Προσωπικα εβγαλα καποια συμπερασματα: 4 εκατομυρια τζιρος συν ενα εκατομυριο προμηθειες απο τα λοτα, απο τα οποια γυρω στα 70-80 δεν ειχαν θεση διπλα στα τερατωδη δοκιμια με ελαχιστες εξαιρεσεις. Οδηγουμαι λοιπον στο συμπερασμα οτι η επιλογη του Nomos και παλιοτερα απο την Αττικα με το χρυσο 50ρικο και τώρα με τον ελ γκρεκο, απο τον Καραμητσο, δειχνει οτι η προτιμηση αυτη εχει να κανει πιθανοτατα με πολυ μικρες αν οχι μηδενικες η και αρνητικες προμηθειες πωλητη ,σε συγκριση με αλλους μεγαλους οικους της Ευρωπης αφου το ζητουμενο ειναι ενας πασιγνωστος διεθνης Ευρωπαικος οικος με μεγαλο κυρος και σοβαρο πελατολογιο.
τα χαλκινα κυκλοφοριας του Οθωνα ,ολες πι αξιες και ημερομηνιες σχεδον, προερχονταν ξεκαθαρα απο διαφορετικη πηγη, κι οχι την συλλογη του ελ γκρεκο. Παραδοξως, στον Γεωργιο δεν υπηρξε κανενα χαλκινο κυκλοφοριας, πχ 1869,1870,1878,1879 εκτος απο τα δυο κοινοτατα του 1882. Τεραστια εξαιρεση η μεγαλη κορωνα στα €55000 hamler.
.Οι τιμες ηταν μια εκπληξη, ιδιαιτερα γνωριζοντας ποιος/ποιοι ΔΕΝ χτυπουσαν, εφοσον τα δοκιμια η νομισματα ηταν ηδη στην κατοχη τους. Στα χρυσα πιστευω οτι τα περισσοτερα κατεληξαν σε ξενους συλλεκτες, πχ πλουσιους Ασιατες.
Οι μικρες αξιες στα νομισματα του 1876 ηταν ολα προυφ σλαμπαρισμενα απο την NGC. Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, και το λεω απο μνημη, ενα αντιστοιχο σετ του 1876 αλλα με την ενδειξη SP (αλλα και CAM, η DCAM) και μαλλον πιστοποιημενα απο PCGS, πουληθηκαν φτηνοτερα ως πληρης τριαδα προ διμηνου περιπου, ενω ουσιωδως δεν υπαρχει διαφορα στα νομισματα: η μια εταιρεια επιμενει ετσι η αλλη αλλιως κι αυτο το εχουμε επιβεβαιωσει και με crossgrade.
Η τιμη του 5 δρχ του 1845 πρεπει να ειναι η υψηλοτερη τιμη ασημενιου Ελληνικου νομισματος, χωρια που επιβαρυνεται και με ΦΠΑ εκτος απο προμηθεια αγοραστη, κατι που δεν ισχυει στα χρυσα, δοκιμια η κυκλοφοριας. Ελπιζω να πηγε σε Ελληνικα χερια και συγχαρητηρια οπου κι αν πηγε.
Ηταν διασκεδαστικο να βλεπεις 3-4 πανακριβα δοκιμια πχ της δραχμης του 1910, ακομη και το σπανιοτατο δοκιμιο με τον βασιλικο θυρεο απο πισω, κι η δρχ κυκλοφοριας να ειναι για κλαματα, ενα νομισμα των €200 σε ΜS64. Αυτη τη "συζευξη" δεν την αντεξα.
Εκπληξη μου εκανε η τιμη της δραχμης 1833-Α . Αυτη κι η μιση του 1847 σε AU58, αυτα του 1851 καθως φυσικα και τα δυο πενταδραχμα του 44-45 ηταν τα μονα ασημενια νομισματα κυκλοφοριας που ειχαν αξια θεση διπλα στα εξωπραγματικα δοκιμια. Ειδαλλως υπηρχε σχεδον πληρης απουσια ασημενιων κυκλοφοριας του Οθωνα. Χαρακτηριστικο επισης ηταν οτι δεν υπηρχε
ουτε ενα RB (red briwn) χαλκινο κομματι σε ολα τα Ελληνικα χαλκινα κυκλοφοριας.
Λιγοι και μετριοι Καποδιστριες, χαμηλου επιπεδου Ιονικα της περιοδου 1834-62 , (καλο τεταρτακι του 21 ομως) ,εξωπραγματικες γαζετες και πολλαπλασια αυτης που πρεπει να τραβηξαν μεγαλο Ρωσικο ενδιαφερον, μια που τα Ιονια ηταν υπο την κατοχη τους το 1801.
Μπραβο και εις ανωτερα. Το οτι τα καλα και σπανια Ελληνικα κομματια εχουν τετοια (διεθνη) δυναμικη νομιζω χαροποιει τους περισδοτερους εδω μεσα.