Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Φεβρουάριος 16, 2025, 02:44:40 μμ
Σελίδες: 1 2 [3]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Cyprus 2 euro 2024 "Membership in the European  (Αναγνώστηκε 4945 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
teutates
Πλατινένιο
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ WWW
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 17, 2024, 07:09:57 μμ »

Πολύ σωστά.
Τα αναμνηστικά 2 ευρώ του 2019 κυκλοφόρησαν κάθε ένα από αυτά σε 748.500 σε μασούρια, απλή ακυκλοφόρητη μορφή και 1.500 μέσα στην proof κασετίνα που λόγω συσκευασίας δεν έχει τόσο μεγάλη ζήτηση.
Δεν κυκλοφόρησαν σε μορφή BU δηλαδή σε coincards.
Καταγράφηκε
Panos fot
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 22, 2024, 08:51:30 πμ »

Εστάλησαν τα απαντητικα email από την Τράπεζα της Κύπρου σε όσους στάθηκαν τυχεροί και η αίτηση τους ήταν αποδεκτή και σε προτεραιότητα. Εστάλη ένα link πληρωμής καθώς και ενα δελτίο παραγγελίας επισυναπτόμενο. Από συνομιλίες που είχα με άτομα που έκαναν την αίτηση , θεωρώ ότι αποδεκτες και εμπροθεσμες ήταν οι αιτήσεις που έγιναν στα πρώτα δευτερόλεπτα, το πολύ μέχρι στο 1ο λεπτο ,από την ώρα που άνοιξε η αίτηση.
Καλή παραλαβή σε όσους κατάφεραν να ολοκληρώσουν την διαδικασία
Καταγράφηκε
chronos
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 03, 2025, 07:28:09 πμ »

Καλή χρονιά σε όλους!

Τελικά είναι σίγουρο ότι αυτό το νόμισμα δεν θα εκδοθεί και για κυκλοφορία; Η αρχική πληροφορία που είχα ήταν ότι εκτός από τα 7.000 κομμάτια Proof, θα έβγαιναν επιπλέον 400.000 κομμάτια σε μασούρια. Ισχύει αυτό το σενάριο ή όχι;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2025, 07:28:42 πμ από chronos » Καταγράφηκε
Panos fot
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 03, 2025, 09:16:14 πμ »

Καλή Χρονιά σε όλους

Η κοπή του 2024 αφορά 7.000 proof και μόνο! Υπήρξε μια σύγχυση όσον αφορά τις κοπές γι'αυτό και κάποια καταστήματα (εξωτερικού) δεχόντουσαν προπαραγγελιες για ρολά της Κύπρου 2024. Με την τράπεζα που μίλησα καθώς και με γνωστό καταστηματάρχη μου επιβεβαίωσαν για τα 7.000 μόνο proof. Η πληροφορία για τα 400.000 unc ήταν λάθος και  κακώς κυκλοφόρησε καθότι ήταν ξεκάθαρο στον νομισματικό κύκλο ότι η κοπή θα αφορούσε μόνο proof κοπή .
Επίσης η πληροφόρηση που έχω εγώ (με επιφύλαξη) είναι ότι το 2025 δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του 2024. Νομίζω ότι και επίσημα πλέον, η Κύπρος έχει τα πρωτεία του πιο σπάνιου 2€.
Καταγράφηκε
chronos
Τακτικός
**

Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 03, 2025, 12:02:14 μμ »

Καλή Χρονιά σε όλους

Η κοπή του 2024 αφορά 7.000 proof και μόνο! Υπήρξε μια σύγχυση όσον αφορά τις κοπές γι'αυτό και κάποια καταστήματα (εξωτερικού) δεχόντουσαν προπαραγγελιες για ρολά της Κύπρου 2024. Με την τράπεζα που μίλησα καθώς και με γνωστό καταστηματάρχη μου επιβεβαίωσαν για τα 7.000 μόνο proof. Η πληροφορία για τα 400.000 unc ήταν λάθος και  κακώς κυκλοφόρησε καθότι ήταν ξεκάθαρο στον νομισματικό κύκλο ότι η κοπή θα αφορούσε μόνο proof κοπή .
Επίσης η πληροφόρηση που έχω εγώ (με επιφύλαξη) είναι ότι το 2025 δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα του 2024. Νομίζω ότι και επίσημα πλέον, η Κύπρος έχει τα πρωτεία του πιο σπάνιου 2€.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Το θέμα είναι ότι η Κύπρος προσπάθησε να στήσει "καζίνο" τύπου "Μονακό", για πρώτη φορά, με το νόμισμά της, χωρίς όμως να έχει την εμπειρία και τα τεχνικά μέσα τού Μονακό, το οποίο, μετά από αλλεπάλληλες αποτυχίες, προβλήματα και διαμαρτυρίες, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα λειτουργικό, σε μεγάλο βαθμό, σύστημα. Κατ' εμέ, η υποτιθέμενη "πτώση" τού e-shop, η οποία κρατάει ακόμα, δεν γίνεται να είναι τυχαία. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει, ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις πληροφορικής, ότι αν έπεφταν οι εκατοντάδες χιλιάδες ενδιαφερόμενοι όλοι μαζί στο site (χωρίς το σύστημα e-Queue τού Μονακό), το site, όχι μόνο θα κατέρρεε μονομιάς, αλλά μπορεί να οδηγούσε και σε τεχνικές βλάβες σε όλη την Τράπεζα. Ήταν αναγκαίο, συνεπώς, να το κλείσουν, αφού δεν είχαν μεριμνήσει, απευθυνόμενοι σε εταιρείες πληροφορικής, να στήσουν ένα σύστημα ηλεκτρονικής σειράς προτεραιότητας για την είσοδο. Πέραν αυτού, ίσως και κάποιοι να μην ήθελαν τελικά να κάνουν τόσο μεγάλο άνοιγμα στην αγορά, παρά τις επίσημες ανακοινώσεις...

Από την άλλη και μόνο η ίδια η τόσο εξευτελιστική τιμή τού νομίσματος στην αρχική του διάθεση, όπως και η δυνατότητα αγοράς δύο τεμαχίων ανά πελάτη λιανικής, δείχνουν προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού. Όποιοι έτυχε να βρίσκονται στη Λευκωσία την πρώτη ημέρα διάθεσης, δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν όλη μέρα και μπορούσαν να στηθούν από τα ξημερώματα έξω από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, εξυπηρετήθηκαν. Στον υπόλοιπο κόσμο δεν δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αποκτήσει το νόμισμα, έστω και με τύχη, σε φυσιολογική τιμή και αν το θέλει, πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Παρότι έχω ιδιαίτερη και προσωπική σχέση με την Μεγαλόνησο, οφείλω να πω ότι στην προκειμένη περίπτωση, οι αδερφοί Κύπριοι πήγαν να στήσουν "καζίνο" και τελικά έστησαν "μπαρμπουτιέρα καφενείου"...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2025, 12:06:43 μμ από chronos » Καταγράφηκε
silahim
Πλατινένιο

Σοφόν το σαφές.

Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 03, 2025, 12:32:07 μμ »

Έξοχη περιγραφή!!
Καταγράφηκε
Panos fot
Νέος
*

Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 03, 2025, 05:24:07 μμ »

Φίλε Chronos
Εάν μεταβείς λίγα μηνύματα πιο πισω , κάνω με άλλα λόγια την ίδια ανάλυση. Μιλάω για προχειρότητα κ ερασιτεχνισμο καθώς και για ευκαιρία για ευκαιριακό πλουτισμό πολλών εκτός συλλεκτικού χώρου.
Όσον αφορά  το eshop, λογικό και επόμενο ότι θα "έπεφτε" γι αυτο πήγαν στην λύση της online ηλεκτρονικής αίτησης. Μιας και είμαι από τους τυχερούς που κατάφερα να ολοκληρώσω την ηλεκτρονική αγορά, πιστεύω ότι ήταν επιτυχόντες όσοι πρόλαβαν να κάνουν την αίτηση στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα από την στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα. Ενας λόγος ακόμα να πιστεύω ότι τα νομίσματα που διατέθηκαν ήταν ελάχιστα.Προφανως κατάλαβαν οι αδερφοί μας Κύπριοι της Τραπεζας την γκάφα τους , και βλέποντας την εκτίναξη του νομίσματος προτίμησαν να διαθέσουν έναν πολύ μικρό αριθμό στο Ευρωπαϊκό κοινό για ξεκαρφωμα και τα υπόλοιπα να τα κρατήσουν οι ιδιοι. Προσωπική άποψη και εύχομαι να είναι λανθασμένη.
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement