Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 06:01:49 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 4
1  Ελληνικά νομίσματα / 'Οθωνας / Απ: 5 ΔΡΑΧΜΑΙ 1845 στο Ebay !!!!! στις: Απρίλιος 13, 2013, 01:41:32 πμ
Αυτο δεν ειναι το ιδιο με το χτυπημα στις 12:00 στον οπισθοτυπο που πουληθηκε προσφατα σε μια δημοπρασια για 6.500 λιρες αγγλιας; Νομιζω καποιου Ρουμανου;

Πρεπει να υπαρχουν αρκετες συζητησεις για αυτο εδωμεσα, νομιζω οτι ειναι το ιδιο.

Ακριβως αυτο!!
Αλλα νομιζω οτι φουσκωσες λιγο τον λογαριασμο πωλησης. Δεν θυμαμε και καλα αλλα νομζω οτι εκλεισε πολυ λιγοτερα.

Εχεις δικιο, προσπαθησα να θυμηθω και νομιζω οτι 4000 ειναι πιο κοντα στην τιμη που πουληθηκε; μπορει να κανω και παλι λαθος, δεν εχει σημασια, σημασια ειναι οτι δεν ειχε καμια σχεση με την τιμη που πωλειται τωρα παντως.
2  Ελληνικά νομίσματα / 'Οθωνας / Απ: 5 ΔΡΑΧΜΑΙ 1845 στο Ebay !!!!! στις: Απρίλιος 12, 2013, 10:54:37 πμ
Αυτο δεν ειναι το ιδιο με το χτυπημα στις 12:00 στον οπισθοτυπο που πουληθηκε προσφατα σε μια δημοπρασια για 6.500 λιρες αγγλιας; Νομιζω καποιου Ρουμανου;

Πρεπει να υπαρχουν αρκετες συζητησεις για αυτο εδωμεσα, νομιζω οτι ειναι το ιδιο.
3  Γενική συζήτηση / Διάφορα / Απ: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ στις: Μάρτιος 24, 2013, 08:51:25 μμ
Αυτο θα εχει πολυ ενδιαφερον! Πολυ καλο.
4  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Απ: Κύπρος, ξεκίνησε η διαδικασία. στις: Μάρτιος 17, 2013, 07:41:03 μμ



Κώστα, δεν συγκρίνω... η κατάσταση στην Κύπρο είναι διαφορετική από της Ελλάδας.
Όταν η Κύπρος θα πρέπει να μπορεί να σταθεί στα πόδια της χωρίς έξωθεν βοήθεια, με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με τις δικές τις παραγωγές και τα δικά της χρήματα. Τότε θα φανεί το πρόβλημα στην Κύπρο, όταν τα ξένα κεφάλαια κάνουν φτερά... τότε θα δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες της Κύπρου.
Συμφωνουμε σε αυτο απολυτως, αν και αμφιβαλλω αν στην εποχη μας οποιαδηποτε χωρα μπορει να προοδευσει χωρις ξενα κεφαλαια (λογω παγκοσμιοποιησης).

Παράθεση
Όσο για τα παρακάτω που αναφέρεις...
Καταθέσεις = χρήμα που μπορεί να κυκλοφορεί. Όταν οι τράπεζες πάψουν να έχουν καταθέσεις, σταματά και η ροή του χρήματος. Η ύφεση έτσι εμφανίζεται, η πραγματική οικονομία σιγά-σιγά πεθαίνει, μαγαζιά κλείνουν, ανεργία, δεν μπορούν να πληρωθούν υποχρεώσεις κλπ κλπ.
Ναι φίλε μου πληρώνουν όσοι έχουν, ένας άνθρωπος που έβαζε στην άκρη 100 ευρώ το μήνα, θα πληρώσει τα ίδια αναλογικά με έναν που έβαζε 1000. Και ένας που έβαζε 10000 το μήνα θα πληρώσει τα ίδια αναλογικά με έναν που πουλούσε ναρκωτικά και έβαζε 100000. Αυτό, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι δίκαιο.
Όσο για τις μετοχές... ανέκδοτο... και θα φανεί στο μέλλον.

Οι καταθεσεις των τραπεζων δεν εχουν να κανουν με την υγεια των τραπεζων. Σωστα λες οτι εχουν να κανουν με την υγεια της οικονομιας, αλλα το οτι μια τραπεζα εχει μεγαλες καταθεσεις δεν σημαινει οτι ειναι και υγιης η ιδια.

Οσο για το παραδειγμα σου, καταλαβαινω τι εννοεις αλλα δεν υπαρχει καποιο μετρο που να ειναι απολυτως δικαιο σε ηθικο επιπεδο, πρεπει να βρεθει το καλυτερο δυνατο υπο τις προυποθεσεις. Τουλαχιστον με το παρον μετρο πληρωνουν ολοι, ενω αν μιλουσαμε για εξτρα φορο η χαρατσι τοτε οσοι διακινουν μαυρο χρημα δεν θα πληρωναν φραγκο και θα την πληρωναν ολοι οι μικρομεσαιοι.

Υπαρχει καποιος αλλος τροπος που θα ηταν πιο αποτελεσματικος; δεν μπορω να σκεφτω κατι αμεσα εφαρμοσιμο που να ειναι καλυτερο απο το παρον αλλα ενδιαφερομαι να ακουσω αποψεις - κουβεντα κανουμε ετσι και αλλιως.
5  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Απ: Κύπρος, ξεκίνησε η διαδικασία. στις: Μάρτιος 17, 2013, 07:35:24 μμ
Καταρχας καλημερα και καλη Σαρακοστη.
   Σαν παλιος υποδιευθυντης τραπεζης του καταστηματος Ν.Αλικαρνασσου εως 10.1.2013,θα μου επιτρεψετε να εστιασω την προσοχη σας σε δυο βασικα θεματα που δεν εχετε λαβει υποψιν σας:
1ον)Θεωρητικα εως 100.000 ευρω οι καταθεσεις ηταν εγγυημενες σε ολη την Ευρωπη.Αυτο σημαινει πρακτικα δημευση της περιουσιας των καταθετων.
2ον)Ειναι αντισυνταγματικο να δημευονται οι περιουσιες των πελατων στις τραπεζες εν καιρω ειρηνης.(Να σημειωθει οτι οι Κυπριοι πληρωνουν απο μετοχες-αμοιβαια-ομολογα και διαφορες αλλες άυλες επενδυσεις 15% υπερ αμυνης)
Ευχαριστω εκ των προτερων.

Μα ειναι εγγυημενες, δεν υπαρχει δημευση, υπαρχει ανταλλαγη ρευστου με μετοχες τραπεζης. Απο οτι καταλαβαινω καποιος θα μπορει να πουλησει αυτες τις μετοχες;

Οπως και να εχει δεν ειναι δημευση (εστω και αν ο κοσμος αισθανεται οτι ειναι).
6  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Απ: Κύπρος, ξεκίνησε η διαδικασία. στις: Μάρτιος 17, 2013, 11:31:29 πμ
Μέτρο δίκαιο...
Αρχικά να επισημάνω ότι οι τράπεζες της Κύπρου δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Θα ήταν τουλάχιστον γελοίο αν χρησιμοποιούσαν αυτή τη δικαιολογία για ιδρύματα που έχουν 70 δις καταθέσεις.
Ένα τέτοιο μέτρο κρίνεται σαν δίκαιο όταν υπολογίζει τον τρόπο που αποκτήθηκαν τα χρήματα αυτά.
Θέτω 2 ακραία παραδείγματα/ερωτήματα.
Έχω στην τράπεζα 500 ευρώ, που είναι ο μισθός μου, που του έχουν γίνει ήδη οι κρατήσεις.
Έχω στην τράπεζα 10.000.000 ευρώ που απέκτησα επειδή έκανα μια νόμιμη πώληση ενός καραβιού.
Είναι δίκαιο να φορολογηθούν οι παραπάνω καταθέσεις;
Μην κοιτάτε το ποσό, το θέμα είναι αν είναι δίκαιο.
Αλλά να ξέρετε, ότι στο Νόμο που θα περάσει από την Βουλή, δεν θα αναφέρεται πουθενά η λέξη "φόρος", αλλά έκτακτη εισφορά. Θα επικαλεστούν το "έκτακτο" (που πιο πάνω εξηγώ, γιατί δεν υπάρχει) για να το περάσουν.
Στο ίδιο έργο θεατές...

Τι σχεση εχουν οι καταθεσεις με την οικονομικη υγεια των τραπεζων; Οι καταθεσεις δεν τους ανηκουν να τις χειριστουν οπως θελουν.

Οσον αφορα το παραδειγμα που αναφερεις το βλεπεις απο λαθος οπτικη. Η κυβερνηση θα πρεπει να μαζεψει λεφτα και εχει διαφορους τροπους να το κανει (φορολογηση, εκτακτες εισφορες κλπ). Απο ολες αυτες ο φορος στις καταθεσεις ειναι ο δικαιοτερος διοτι πληρωνουν ολοι οσοι εχουν και δεν εχει την ευκαιρια να το σκασει κανεις.

Χρησιμοποιωντας το παραδειγμα σου, αν εβαζαν εκτακτη εισφορα 100 ευρω θα κατεληγε να την πληρωσει ο μισθωτος και αυτος που πουλησε το πλοιο θα εβρισκε τροπο να την γλιτωσει.

Εξαλου οσοι πληρωσουν παιρνουν σε ανταλαγμα μετοχες τις τραπεζα που επελεξαν να κραταει τα χρηματα τους - που εμπιστευθηκαν εξαρχης δηλαδη.
7  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Απ: Κύπρος, ξεκίνησε η διαδικασία. στις: Μάρτιος 17, 2013, 11:24:52 πμ


Κώστα, Φάνη, ας δεχτώ ότι το μέτρο είναι δίκαιο, που δεν είναι... δεν "πιάσατε" το νόημα των εξελίξεων.
Η διαδικασία, όπως λέω και στον τίτλο, τώρα ξεκίνησε. Το μέτρο αυτό είναι ένα προαπαιτούμενο για την υπογραφή του 1ου μνημονίου και την εφαρμογή μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.
Τα μέτρα του 1ου μνημονίου θα έρθουν μετά... και μετά θα έρθει το 2ο μνημόνιο... το μεσοπρόθεσμο... η αναθεώρηση... το 3ο μνημόνιο... κοκ.
Η περίφημη τρόικα για να ξεκινήσει τις συζητήσεις θέλει να περάσει κάποια "μέτρα". Το λογικό είναι η νέα βουλή να τα ψηφίσει, είναι σχεδόν αδύνατο μέσα σε 2-3 μήνες να υπάρξουν ζυμώσεις που να οδηγήσουν σε "αποστασίες". Αλλά ας δεχτούμε ότι η Βουλευτές έχουν τα "cojones" να καταψηφίσουν. Τι θα γίνει λοιπόν αν δεν περάσουν από τη βουλή τα μέτρα και τα μνημόνια; Θα πάμε σε νέες εκλογές... με λίστα. Κοινώς θα αναλάβουν νέοι βουλευτές, επιλεγμένοι ένας-ένας.
Στην Κύπρο υπάρχει πολύ "ζουμί" ακόμη... υπομονή.

Για ποιο λογο περιμενεις πολλαπλα μνημονια; Μην συγκρινεις την κατασταση στην Ελλαδα, δεν ειναι ομοιες συνθηκες.

Για να υπαρξουν περαιτερα μετρα αυτο σημαινει οτι δεν εφαρμοστηκαν τα αρχικως ζητουμενα (οτι εγινε στην Ελλαδα, που εφαρμοσαν λιγα απο οτι ζηταγε η τροικα και αυτα με τρομερη καθυστερηση ωστε να καταληξει το θεμα μονο σε φορολογηση αντι για μεταρρυθμισεις). Αυτη τη στιγμη υπαρχει μια συμφωνια στο τραπεζι και αυτο πρεπει να εξετασουμε, χωρις προκαταληψει για μετεπειτα συμφωνιες.

Οσο για την ζυμωση, οι βουλευτες βλεπουν τα δεδομενα και τα στοιχεια που τους δινει η τροικα. Ο λογος που ψηφιζουν ειναι διοτι βλεπουν οτι δεν υπαρχουν καλες εναλλακτικες η διοτι ειναι ανικανοι να βρουν μονοι τους. Και στις δυο περιπτωσεις δεν τους 'αναγκαζει' κανεις, και αν αισθανοντε οτι αναγκαζοντε τοτε δεν κανουν καλα την δουλεια τους. Δεν ειναι θεμα καιρου δηλαδη, ειναι θεμα ικανοτητας.

Αν δεν περασουν τα νεα μετρα τοτε το οικονομικο συστημα θα υποφερει σε τετοιο βαθμο οπου ο κοσμος που διαμαρτυρεται τωρα για αυτα τα μετρα θα ζητησει το κεφαλι της κυβερνησης, διοτι θα ειναι πολυ χειροτερα χωρις αυτα.
8  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Απ: Κύπρος, ξεκίνησε η διαδικασία. στις: Μάρτιος 17, 2013, 02:36:10 πμ
Δεν εχω μελετησει αρκετα τις εξελιξεις και την κατασταση στην Κυπρο, αλλα δεν μπορω να σκεφτω καποια εναλλακτικη που θα ηταν προτιμοτερη.

Αυτη τη στιγμη η χωρα ειναι σε κριση διοτι δεν μπορει να εξυπηρετησει το χρεος της και οι τραπεζες της κινδυνευουν να κλεισουν. Οι ΕΕ, προκειμενου να χρηματοδοτησει την Κυπρο, θελει καποια ανταλλαγματα/εγγυησεις. Αυτα θα ειχαν ειτε την μορφη περικοπων μισθων/συνταξεων/επιδοματων ειτε -και- εξτρα φορολογηση και εκτακτες εισφορες. Αντι αυτων, προς το παρον, αποφασισαν να εφαρμοσουν μια ποσοστιαια κρατηση επι των καταθεσεων σε ολη την Κυπρο.

Χωρις να εξεταζω το γιατι επιβληθηκαν τα νεα μετρα, και δεχομενος οτι επρεπε να επιβληθουν, αυτο το μετρο ειναι και πιο δικαιο και πιο αποτελεσματικο διοτι:
α) Επιβαλεται αμεσα, χωρις μακροσκελης διαβουλευσης, αποφασεις, ψηφοφοριες κλπ
β) Ειναι δικαιο διοτι πληρωνουν ολοι οσοι εχουν, και σε αναλογια των οσων εχουν - ολοι αντιλαμβανομαστε οτι αν επελεγαν εκτακτες εισφορες σαν εναλλακτικο μεσο, οσοι ειχαν πολλα λεφτα θα εβρισκαν τροπους να τα αποφυγουν και θα κατεληγε να πληρωσει τα παντα ο μικρομεσαιος, ενω τωρα οσοι δεν εχουν λεφτα δεν πληρωνουν
γ) Δεν κανει διακρισεις και εχει σχεδον μηδαμινο κοστος
δ) Προσφερει ως ανταλλαγμα μετοχες στις τραπεζες, συνεπως δεν ειναι κυριολεκτικη εισφορα και αγυριστη

Δεδομενων των προβληματων των τραπεζων, αν δεν γινοταν κατι τετοιο τοτε θα επρεπε καποιες τραπεζες να κλεισουν κακην-κακως, με αποτελεσμα οσοι ειχαν καταθεσεις να τα χασουν ολα, και μετα θα επερνε η μπαλα και τις υπολοιπες τραπεζες λογω πανικου.

Ποιες εναλλακτικες θα ηταν προτιμοτερες;
9  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Απ: Θηκες για νομισματα - τι χρησιμοποιειτε; στις: Μάρτιος 16, 2013, 10:58:37 μμ
Το http://www.leuchtturm.com εχει καταπληκτικα προιοντα, ευχαριστω πολυ.
10  Γενική συζήτηση / Κουβέντα να γίνεται! / Θηκες για νομισματα - τι χρησιμοποιειτε; στις: Μάρτιος 16, 2013, 09:14:21 μμ
Δεν θελω να κραταω τα νομισματα μου σε πλαστικα θηκακια η χαρτονακια κλπ, θα ηθελα καποιες ωραιες θηκες (που να παιρνουν αρκετα νομισματα, οχι 1-2) που να ειναι ομορφες να τα κοιτας.

