Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 22, 2024, 10:27:12 πμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Δραχμή 1851 (μικρή κεφαλή)  (Αναγνώστηκε 768 φορές)
0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
bpikou
Αργυρό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 02:01:52 μμ »

Μία σπάνια δραχμή του 1851 της ποικιλίας "μικρή κεφαλή" έκλεισε χθες στο ebay. Εμφανώς ταλαιπωρημένη, έφτασε όμως τα 815 ευρώ!
https://www.ebay.com/itm/315998767021
Καταγράφηκε
silahim
Πλατινένιο
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Σοφόν το σαφές.

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 02:42:11 μμ »

Την παρακολουθούσα και εγώ. Μάλλον ήταν σε μενταγιόν.
Τελικά είναι ποικιλία ή δοκίμιο?
Ο Καραμήτσος γράφει απο μήτρα του 1846 απο τον Lange, που δεν εγκρίθηκε. Και μετά μας λέει
ότι κυκλοφόρησε εκ παραδρομής.
Το χαρακτηριστικό αυτής της κοπής για μένα είναι το ''διαφορετικό χτένισμα ή φράντζα'' στο μαλλί του Όθωνα 
Καταγράφηκε
bpikou
Αργυρό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 02:50:39 μμ »

Την παρακολουθούσα και εγώ. Μάλλον ήταν σε μενταγιόν.
Τελικά είναι ποικιλία ή δοκίμιο?
Ο Καραμήτσος γράφει απο μήτρα του 1846 απο τον Lange, που δεν εγκρίθηκε. Και μετά μας λέει
ότι κυκλοφόρησε εκ παραδρομής.
Το χαρακτηριστικό αυτής της κοπής για μένα είναι το ''διαφορετικό χτένισμα ή φράντζα'' στο μαλλί του Όθωνα 

Επειδή έχει χτυπήματα και στις δύο πλευρές του rim, φαντάστηκα ότι ήταν σε κάποιου είδους βραχιόλι και όχι "κρεμαστό".
Καταγράφηκε
silahim
Πλατινένιο

Σοφόν το σαφές.

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 02:56:03 μμ »

Ναι καμία αντίρρηση. Εγώ το είδα απο μενταγιόν διότι παρατήρησα μεγάλη φθορά στον Όθωνα
και όχι ανάλογη στο Θυρεό. Δλδ στη μεριά που είχε επαφή (κεφαλή) μεγαλύτερη φθορά.
Πάντως αν πάει για πιστοποίηση θα γράψει απο κόσμημα. Σωστά??
Διότι δεν γνωρίζω και πολλά απο πιστοποιήσεις. 
Καταγράφηκε
silahim
Πλατινένιο

Σοφόν το σαφές.

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 03:02:24 μμ »

Θέλω να συμπληρώσω ότι σε γενικές γραμμές πουλήθηκε χαμηλά. Δεν το είδαν πολλοί. Ή δεν το  κατάλαβαν
ότι ήταν το συγκεκριμένο νόμισμα. Για μένα, να μην παρεξηγηθώ, είναι σπάνιο νόμισμα. Ακόμα και σε
αυτήν την κατάσταση. Πολύ δύσκολα βρίσκεται.
Και φυσικά πολύ πολύ δυσκολότερα απο την κοινή δραχμή του 1851.
Καταγράφηκε
Διηνέκης
Χρυσό μέλος

Άρχε σεαυτού

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 03:30:32 μμ »

Πολύ σπάνιο νόμισμα.....σε οποιαδήποτε κατάσταση....ακόμα και σε αυτή τη κατάσταση είναι αξιοζήλευτο...Δεν το πήραν χαμπάρι πολλοί....μέχρι 5-10 λεπτά πριν κλείσει ήταν στα 236 ευρώ...εγώ άνετα έδινα τα δίπλα από όσο έκλεισε για να το εντάξω στη συλλογή μου.
Καταγράφηκε
Διηνέκης
Χρυσό μέλος

Άρχε σεαυτού

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 03, 2024, 09:02:28 μμ »

Ένας άνθρωπος που θεωρώ μεγάλο,τόσο σαν άνθρωπο όσο και ως συλλέκτη, επ'ευκαιρια της δραχμής του 51 μικρή κεφαλή που δημοπρατήθηκε χθες και σήμερα ανεβάσαμε σαν θέμα στο στέκι,μου έδωσε κάποιες πολύτιμες πληροφορίες. Μου τις έδωσε για να περάσουν σαν σκυτάλη από τη μια γενιά συλλεκτών στην επόμενη. Στην προεργασία λοιπόν που έκαναν για να κόψουν το χρυσό 20δραχμο του 1852 ,όπου και άλλαξαν την κεφαλή του Όθωνα σε σχέση με αυτή που υπήρχε, έκοψαν σαν δοκίμια κάποια νομίσματα σε ασήμι που από τη μια πλευρά χρησιμοποίησαν αυτή ακριβώς την μήτρα που αν έπαιρνε έγκριση (που πήρε) θα χρησιμοποιούνταν για την κοπή των χρυσών 20δραχμων. Στην άλλη πλευρά επέλεξαν και έβαλαν την μήτρα οπισθότυπου της δραχμής του 1851,καθώς τα δύο νομίσματα είχαν και το ίδιο μέγεθος.Ετσι κάπως δημιουργήθηκαν οι δραχμές μικρή κεφαλή του 1851, σε πάρα πολύ μικρό αριθμό. Ενδεικτική είναι και η χωριστά που υπάρχει στο κεφάλι του Όθωνα και υπάρχει στα δύο νομίσματα.
Καταγράφηκε
E.X.N
Συντονιστής
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 04, 2024, 06:40:46 μμ »

Ένας άνθρωπος που θεωρώ μεγάλο,τόσο σαν άνθρωπο όσο και ως συλλέκτη, επ'ευκαιρια της δραχμής του 51 μικρή κεφαλή που δημοπρατήθηκε χθες και σήμερα ανεβάσαμε σαν θέμα στο στέκι,μου έδωσε κάποιες πολύτιμες πληροφορίες. Μου τις έδωσε για να περάσουν σαν σκυτάλη από τη μια γενιά συλλεκτών στην επόμενη. Στην προεργασία λοιπόν που έκαναν για να κόψουν το χρυσό 20δραχμο του 1852 ,όπου και άλλαξαν την κεφαλή του Όθωνα σε σχέση με αυτή που υπήρχε, έκοψαν σαν δοκίμια κάποια νομίσματα σε ασήμι που από τη μια πλευρά χρησιμοποίησαν αυτή ακριβώς την μήτρα που αν έπαιρνε έγκριση (που πήρε) θα χρησιμοποιούνταν για την κοπή των χρυσών 20δραχμων. Στην άλλη πλευρά επέλεξαν και έβαλαν την μήτρα οπισθότυπου της δραχμής του 1851,καθώς τα δύο νομίσματα είχαν και το ίδιο μέγεθος.Ετσι κάπως δημιουργήθηκαν οι δραχμές μικρή κεφαλή του 1851, σε πάρα πολύ μικρό αριθμό. Ενδεικτική είναι και η χωριστά που υπάρχει στο κεφάλι του Όθωνα και υπάρχει στα δύο νομίσματα.

Μπράβο Γιώργο  και ευχαριστουμε τον φίλο σου.
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement