ΛιρίτσαΜΟΥ
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
|
|
« στις: Ιανουάριος 19, 2025, 11:48:01 πμ » |
|
Έχω αυτά τα νομίσματα, που κυκλοφορούσαν κανονικά κι έχουν αρκετή φθορά. Ψάχνοντας βρήκα ότι ίσως να έχουν συλλεκτική αξία. Επίσης, πού μπορώ να κάνω μια εκτίμηση στα νομίσματά μου ώστε να ξεχωρίσω εκείνα που μπορεί να έχουν συλλεκτική αξία; Σε ενεχυροδανειστήριο; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις. Προσπαθώ να ξεκινήσω από κάπου..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
gemuncey23
|
|
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 19, 2025, 02:40:20 μμ » |
|
Ασφαλείς εκτιμήσεις μπορούν να γίνονται εδώ στο στέκι, υπό την προϋπόθεση ότι οι φωτογραφίες που θα ανεβάζετε θα είναι ευκρινείς και θα αποδίδουν την λεπτομέρεια.
Όσον αφορά τα 4 νομίσματα που έχετε ήδη ανεβάσει, πέραν της συναισθηματικής τους αξίας, δεν παρουσιάζουν συλλεκτικό ενδιαφέρον, λόγω χαμηλής κατάστασης. Έχουν έντονη φθορά, χτυπήματα και οξειδώσεις. Βέβαια το ασημένιο εικοσόδραχμο διατηρεί την αξία του μετάλλου.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2025, 02:42:25 μμ από gemuncey23 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ΛιρίτσαΜΟΥ
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
|
|
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 19, 2025, 03:45:13 μμ » |
|
Ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι στη φωτογραφία φαίνονται πολύ χειρότερα. Ειδικά το εικοσάδραχμο φαίνεται σαν να έχουν εξαφανιστεί όλες οι λεπτομέρειες. Στη φάση αυτή προσπαθώ να τα καθαρίσω γιατί πέρα από τη φθορά της χρήσης τους, τα περισσότερα είναι και πολύ λερωμένα από την πολυκαιρία. Ορισμένα είναι και αρκετά παλιά, μου τα έδιναν οι μπαρμπάδες της οικογένειας. Τα μάζευα γιατί μ' άρεσαν αισθητικά και με γοήτευαν τα διαφορετικά μέρη απ' όπου προέρχονταν. Βοηθούσε και το μούλτι κούλτι σόι μου χαχαχα. Το θέμα είναι ότι ποτέ δεν σκέφτηκα ούτε να τα ελέγξω ούτε να τους συμπεριφερθώ ως κομμάτια συλλογής, έστω και αν δεν έχουν πραγματική συλλεκτική αξία.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
gemuncey23
|
|
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 19, 2025, 04:35:07 μμ » |
|
Ο καθαρισμός των νομισμάτων καλύτερα να αποφεύγεται.
Διότι αν δεν υπάρχει σχετική γνώση και κατάρτιση, τελικώς αντί βελτίωσης της κατάστασης, επιφέρεται πλήγμα στην συλλεκτική αξία του νομίσματος.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|