Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Φεβρουάριος 21, 2026, 11:40:57 μμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: The Great Greek mythology  (Αναγνώστηκε 61 φορές)
gska, thanos_larisa, dejavu, KOSTAS17 (+ 1 κρυφοί) και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
dejavu
Τακτικός
**
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Μηνύματα: 228


Προφίλ
« στις: Σήμερα στις 12:39:50 μμ »

Έχει κάποιος ασχοληθεί με αυτή τη σειρά νομισμάτων από Καμερούν?
Έχει κάποια χρόνια που βγαίνουν και για το 2026 ακόμα και τα pre order είναι τελειωμένα.
Βγαίνουν ακριβά όμως.
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 12:41:15 μμ από dejavu » Καταγράφηκε
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος
***
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Μηνύματα: 464


Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σήμερα στις 07:33:57 μμ »

Δειτε ενα νομισμα του Καμερουν με τη περιγραφη του.

ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΤΑΝΩΝ
Η Τιτανομαχία ήταν ο επικός δεκαετής πόλεμος συμφωνα με την ελληνική μυθολογία με αντιμετώπους τους Ολυμπιους θεούς, υπό την ηγεσία του Δία, εναντίον των Τιτάνων, της προηγούμενης γενιάς θεοτήτων υπό την ηγεσία του Κρόνου. Η σύγκρουση ολοκληρώθηκε με τη νίκη των Ολυμπιων, οι οποίοι καθιέρωσαν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων από τον Όλυμπο.
Ο Δίας επαναστάτησε εναντίον του πατέρα του Κρόνου για να ελευθερώσει τους αδελφούς του (Άδης, Ποσειδώνας, Ήρα, Δήμητρα και Εστία), τους οποίους ο Κρόνος είχε καταβροχθίσει από φόβο ότι θα τον εκθρονισουν.
Η μάχη διήρκεσε δέκα χρόνια και είχε ως κύριο πεδίο την Θεσσαλια. Οι Τιτάνες πολέμησαν από το όρος Όθρυς  τους θεούς από τον Όλυμπο. Ο Δίας απελευθέρωσε από τα Τάρταρα τους Κύκλωπες, που σφυρηλάτησαν τα όπλα τους (Κεραυνο του Δία, Τρίαινα του Ποσειδώνα και Κράνος της Αορατότητας του Άδη), και τους  εκατόγχειρες γίγαντες, που ήταν κρίσιμοι για την τελική νίκη.
Οι περισσότεροι από τους ηττημένους Τιτάνες ήταν αλυσοδεμένοι στα Τάρταρα, το βαθύτερο επίπεδο του κατω κόσμου, φρουρούμενοι από τους Εκατογχειρες. Ως στρατιωτικός ηγέτης των Τιτάνων, ο Άτλας καταδικάστηκε να κρατάει αιώνια το στερέωμα (το Ουράνιο Θόλο) στους ώμους του.
Μετά τη νίκη, οι τρεις αρχηγοί αδελφοί μοίρασαν την κυριαρχία: ο Δίας απέκτησε τον ουρανό, ο Ποσειδώνας τις θάλασσες και ο Άδης τον κάτω κόσμο.
Νέα Εποχή: Σηματοδότησε το τέλος της εποχής των Τιτάνων και την αρχή της βασιλείας των δώδεκα Ολυμπιων θεών.
Καταγράφηκε
dejavu
Τακτικός
**
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Μηνύματα: 228


Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σήμερα στις 10:17:10 μμ »

Η Ελληνική θεματολογία νομίζω δεσπόζει και στο εξωτερικό.
Σαν ιδέα πάντως να αφήσουμε το στάνταρ 1 oz  και στα δικά μας και να ανέβουμε λίγο με σκοπό πιο πλούσια σε σχέδιο νομίσματα δεν θα ήταν άσχημη.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences