Θαναση τι ακριβως δεν καταλαβαινεις σε αυτο που ειπα? :'(Χωρις να ειμαι σε θεση να μιλαω για τους αλλους εγω οπως το βλεπω απο τις αναρτησεις σου μου δινεται η εντυπωση οτι προσπαθεις πολυ σκληρα να ανακαλυψεις θησαυρους εκει που δεν υπαρχουν (απο εκει και η εκφραση περι τετραγωνισμου του κυκλου). Κατα γενικη παραδοχη ολοι συμφωνουμε οτι οι καταλογοι ειναι ελλειπεις σε πληροφοριες. Αυτο ομως που οι περισσοτεροι συλλεκτες αγνοουν και ισως και εσυ αναμεσα σε αυτους ειναι και ο λογος που ειναι ελλειπεις οι καταλογοι τηλεκαρτων..... Ακου και συ λοιπον μια ιστοριουλα 100% αληθινη και μετα απο αυτο πραγματικα τα συμπερασματα δικα σου.....
Οταν ο ΟΤΕ εκλεινε τη συμβαση με τη καθε εταιρεια (gpt, gem plus και λοιπες) ελεγε μεσα στο συμφωνητικο οτι οι καρτες οφειλαν να παραδιδονταν σε αψογη μορφη και ποιοτητα χωρις ελατωματα λαθη και αλλου ειδους ψεγαδια. Οποιαδηποτε καρτα εντοπιζοταν με διαφορετικοτητα επρεπε να επιστραφει, να καταστραφει και να επανεκδοθει..... Ομως η δεκαετια του 90 ηταν η πιο χρυση περιοδος για το μοναστηρακι τις αντικες και τις συλλογες. Οι τηλεκαρτες λοιπον σα νεο αντικειμενο προς συλλογη τραβηξαν οπως ηταν φυσικο το ενδιαφερον καποιων εμπορων απο το μοναστηρακι και οχι μονο οι οποιοι καθοντουσαν τοτε οπως εσυ τωρα καλη ωρα και ψιριζανε εκατομμυρια καρτες μια μια για να βρουν κατι διαφορετικο σε γραφη σε τσιπ σε εικονα σε εκτυπωση και οτι αλλο. Διοτι σκεφτηκαν οτι μονο θεματικα οι καρτες δεν θα χαν αξια περα απο τα συλλεκτικα και καποια χαμηλα τιραζ. Τα λαθη ομως και οι περιεργες εκτυπωσεις θα εκαναν τη διαφορα τραβοντας το ενδιαφερον των συλλεκτων και προσφεροντας πολλα μα πολλα λεφτα. Απο την αρχη με τη βεργινα λοιπον μεχρι και την κυκλοφορια του ευρω γυρω στο 2002-2003 εντοπιστηκαν πανω απο 3000 καρτες με διαφορετικοτητα ( αυτο στο λεει συλλεκτης του 94 τωρα
που εχει συνομιλησει με ανθρωπο εκεινης της εποχης και για να βρει μια λαθος κνωσσο τσεκαρε πανω απο 200000 κνωσσους..... φαντασου ωρες χαμενες.....
). Απο ολη αυτη την ερευνα λοιπον προεκυψε οτι ολες μα ολες οι καρτες που εχουν κυκλοφορησει εχουν λαθη.....Το προπο, ο μαλαμος 2100, το μαλμπορο η μποτα 2100, η ιος 1106 και 1109, τα τσιπακια τα αναποδα στις καρτες , τα στρογγυλα, τα ασπρα λογοτυπα της κω μεσα στα μπλε και πολλα πολλα αλλα ηταν ακριβως οτι χρειαζοντουσαν οι εμποροι ωστε κυρολεκτικα να θησαυρισουν. Διοτι οταν τα Πατμο Μετεωρα φτανανε για πλακα τοτε 200000 δραχμες φαντασου μια μαλμπορο μποτα 2100 ( μονο 1 κομματι κλειστο......) που θα εφτανε σε μια δημοπρασια..... Ειδικα και αν ολα αυτα τα εγραφε και ενας καταλογος μεσα τοτε η καρτα θα κερδιζε αθανασια και αιωνιοτητα στους συλλεκτικους κυκλους.Γινανε λοιπον οι καταλογοι με τιμολογηση σε καποια λαθη, γινανε οι συλλογοι και κανανε δημοπρασιες, γινανε και οι εκθεσεις τηλεκαρτας και ολοι βγαζανε λεφτα και η τηλεκαρτα φαινοτανε το νεο μεγαλο συλλεκτικο αντικειμενο με το τεραστιο ενδιαφερον απο τους συλλεκτες που με το περασμα των χρονων τα κομματια τα δυσκολα θα φτανανε στο θεο. Οταν ομως το θεμα πηρε τοσο μεγαλες διαστασεις και οι αγοροπωλησιες καρτων φτασανε σε ψηλα επιπεδα αποφασιστηκε να γινει οργανωση και παρουσιαση ολων των ιδιαιτερων σπανιοτητων σε καταλογο, "πιθανον και με αυθαιρετες ενδεικτικες τιμες" ωστε η τηλεκαρτα να παει στα υψη κυριολεκτικα.... Ελα ομως που αυτο και μονο σαν ιδεα δημιουργησε την αντιδραση του ΟΤΕ αφου βαση συμβασης οι καρτες επρεπε να ειναι αψεγαδιαστες οταν κυκλοφουουν και διατιθενται στο κοινο..... Διοτι πρακτικα και νομικα οταν η καρτα προπο γραφει ποσοτητα κυκλοφοριας 250000 τεμαχια και πρεπει να κυκλοφορησει 250000 φορες σωστα τυπωμενη πως θα ερθει ενα οποιο βιβλιο να γραψει οτι υπαρχει εκτυπωση με 150000 τεμαχια και μαλιστα οτι αυτο το λαθος της εκτυπωτικης εταιρειας που εκθετει και τον ΟΤΕ αποτελει αντικειμενο κερδους που καποιοι καπως κοστολογησαν 1300 ευρω και το κανανε και θεσμο μεσα απο ενα καταλογο??? Αυτο λοιπον το γεγονος μαζι με το φοβο δικαστικης διαμαχης με τον Φορεα μεσω αγωγων εκανε το θεμα ''διαφορετικοτητα τηλεκαρτων'' απλα να ξεχαστει απτους εμπορους και σιγα σιγα ξεφουσκωσε και απο τους συλλεκτες.
Καταλαβες λοιπον φιλε Θαναση τι εγινε και ολα αυτα που εσυ καθεσαι και ψαχνεις μετα μανιας δε βρηκαν ανταποκριση? Προκειμενου να κυνηγησει ο Οτε τους εμπορους και τους εκδοτες νομικα, αυτοι κανανε πισω και επαψαν να λενε τιμες γυρω απο λαθη στρογγυλα γραφες τσιπακια και οτι αλλο. Δεν ειναι οτι δεν το ψαξανε η οτι ειναι ψιλα γραμματα που λες και συ. Ισα ισα το ψαξανε και μαλιστα υπερβολικα πολυ.... Αλλα ποιος θα ρισκαριζε να εκδοσει τετοια πραματα και να πηγαινε σε δικη για μια λαθος εκτυπωση σε ενα κομματακι πλαστικο??? οποτε κανανε ολοι τη καροιδα και απλα το θεμα ξεχαστηκε.... Μπορει αν ο παρθενωνας που ανεβασες ειχε μπει σε καταλογο οπως το Προπο να εκανε πολλα λεφτα αλλα τωρα κανεις δε θα κατσει να σκασει ουτε και θα δωσει διαστασεις σκαλιζοντας που γινανε λαθη σε εκτυπωσεις και απο ποιες εταιρειες..... Αυτο δεν εγινε τις καλες εποχες και δε θα γινει και τωρα αλλα ουτε και στο μελλον διοτι ετσι εναντιωνεσαι σε φορεα κρατικο και εχει συνεπειες..... Οποτε καλα τα λαθη και οι αριθμοι οι αδηλωτοι ή οτι αλλο αλλα παραειναι ρισκο για να μπορεσεις να ασχοληθεις..... Τωρα αν εσυ θες να γινεις ιστορικος και παρατηρητης μιας αλλης εποχης και να βρεις που εγινε λαθος και σε ποσα κομματια τοτε εγω δεν εχω παρα να σου πω καλα κουραγια....
. Εγω στη θεση σου αν εβλεπα οτι η συλλογη καρτων ολοκληρωθηκε θα πηγαινα σε αλλη συλλογη....Νομισματων η γραμματοσημων πχ.....
( το εχω κανει γιαυτο στο λεω
).