Εχετε προτασεις; Θα προτιμουσα κατι που μπορω να αγορασω ηλεκτρονικα καθως δεν βρισκομαι παντα Ελλαδα.

Ευχαριστω,

Κωστας
11  Ελληνικά νομίσματα / Γεώργιος Α' / Απ: 1δρχ 1868 εκτιμηση στις: Μάρτιος 12, 2013, 11:25:37 μμ
Τα σημεια που θα πρεπει να εξεταζει κανεις ,κατα την γνωμη μου, παντα στις Δραχμες Γεωργιου,
ειναι ο λοβος αλλα και το πτερυγιο του αυτιου,το 'γυρω γυρω' του αυτιου δηλ ,τα οποια στην απολυτα
ακυκλοφορητη Δραχμη,εμφανιζονται  καμπυλωτά...Στη συγκεκριμενη δραχμη,τα σημεια αυτα ειναι πεπλατυσμενα,εχει αρχισει δηλ ηδη και 'ισιωνει'-'πατιέται' η καμπυλη απο φθορα κυκλοφοριας...

Το επομενο ακομα πιο εμφανες σημειο ειναι το γνωστο κατεβασμα στο φρυδι...κι εδω βλεπουμε οτι 'σπαει' κ σβηνει αποτομα η φυσικη συνεχεια της γραμμης του φρυδιου...Σε μια ακυκλοφορητη συνεχιζει η γραμμη
ομαλα μεχρι να σβησει τελειως λογω του αρχικου σχεδιου...(εχω δει και χαμηλες ms δραχμες ομως με αδυναμο φρυδι,αλλα στη συγκεκριμενη ειναι σβησμενο λογω κυκλοφοριας και φαινεται κι απο το χρωμα..)
     
 Ενα ακομα ξεκαθαρο σημειο που βοηθαει στην αξιολογηση,ειναι ο αποχρωματισμος στα σημεια φθορας..
Ολες οι Δραχμες του Γεωργιου (1868-73-74-83) φθειρονται πανω κατω με τον ιδιο τροπο... :
Μπροστα στο κουτελο , στο φρυδι και σε ολη την περιοχη απο πανω του ,στα 'μηλα'  και σε ολο το μπροστινο
μερος στο μαγουλο μεχρι το πηγουνι , κατω μερος ρουθουνιων,μπροστά γωνία στο λαιμο,λοβος αυτιου,
πισω μερος λαιμου και 2 κεντρικα σημεια στα μαλλια...
Αν κανετε εναν κοπο να γυρετε αρκετα προς τα πισω την οθονη του υπολογιστη σας,οταν κοιτατε την φωτο του νομισματος, θα δειτε τελειως διαφορετικα φωτισμενο το νομισμα..και ολα τα παραπανω
σημεια αποκτουν τελειως αλλο χρωμα,πολυ σκουροτερο ,απο το υπολοιπο αναγλυφο που δεν εχει
ακομα φθαρει!! Οσο προχωραει η φθορα κυκλοφοριας ,τοσο περισσοτερες κ εντονες γινονται αυτες οι μαυρες περιοχες,
'κατεβαζοντας' ακομα πιο πολυ το αναγλυφο και την κατασταση του νομισματος!...Επισης θα δειτε τα 2 μεγαλα ελευθερα μερη του πεδιου ,μπροστα και πισω απο το κεφαλι του Γεωργιου ,να εχουν κι αυτα σκουροτερο χρωμα απο τις περιοχες αναμεσα στα γραμματα και απ΄τα σημεια ακριβως μπροστα απο το περιγραμμα του προσωπου...Υποδηλωνει φθορα κυκλοφοριας και αυτο, ειναι μικροαμυχες και σημαδακια,που δεν φαινονται με γυμνο ματι κ δε τα πιανει και η φωτο...οσο πιο ακυκλοφορητο το νομισμα τοσο πιο
ιδιο φαινεται το χρωμα του πεδιου με αυτο αναμεσα στα γραμματα...Η διαφορα αυτη στους χρωματισμους του πεδιου μπορει να γινει και απο καθαρισμα ,αλλα εκει εχει τελειως διαφορετικη εικονα απο το συγκεκριμενο νομισμα..αυτο εδω δεν ειναι καθαρισμενο,εχει απλα φθορα...Για τον οπισθοτυπο ισχυουν πανω κατω τα ιδια..
   Το νομισμα σε γενικες γραμμες ειναι σε αξιολογη και συλλεξιμη,κατα την γνωμη μου κατασταση,χωρις χτυπηματα,γδαρσιματα ,καθαρισματα κτλ...και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι εχει και αρκετο εναπομειναν λουστρο,που δεν φαινεται ομως απο τις φωτο..οι περισσοτερες του 1868 εχουν εντονοτερο λουστρο απο τις αλλες ημερομηνιες...Οσο για βαθμους κτλ,προσωπικα δεν ειναι το πρωτο πραγμα που λαμβανω υποψη
σ'ενα νομισμα,αλλα αν θες απο προσωπικη εμπειρια,και εκφραζω καθαρα μονο προσωπικη αποψη με
δεδομενη την φιλικη διαθεση,μπορω να σου πω οτι ειναι γυρω στο AU55...
Ευχομαι ολοψυχα κι εγω  με γεια  το νομισμα κ να γραψει οσο το δυνατο ψηλοτερα..
 

Σας ευχαριστω ολους για τις εξαιρετικες πληροφοριες. Παρα πολυ χρησιμα ολα τα σχολια.
12  Ελληνικά νομίσματα / Γεώργιος Α' / Απ: 1δρχ 1868 εκτιμηση στις: Μάρτιος 12, 2013, 08:13:41 μμ
Πανέμορφο νόμισμα. MS 61 από εμένα. Ελαφρύ κατέβασμα στις πέρλες του θυρεού,φρύδι,πίσω μαλλιά
Γεωργίου,εμφανές κατέβασμα.Περίμετρος άριστη.

 

Ευχαριστω για την αναλυτικη παρατηρηση, αυτα βοηθουν πολυ για να ξερουμε και εμεις οι νεοτεροι τι να κοιταμε οταν εκτιμουμε καποιο νομισμα.
13  Ελληνικά νομίσματα / Γεώργιος Α' / Απ: 1δρχ 1868 εκτιμηση στις: Μάρτιος 12, 2013, 08:02:13 μμ
Μία MS62 αυτή τη στιγμή κοστίζει στη συλλεκτική πιάτσα 400€ με 500€.

Ευχαστω, εσυ σε τι κατασταση το εκτιμας; Προσωπικα μου φαινεται για ακυκλοφορητο αλλα δεν εχω εμπειρια για να κρινω μεταξυ MS60+..+..MS65
14  Ελληνικά νομίσματα / Γεώργιος Α' / Απ: 1δρχ 1868 εκτιμηση στις: Μάρτιος 12, 2013, 07:29:02 μμ
MS-60+  Χαμόγελο

Ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση!

Οι τιμες βιβλιων ισχυουν (σχετικα) για τις ακυκλοφορητες δραχμες Γεωργιου; Αυτο για παραδειγμα ο Krause το δινει 750 για ακυκλοφορητο (φυσικα γνωριζω οτι αλλο ακυκλοφορητο MS60 και αλλο MS65, απλα σε γενικες γραμμες ρωταω αν ειναι καλη πηγη η οχι).
15  Ελληνικά νομίσματα / Γεώργιος Α' / 1δρχ 1868 εκτιμηση στις: Μάρτιος 12, 2013, 07:24:05 μμ
Μπορειτε να μου προσφερετε μια εκτιμηση καταστασης για την παρακατω δραχμη;

Ευχαριστω.


Σελίδες: [1] 2 3 4
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences