φιλε μου Milou, σε αυτη που εχω παντως... ειναι ασημι! ειναι καρφωμενο πανω στο ξυλο και τα καργακια φαινονται! μαλιστα η γοινεις μου την καθαριζουν με silvo για να λαμπει...με τις τοσες φορες που εχει γινει... θα ειχε διαλυσει η επασημωση... χαχαχα και δεν ειναι και πολυ λεπτη η φλιδα.. αλλα σιγουρα δεν εχει και τις ουγκιες πανω....
Παντως... αν ηταν επαργυρη θα την καταλαβαινε ο πατερας μου.. στανταρακι...
η σφραγιδα που εχει οντως μπορει να μην λεει και κατι... γιατι ναι μεν ειναι παρανομο.. αλλα... εχω δει να χτυπανε καθαροτητα ασημιου 925 και το ασημι να μην ειναι ουτε 400.... αστα....
γενικα στις τοτε εικονες υπηρχαν... Ασημενιες σε ποιο χοντρο κομματι ασημιου, ασημενιες σε πολυ λεπτη φλουσα ασημιου, επαργυρες και μετα βγηκαν και αυτες που μοιαζουν ασημενιες αλαλ ειναι απο αλλο μεταλλο.. και δεν μαυρισουν....
υπηρχαν και καποιες παραλλαγες.. οπου μερικα κομματια ασημιου τα επιχρυσωναν.. για να φαινεται κατι διαφορετικο... αυτα συνηθως ηταν το φωτοστεφανο.. καποια απο τα ρουχα.. αν κραταει κατι ο αγιος..
κι αναλογα με το τι επερνες πηγαινε και η τιμη..
τωρα για το ποια ειναι του φιλου.. δεν το ξερω... απο μια φωτο... δυσκολο να βρεις τι ειναι..