Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιούνιος 18, 2024, 02:39:48 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 80
1  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: αγορα γραμματοσήμων στις: Δεκέμβριος 07, 2021, 11:01:41 πμ
Η διεύθυνση φιλοτελισμού στην Αιόλου 100, δεν ξέρω αν έχουν τόσο παλιά του 2002, αν έχουν λογικά θα τα πουλάνε κιόλας. Αλλιώς μετά σε εμπόρους γραμματοσήμων
2  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ στις: Νοέμβριος 08, 2021, 12:52:05 πμ
Για να πετύχεις σφάλμα με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να παίρνεις γραμματόσημα σε φύλλα και μάλιστα σε ντάνες.
Που και πάλι δε θα πετύχεις. Είναι πολύ δύσκολο πιο εύκολα πιάνεις το λαχείο. Για το λόγο που σου είπα και πιο πάνω τις εκτυπώσεις δε τις ελέγχουμε με το μάτι αλλά περνάνε σκανς από υπολογιστή. Ένα ωραίο σφάλμα λίγο έλειψε να βγει με τη μάχη των θερμοπυλών που είχε λάθος στην ορθογραφία και είχε εκτυπωθεί αλλά δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει κόπηκε από την επιτροπή νομίζω.
3  Άλλες Συλλογές / Κοσμήματα / Απ: Πώληση χρυσών κοσμημάτων σε επιχειρήσεις με άδεια στις: Νοέμβριος 07, 2021, 06:09:46 μμ
Ο μόνος τρόπος να πάρεις κάποια αξία σαν κοσμήματα είναι να είναι κοσμήματα γνωστού οίκου ή σχεδιαστή με κάποια ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία ή να ήταν στην κατοχή και να τα έχει φορέσει γνωστό πρόσωπο και  Σε αυτή την περίπτωση ο δρόμος είναι η δημοπρασία.

Στην περίπτωση απλών κοσμημάτων οι προλαλήσαντες νομίζω σου είπαν πάνω κάτω τι ισχύει γενικά.
4  Άλλες Συλλογές / Κοσμήματα / Απ: Πώληση χρυσών κοσμημάτων σε επιχειρήσεις με άδεια στις: Νοέμβριος 07, 2021, 12:13:33 μμ
Γιατί δε πας σε μία από αυτές που σου φαίνονται εντάξει με την άδεια τους και το ψάχνεις παραπάνω?
5  Χαρτονομίσματα / Ξένα χαρτονομίσματα / Απ: Γαλλικο ασσινιατο.. πλαστο εποχης? στις: Νοέμβριος 07, 2021, 01:50:33 πμ
πολύ ωραία ιστορία, βλέπω πως υπάρχουν 2 δίκυκλες σφραγίδες, μπορείς με καλό φως και μεγεθυντικό φακό να καταλάβεις τι λένε?
6  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ στις: Νοέμβριος 07, 2021, 01:44:38 πμ
Δε θα βρεις εύκολα σε ευρώ γιατί πολύ λίγοι ασχολούνται με τα ευρώ, οπότε δύσκολα αναφέρονται ώστε να γίνουν γνωστά σφάλματα και να μπει σε καταλόγους κλπ.
7  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ στις: Νοέμβριος 07, 2021, 12:11:52 πμ
@digo σ ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να είναι χρήσιμα σε κάποιον αυτά που λέω  Σαρκασμός

@oriakos, όπως σου είπα το γραμματόσημο μη το φοβάσαι! Και οι ερμήδες εύκολοι είναι, ανοίγεις τον κατάλογο βλέπεις ποιες αξίες βγήκαν και μαζεύεις από μια φορά κάθε αξία! δύσκολοι είναι πας με το σκάνερ και το μικροσκόπιο να δεις αν μεγάλωσαν καθόλου θα γένια του Ερμή  Σαρκασμός

Χιουμοριστικά το λέω οι ποικιλία των ΜΚΕ είναι μια συλλογή από μόνο του αλλά δεν είναι ανάγκη να μπείς και εκεί εκτός αν σου αρέσει ο δρόμος αυτός. Αλλά πέρα από αυτόν υπάρχουν και άλλα πολλά μονοπάτια!.

Αν βρεις το βιβλίο που σου είπα για τα ΜΚΕ είναι τέλειος οδηγός για αρχή.

Θες να κάνεις σφάλματα, έχουν τη φάση τους κάνε τα! εμένα ας πούμε με ιντριγκάρουν ως ένα σημείο γιατί καταλαβαίνω ότι ορισμένα γίνονταν για να γίνονταν. Αλλά έχω δει και σε τωρινά γραμματόσημα σφάλματα και ποικιλίες σε χρώματα. Που κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο δύσκολα από τα παλιά λόγω της τεχνολογίας εκτύπωσης αλλά και των πολύ πιο αυστηρών ποιοτικών ελέγχων που γίνονται από υπολογιστή.

Οι κατάλογοι του βλαστού, του Καραμήτσου και ο Ερμής είναι μια χαρά για να πάρεις τις πρώτες πληροφορίες και να τα έχεις στο μυαλό σου σε μια σειρά. Το τιράζ πέρα από ορισμένες σειρές δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει τόσο έως και καθόλου.

Γιατί το γραμματόσημο σε αντίθεση με το συλλεκτικό νόμισμα, βγαίνει για την εξυπηρέτηση του κοινού και την ταχυδρόμηση, βγαίνει για να καλύψει την ανάγκη της επικοινωνίας. Το ταχυδρομείο ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας κάποτε. Βέβαια για κάποια έτη εκτύπωναν άπειρα επειδή εμποροματοποιούταν συλλεκτικά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
8  Άλλες Συλλογές / Πίνακες Ζωγραφικής / Απ: Πλαστά έργα στην αγορά. στις: Νοέμβριος 05, 2021, 11:15:30 πμ
Επίσης η μεταξοτυπία πέρα απο αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω βολεύει και σε κάτι άλλο, βάζεις στο χώρο σου ένα έργο που πολύ καλή εκτύπωση (οκ πραγματικό δεν ειναι ποτέ) σε μια μεγάλη διάσταση που κάνει για τοίχο για παράδειγμά γιατί ο αντίστοιχος πίνακας στις ίδιες διαστάσεις φεύγει σε τιμή.

Πάντως σε νέες γκαλερί που έχω δεί που συνεργάζονται με γνωστούς ζωγράφους πέρα απο τις μεταξοτυπίες έχω δει οτι εκθέτουν έργα πίνακες σε πιο μικρές διαστάσεις που κάνουν λίγο πιο προσιτή την αγορά.

Προσωπικά θα προτιμούσα να αγοράσω απο κοντά απο γκαλερί μια μεταξοτυπία να γνωρίσω και τη γκαλερί ή και το ζωγράφο (αν ζει) να εχει και τα χαρτιά της και να ξέρω τουλάχιστον τι έχω πληρώσει.

Πάντως οι τιμές που λες κάπου εκεί παίζουν. Καμιά φορά και ποιο ακριβά.
9  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΣΕΙΡΩΝ ΕΛΤΑ στις: Νοέμβριος 05, 2021, 12:59:15 πμ
Καλησπέρα, τις συγκεκριμένες που αναφέρεις τις βρίσκεις ακόμα στο site των ΕΛΤΑ στην ονομαστική τους αξία.

Ως πραγματική συλλεκτική αξία τι εννοείς? το χαμηλό tiraz? γιατί 50χιλ κομμάτια δεν είναι λίγο είναι νορμάλ.

Αν εννοείς δύσκολες ή εύκολο να μεταπουληθούν θα έλεγα ότι είναι η ανάβαση του Ολύμπου, τα τρένα που έβγαλαν πρόσφατα πριν μερικά χρόνια, τα πουλιά που είχε και ένα φυλαράκι που αν το σκάναρες άκουγες πως κελαηδάνε τα πουλιά. Και από τις περίεργες τις ειδικές που βγάζουν κάνα δυο χρόνια τώρα είναι δύσκολη η δίωρυγα της Κορίνθου.
10  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Πανευρωπαϊκή φιλοτελική έκθεση ''ΝΟΤΟΣ 2021'' στις: Νοέμβριος 05, 2021, 12:40:32 πμ
Όπως πολύ καλά τα είπε ο φίλος Πάνος, η NOTOS 2021 (19 με 22 Νοεμβρίου στο Ζάππειο)  είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός όχι μόνο για το φιλοτελισμό αλλά και για το συλλεκτισμό γενικότερα. 

Εκτός των 1400 πλαισίων που θα εκτεθούν με φιλοτελικές συλλογές διεθνούς και ελληνικού ενδιαφέροντος θα εκτεθούν επίσης οι πλάκες της Μεγάλης κεφαλής του Ερμή από το Φιλοτελικό Μουσείο, έγγραφα από τη ίδρυση του Ελληνικού Ταχυδρομείου από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, θα παρουσιαστούν ο αρχικός στιγέας και η μήτρα του μεταλλίου της Μεγάλης Κεφαλής του Ερμή από τον Louis Fanchini, θα παρουσιαστεί η ανασύσταση της πλάκας του 20λέπτου της Μεγάλης κεφαλής του Ερμή και θα συναντηθούν τα 11 από τα 13 γνωστά Solferino το πιο περιζήτο Ελληνικό γραμματόσημο διεθνώς.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην συνάντηση που απλά θα έχουμε όλοι εμείς πολλοί φίλοι από το φόρουμ που θ πάμε ως επισκέπτες ή θα έρθουν ως εκθέτες (όπως ο LHH που εκθέτει)

Έχει ήδη βγει και ο κατάλογος της έκθεσης https://hps.gr/notos2021/wp-content/uploads/2021/10/NOTOS2021_catalogue.pdf  (ίσως αργεί λίγο να κατέβει γιατί είναι σε υψηλή ανάλυση)

Ελπίζω όσοι έρθετε να αφήσετε ένα μήνυμα να τα πούμε και από κοντά στο Ζάππειο, στη NOTOS 2021!
11  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ στις: Νοέμβριος 04, 2021, 05:09:40 μμ
Καλησπέρα oriake.

Εγώ εν μέρη θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σε ορισμένα θέματα αλλά θα διαφωνήσω κάθετα με την απαισιοδοξία.

Αρχικά με την συλλογή γραμματοσήμων και γενικότερα του φιλοτελισμού σου εύχομαι και ελπίζω να ασχοληθείς και μιλάω σαν κάποιον που ασχολείται ακόμα με το γραμματόσημο αλλά και με το σύγχρονο γραμματόσημο.

Για αρχή μη πέσεις με τα μούτρα να χαλάς λεφτά, ξεκίνα να παίρνεις πράγματα που σου αρέσουν είτε αυτό έχει να κάνει με το θέμα του γραμματοσήμου πχ σου αρέσουν τα ζέπελιν μπορείς να μαζεύεις ζεπελιν, σου αρέσουν τα καράβια μάζεψε γραμματόσημα που έχουν σχέση με θέμα τα καράβια και πάει λέγοντας.

Θες να μαζέψεις γενικά Ελλάδα? ξεκίνα και μάζεψε φθηνές σειρές και πας σιγα σιγα στις ακριβές. Είτε αυτές ειναι πρόσφατές ή πριν του 1927. Εγώ διαφωνώ με όλους του φιλοτελιστές που θεωρούν οτι απο μια χρονιά και μετά το γραμματόσημο δεν αξίζει, κάθε περίοδος έχει τα δικά της, και εκεί έχει το γούστο του το γραμματόσημο, δείχνει μια ιστορία στο πέρασμα των χρόνων πόσο έχουν αλλάξει κάποια πράγματα. Αυτό ειναι μεγάλη κουβέντα γενικά μη σε κουράζω.

Στο θέμα μας τώρα για την συγκεκριμένη σειρά. Στον γνωστό δημοπράτη η σειρά αυτή ξεκινάει στα 90€ αν δεν την χτυπήσει κανείς έστω οτι τη χτυπάς μόνο εσύ στην αρχική της θα πληρώσει 90€ plus σάλτσες προμήθειες φπα και μεταφορικά ίσως ένα ποσό κοντά στα λεφτά που μας λες οτι σου προτείνουν να την αγοράσεις.

Στο ερώτημα λοιπόν αν αξίζει η τιμή της είναι για μένα όχι, γιατί αν αγοράσω κάτι εκτός κανονικής δημοπρασίας θέλω να το πάρω λίγο πιο φθηνά. Αυτό ειναι το γενικότερο σκεπτικό. Αν την πάρεις απο έμπορο το ίδιο πες οκ να πληρώσεις το ΦΠΑ αλλά μη πληρώσεις και προμήθειες μιας δημοπρασίας. Αυτό είναι το γενικότερο σκεπτικό. Σημείωση πρόσφατα είδα και κάτι ρέπλικες ζέπελιν στο ebay με κάτι άθλια δόντια.

Γνώμη μου ειναι αν ξεκινήσεις τώρα, σειρές σαν τα ζέπελιν θα βρεις και αργότερα τα ίδια λεφτά θα σου έλεγα να πάρεις πιο φθηνές σειρές πχ κάποιο θέμα ίσως κάποια χρονιά, αλλά επειδή η χρονιά δεν εχει και τόσο ενδιαφέρον. Δες κάποιο θέμα που σου αρέσει και βάρα το τουλάχιστον για αρχή για σου δώσει ενδιαφέρον.

Ακόμα και Ερμήδες φθηνους μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτά που λες. Για μένα πήγαινε στην αρχή σε φθηνές σειρές να μπεις στη φάση και πας και στα ακριβά.

Οπώς και να έχει και το κλασσικό γραμματόσημο μη το φοβηθείς υπάρχουν βιβλία, άνθρωποι, σε λέσχες κλπ που θα βρεις να σε βοηθήσουν. Για το βιβλίο που αναφέρουν και ειναι πολύ καλό για αρχή ειναι το Παρατηρήσεις προς την αναγνώριση και κατάταξη των "εύκολων" αξιών της Μεγάλης Κεφαλής Ερμού του Νίκου Καρνιαουτάκη
αν επικοινωνήσεις με την Φιλοτελική εταιρεία Λέσβου στο fb λογικά θα μπορέσεις να το βρεις. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πλεον μπορείς να ζητήσεις να σου στείλουν τη σειρά περιοδικών της φιλοτελικής λέσβου που κυκλοφόρησε σε άρθρα στην αρχη.

Έχω και άλλα να πω αλλά για να μην γράφω στεντόνια, θα κλείσω με το εξής τα καλά κομμάτια πάντα θα κάνουν τα λεφτά τους και πάντα θα τα κρατάνε. Αν αγοράζεις απο εμπόρους και ξανα πουλάς σε εμπόρους λογικά να είσαι ζημιωμένος. Το μέλλον του φιλοτελισμού δεν ειναι η συλλογή απλά γραμματοσήμων όπως γινόταν παλιά σε χρονιές και ανα χώρα. Πλέον το μέλλον ειναι το θέμα και σίγουρα η ταχυδρομική ιστορία ένας κάλος φάκελος ταχυδρομημένος κρατάει τα λεφτά του.

Πριν αγοράσεις οτιδήποτε όμως επειδή ο καιρός είναι κοντά έλα αν θες να χορτάσει και να ανοίξει το μάτι σου στις 19-22 Νοεμβρίου στο Ζάππειο που θα γίνει η Ευρωπαϊκή Φιλοτελική Έκθεση NOTOS 2021, να πάρεις και ιδέες για έμπνευση να γνωρίσεις και κόσμο  να ανταλλάξεις απόψεις και μετά προχωράς με τις αγορές σου
12  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Καταστήματα Συλλεκτικών Είδων / Απ: Ελληνική Νομισματική Εταιρεία στις: Σεπτέμβριος 13, 2021, 11:07:53 μμ
Η ΕΝΕ όπως και η ΠΝΕ και πολλοί άλλοι ήταν κλειστά λόγω Κορωναίου. Πλέον μας άνοιξαν, όμως τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά. Δέσμευση λογαριασμών επειδή δεν έχουν γίνει εκλογές και πολλά άλλα.  Ο,τι διαδικασία είχαμε κάνει τον τελευταίο καιρό, τώρα πρέπει να γίνει πάλι από την αρχή μετά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΝΕ Ζαχαρίας Ωραιοπουλος δεν βρίσκεται πια μαζί μας.
Όποιος πάντως είναι μέλος της ΕΝΕ και έχει όρεξη να ασχοληθεί με την διοίκηση της, μπορεί να το κάνει. Μη ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει αμοιβή για κανέναν.  Ακόμη και η Ελένη Παπαευθυμίου που ασχολείται με την επιμέλεια των περιοδικών δεν παίρνει τίποτα. Όπως και οι περισσότερες μεταφράσεις γίνονται από μέλη χωρίς να πληρώνονται.


Εκεί είναι το θέμα φίλε. Άν υπήρχε αμοιβή θα λειτουργούσαν όλα άψογα. Περιοδικό με αμοιβή τεύχους 25€ και όλοι όσοι δουλεύουν σ'αυτό να δουλεύουν τσάμπα ε δεν το λές και έξυπνο. Με λίγα λόγια αδερφέ εν Χριστό χωρίς λάδι δεν ανάβει το καντήλι δεν λειτουργεί το γρανάζι δεν τσουλάει το μηχάνημα....  Οι παλιοί έλεγαν " Με τις πορδές δεν βάφονται τ'αυγά"

Αν υπήρχαν αμοιβές ίσως κάποια πράγματα να ήταν καλύτερα ποιο ωραία κλπ κλπ αλλά δεν θα είχε η συνδρομή 25 ευρώ αλλά θα είχε 125. Και δεν ξέρω αν υπάρχει κοινό που θα πλήρωνε τέτοια ποσά. Άλλα club στο εξωτερικό έτσι λειτουργούν άλλα έχουν πολύ πιο ακριβές συνδρομές κλπ.

Επειδή στην Ελλάδα δεν θα πλήρωνε κάνεις τόσα χρήματα για να είναι μέλος σε μια ένωση για το χόμπι του, ας είμαστε πιο προσγειωμένοι και λογικοί.
13  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΤΑ 2021 στις: Φεβρουάριος 15, 2021, 06:21:29 μμ
Μπορεί να μην ακούγεται πειστικό αλλά κάπως έτσι ήταν τα πράγματα τότε.

Μια συνοπτική πηγή είναι η παρακάτω https://www.mixanitouxronou.gr/pos-giortastikan-ta-100-chronia-apo-tin-enarxi-tis-ellinikis-epanastasis/

Επίσης το 1930 εκδόθηκε η έκδοση Ανεξαρτησία. Ουσιαστικά σαν συμπλήρωση 100 χρόνων γιορτάστηκε με αφετηρία το 1830 όποτε και είχε υπογραφεί το πρωτόκολλο του Λονδίνου.
14  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΤΑ 2021 στις: Φεβρουάριος 11, 2021, 02:12:31 μμ
Γνωρίζει κανείς γιατί δεν είχε εκδοθεί κάποια επετειακή σειρά στα 1921;

Είχαμε σχετικές με την επανάσταση σειρές στα 1924 (Λόρδος Βύρωνας), 1926 (Πτώση Μεσσολογγίου), 1927 (Ναυμαχία Ναβαρίνου, Πολιορκία Ακρόπολης), και 1930 (Πρωτόκολλο Λονδίνου/Ανεξαρτησία), αλλά και στα 1971, όχι όμως το 1921.

Έχει μόλις τελειώσει ο Α παγκόσμιος και η Ελλάδα έχει μπει ξανα σε πόλεμο με την Τουρκία γνωστή ως Ελληνοτουρκικός πόλεμος 1919-1922 ή αλλιώς μικρασιατική εκστρατεία.

Γενικά δεν είχε γιορταστεί. Έχουν κυκλοφορήσει ελάχιστες εκδόσεις - ανασκοπήσεις από ορισμένα ιδρύματα για την ανασκόπηση των 100 χρόνων.
15  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα -ΦΠΗΚ στις: Ιανουάριος 18, 2021, 10:25:06 πμ
Μην μπεις στο κόπο για τους φακέλους πρωτής ημέρας κυκλοφορίας της περιόδου δίνονται μεν σε χαμηλή τιμή δε. Οι φάκελοι κανονικοί ταχυδρομικοί θα εχουν το ενδιαφέρον τους ομως.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 80
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences