Προκαταβολικά αναφέρω πως δεν ασχολούμαι καθόλου με το χαρτονόμισμα, δεν γνωρίζω απολύτω τίποτα παρά μόνο μία συλλογή που εχει εδώ ένας φίλος και την εχω δει πολλακις (δυνατη συλλογή). Επίσης να αναφέρω πως την απορία μου την γραφω καλοπροαίρετα και δίχω διαθεση αντιπαραθεσης με κανέναν.
Στου Στακς ειδα ενα 500ρικο ΝΕΟΝ ακυκλοφόρητο. Παρατήρησα πως εχει κοντινό αριθμό με αυτο που εχει ο κ.Βαγγέλης στο καταπληκτικό site του. Ο φίλος μου το εχει σε ακυκλοφόρητο αλλα το χει στην Αθηνα δυστυχώς και δε μπορουμε να το δούμε τι αριθμό έχει. Αυτό με κανει να πιστεύω πως αυτά τα δύο που εχουν παραπλήσιο αριθμό είναι απο δεσμιδα ασφαλώς. Δηλαδή 100 κομμάτια? Ολα ακυκλοφόρητα?
Συν βεβαίως ότι άλλο υπάρχει απο το ίδιο χαρτονόμισμα σε ακυκλοφόρητο
Παντα πιστευα πως σε ποσοτική ιεραρχία πρώτο σε συλλεκτες ήταν το γραμματόσημα , μετά το νόμισμα και τριτο το χαρτονόμισμα.
Η ερωτηση μου είναι η προφανής : Με 100 τεμαχια αυστηρώς ακυκλοφόρητα (που μπορει να είναι και περισσότερα) διακιολογείται τετοια τιμή? Υπαρχουν αλήθεια τοσοι ελληνες συλλέκτες που να διαθετουν τετοια ποσά? Η αλήθεια στο χαρτονόμισμα δεν κρυβεται λόγω των αριθμών που εχει καθε χαρτονομισμα(αν δεις π.χ. 6 unc με παραπλησιους αριθμους μυριζει δεσμιδα), ενω στο νόμισμα το μασούρι κρύβεται ευκολα...
Θα χαρώ να ακούσω τις αποψεις των φίλων που ασχολούνται με το χαρτονόμισμα.