Στην τελευταια αναβάθμιση της ιστοσελιδας της ngc οπου αλλαξαν το φορματ των pop report, πολλά νομίσματα ξεχασαν να τα περάσουν . Ενα δικό μου ενω παταω το xert number μου το βγαζει φωτογραφια αλλα ξέχασαν να το μεταφερουν απο τα παλια ποπ ερπορτ στα νεα ποπ ρεπορτ. τους εστειλα μειλ και μου ειπαν οτι εχουν διαπιστωσει το προβλημα και προσπαθουν να το επιδιορθωσουν.
Υπάρχουν καποιες περιστπωσεις οπου συμβαίνει σε γνησιο δλαμπ να πατας τον αριθμό και να μη βγαζει κερμα σε φωτο ή να βγαζει φωτο αλλα να μη φαίνεται στα ποπ ρεπορτ.
Δε παει να πει πως ειναι tamperer ουτε πως καποιος εκανε μα#####α.
Συμφωνω.
Διαφωνω με την εκφραση "ξεχασαν" Βασιλη. Τα ειδα τα ποπ ρηπορτς, απλα ψαχνοντας κατι και εντελως ασχετα με αυτη τη συζητηση. Δεν νομιζω οτι "ξεχασαν" αλλα δεν προλαβαν ακομη να συμπληρωσουν αυτα που λειπουν.
Κι αυτο, γιατι προφανως δεν ειναι μια απλη μετακομιση, απο το παλιο φορματ στο καινουριο. Θα υπηρχαν σοβαροι λογοι να επεμβουν στα ποπ ρηποτς και να διορθωσουν ενα σωρο μικρες η μεγαλες ατασθαλιες, λαθη, λεπτομερειες και δεν ξερω τι αλλο. Μιλαμε για ολο το ποπ ρηπορτ του κοσμου εδω, οχι μονο για την Ελλαδα.
Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι αυτο το νημα συνεχιζει να διατηρειται στην επικαιροτητα. Οταν ξεκινησε, η απορια ηταν γιατι το νουμερο δε βγαζει το νομισμα. Ολες οι πιθανοτητες εξεταστηκαν και καταληξαμε ολοι, οτι ΔΕΝ τιθεται θεμα ουτε tampering, ουτε οιασδηποτε κακοβουλης παρεμβασης.
Απο την μετρια φωτογραφια, συνηθες φαινομενο της τεραστιας πλειοψηφιας ολων των δημοπρασιων ,με εξαιρεση την Great Collections αλλα και το Heritage που οι δικες τους φωτο δειχνουν το νομισμα ως εχει, χωρις καλλωπισμους και παρεμβασεις που κανουν στις Trueview κατα κορον η στις Realvision της NGC, το νομισμα δεχνει εκ πρωτης οψεως συνεπες ως προς τον βαθμο του. Υποθετω οτι στο χερι εχει πολυ καλυτερο λουστρο.
Πιστοποιημενο νομισμα απο μια εκ των δυο εγκυροτερων εταιριων πιστοποιησης παγκοσμιως και πουλημενο απο τον οικο δημοπρασων Καραμητσος, που ειναι ΑΣΤΕΙΟ ακομη και ως σκεψη, οτι θα διακινδυνευε την φημη του και την υποληψη του πουλωντας κατι πολυ προβληματικο, ειναι ΑΓΟΡΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.
Ετσι αλλωστε δημιουργηθηκε εδω και 35-40 χρονια, μια εντελως καινουρια αγορα (χονδρικης για επαγγελματιες εμπορους), οι οποιοι αγοραζουν σε μια παραγγελια, πχ 10 χιλιαδες χρυσα $20 του 1927 σε MS65, χωρις να εχουν δει ουτε μια φωτογραφια.
Και φυσικα το ιδιο ισχυει και για τον εμπορο που το αγορασε για αμεση μεταπωληση, που κι αυτος ειναι σωστος και τιμιος επιχειρηματιας με τεραστιο διακυβευμα (την φημη του που ειναι το Α και το Ω καθε επαγγελματια εμπορου) αν πουλουσε κατι μη γνησιο, η πειραγμενο, η (συμπληρωστε οτι συνωμοσια θελετε).
Εαν κι εφοσον ο τελικος αγοραστης ειναι ικανοποιημενος με αυτο που παρελαβε, τα υπολοιπα περιττευουν. Πιστευω οτι σε σχετικα συντομο χρνικο διαστημα (καποιους μηνες), ολα αυτα τα προβληματα με cert numbers κλπ θα εχουν λυθει.
Αναπνευσε φιλε μου. Και καλοριζικο.