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ( ΑΝΤΑΛΛΑΞΙΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ) , όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Το οτι έχουν μείνει στην τράπεζα της Ελλάδος 7.000 κομμάτια δεν μπορεί κανείς να επιβεβαιώσει κατά πόσο  είναι σωστό ή λάθος, ή είναι ένα παραμύθι που διαδώσανε όσοι δεν κατάφεραν να το βρούνε, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με άλλα συλλεκτικά κομμάτια από διάφορα είδη. Η τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία υποχρέωση να δώσει στο κοινό, ούτε να λογοδοτήσει σε κανέναν συλλέκτη διότι δεν έχει συλλεκτικό τμήμα με εγγεγραμμένα μέλη , συλλέκτες , όπως για παράδειγμα έχει ο ΟΤΕ. Σχετικά με αυτό που έγραψε ο κ. Γιώργος , μήπως πουλήσει αργότερα όσα κομμάτια έχουν μείνει ή τα λιώσει , δεν πρόκειτε να ισχύσει τίποτα άπό τα δύο , γιατί η τράπεζα τα χρησιμοποιεί ακόμα και σήμερα ως δώρο (χωρίς πληρωμή) όπου αυτή κρίνει οτι πρέπει να τα δώσει.Εγώ πήρα 2 χωρίς να πληρώσω και χωρίς να βάλω μέσον. Καλό θα είναι να προσέχει ο καθένας τί  γράφει εδώ μέσα και σε κάθε άλλο forum , να μην παραπλανεί τους συλλέκτες γιατί πίσω άπό κάθε ψευδόνυμο ή όνομα δεν ξέρουμε ποιός μπορεί να υπάρχει. Καλή σας μέρα , ΜΑΡΙΑ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ....

Όσα δεν φτάνει η αλεπού , τα κάνει κρεμαστάρια....  
5  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: 20 EURO 2003!! στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 09:49:56 μμ
Κύριε Γιώργο , μπαίνω συχνά στην παρέα σας και διαβάζω τα νέα  Χαμόγελο  ... απλά απάντησα σήμερα γιατί το θέμα πιστεύω με αφορούσε άμεσα.  Να επισημάνω και κάτι ακόμα για όσους δεν μας ξέρουνε και πιθανόν να νομίζουν οτι είμαστε καινούργιοι στο χώρο, ασχολούμαστε με το ελληνικό νόμισμα από το 1990.
6  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: 20 EURO 2003!! στις: Φεβρουάριος 20, 2010, 09:11:45 μμ
Καλησπέρα σας , οποιοδήποτε επίσημη κοπή αναφέρει αξία δεν είναι μετάλλιο αλλά νόμισμα. Το συγκεκριμένο νόμισμα δεν κυκλοφόρησε, όπως δεν κυκλοφόρησε και κανένα άλλο ασημένιο ή χρυσό που εκδόθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος. Το γεγονός ότι η τράπεζα δεν το διέθεσε στο κοινό είναι ένα άλλο θέμα 'οπως και το 20.000 δραχμές του 1990 (χρυσό) , διέθεσε μόνο 300 από τα 1000 κομμάτια στο κοινό για δικούς της λόγους. Το νόμισμα αυτό , μιας και είχα βάλει εγω την δημοπρασία , να ενημερώσω τους φίλους  του site οτι το πήρα μέσα από την τράπεζα της Ελλάδος (οχι της Αθήνας) και το πιστοποιητικό του αναφέρει αναμνηστικό νόμισμα και όχι μετάλλιο.Είναι αποδεκτό σαν 20ευρω και απο την τράπεζα της Ελλάδος και από την πλειοψηφία των συλλεκτών. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ( ΕΓΩ ΤΟ ΕΔΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΔΥΟ ) .
7  Μετάλλια / Μετάλλια / Άγνωστο μετάλλιο 1929... στις: Ιανουάριος 24, 2010, 11:31:39 πμ
Αναζητώ πληροφορίες γι'αυτό το μετάλλιο. Στην πίσω πλευρά του αναγράφονται τα εξής :
                                                         T . T .
                                                       HERREN-E
                                                         1929
                                                           III
8  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Απ: Ακυρωμένα στις: Ιανουάριος 23, 2010, 04:30:55 μμ
Σας ευχαριστώ πολύ για τις λεπτομέριες.  Χαμόγελο
9  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Ακυρωμένα στις: Ιανουάριος 23, 2010, 10:46:53 πμ
Έχω αυτά τα χαρτονομίσματα,1000 δρχ 1926 και 500δρχ 1932.Οι γνώσεις μου πάνω στα χαρτονομίσματα είναι λίγες.Πέρα απο την αξία των χαρτονομισμάτων αυτών, γνωρίζει κάποιος να μου πει γιατί ακυρώθηκαν και πότε έγινε αυτό? εψαξα να βρώ λεπτομέριες αλλά το μόνο που αναφέρουν για τρύπια χαρτονομίσματα είναι οτι ονομάζονται ακυρωμένα ή χαρτονομίσματα "ανάγκης" .
10  Μετάλλια / Μετάλλια / Αναμνηστικό μετάλλιο απο το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ??? στις: Ιανουάριος 20, 2010, 02:45:52 μμ
Γνωρίζει κανείς κάποια λεπτομέρια για το μετάλλιο αυτό? το μόνο που έχω μάθει είναι οτι είναι για τα 50 χρόνια από την έναρξη του χτισήματος του νέου Βελιγραδίου  Απορία
11  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: ΕΟΡΤΕΣ & ΕΥΧΕΣ στις: Δεκέμβριος 25, 2009, 05:21:10 μμ
Χρόνια πολλά σε όλους  κυρίως με υγεία και εσωτερική ηρεμία για σας και τις οικογέννειές σας...
12  Τηλεκάρτες / Ελληνικές Τηλεκάρτες / Απ: Τηλεκάρτα 2004 Συλλεκτική!! στις: Δεκέμβριος 23, 2009, 11:54:04 πμ
Η κασετίνα αυτή βγήκε μόνο σε 80 κομμάτια όσα είναι και τα ασημένια μετάλλια(καθαρό ασήμι) .Μαζί με αυτά μπήκανε στις κασετίνες και 80 ζευγάρια τηλεκαρτών απο τα 800 που βγήκανε.Κυκλοφόρησε ΜΟΝΟ την ημέρα της έκθεσης οπότε καταλαβαίνετε και το πόσο μεγάλη αξία έχει.Υπάρχουν πάρα πολλοί συλλέκτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτής της κασετίνας.Η τιμή της αυτην τη στιγμή ειναι περίπου στα 70 ευρω αν και θα μπορούσε να ειναι αρκετα παραπάνω...
13  Τηλεκάρτες / Ελληνικές Τηλεκάρτες / Απ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΚΑΡΤΑ!! στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 06:28:51 μμ
Λόγω του οτι ασχολούμαστε πολλά  χρόνια με τις τηλεκάρτες, και έχουμε αρκετή εμπειρία πανω στο θέμα,όποιος θέλει μπορεί να γράφει εδώ τις ερωτήσεις ή τις απορίες που έχει και θα βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Σχετικά με το θέμα των τιμών που αναφέρατε παραπάνω, για το πόσο άξιζαν και το πόσο αξίζουν σήμερα,θα ήθελα να σας πω ότι η πτώση οφείλεται βασικά σε δύο λόγους , πρώτον στην σημερινή οικονομική κατάσταση του κόσμου και δεύτερον στα μεγάλα στοκ καρτών που κρατούσανε πολλοί συλλέκτες-έμποροι τα προϊγούμενα χρόνια και που τώρα θέλησαν να τα βγάλουν μαζεμένα στην αγορά.Ο συνδιασμός αυτός μεγάλης προσφοράς και μικρής ζήτησης δημιούργησε την πτώση των τιμών στα συλλεκτικά και ιδιαίτερα στην κάρτα.Φυσικά όπως εχει δείξει το παρελθόν όλα τα συλλεκτικά αντικείμενα παρουσιάζουν καποια στιγμή κάμψη και μέτα επανέρχονται.Όποιος έχει υπομονή δεν βγαίνει ποτέ χαμένος.
14  Τηλεκάρτες / Ξένες τηλεκάρτες / Απ: Γερμανικη Συλλεκτικη Τηλεκαρτα!! στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 06:10:28 μμ
Γεια σας, η κάρτα αυτή είναι μια από τις 10 διαφορετικές γερμανικές ασημένιες που έχουνε κυκλοφορήσει,είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί πια και η τιμή της είναι στα 100 ευρώ.


15  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νέα μέλη, συστηθείτε! στις: Δεκέμβριος 22, 2009, 05:54:41 μμ
Καλησπέρα σε όλους, εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθεια σας και θα βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ.
Σελίδες: [1]

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo