Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιανουάριος 26, 2026, 10:26:41 μμ
Σελίδες: 1 ... 31 32 [33]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χρυσος σημερα  (Αναγνώστηκε 231990 φορές)
digo, TM_coincollector, kon/nos, gska, pagosmio (+ 1 κρυφοί) και 54 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Προφίλ
« Απάντηση #480 στις: Σήμερα στις 07:14:57 μμ »

Χαιρομαι που Μερικες σκορπιες σκεψεις προκαλεσαν μια τοσο εμπεριστατωμενη ανταλλαγη αποψεων τοσο απο τον Δημητρη -digo ,οσο και απο τον Χρηστο -ΕΧΝ που δεν γνωριζω προσωπικα.

Οσο για τα συλλεκτικα Δημητρη μου,τα πραγματικα συλλεκτικα, ειναι ολα ενταφιασμενα και κανεις δεν τα μετακινει.
Πριν απο 3-4 χρονια εμπαινες σε οποιαδηποτε ιστοσελιδα του εξωτερικου και εβρισκες εκαντονταδες λιρες ολων των ηγεμονων,χρονολογιων σε αριστες,καλες και ανεκτες καταστασεις.
Το ιδιο και για τα αλλα νομισματα των ξενων χωρων.
Τωρα ολα ειναι sold out ακομη και τα χρεπια.
Στο στεκι ανεβαιναν καθημερινα νομισματα θαυμαστα τα οποια ανακαλυπτονταν και  αλλαζαν χερια σε μηδαμινο χρονο.
Τωρα βλεπουμε μονο αναρτησεις για  τις υπαρχουσες συλλογες και ελαχιστες προσθηκες.
Αυτο για μενα ειναι το προβλημα για τον συλλεκτισμο,διοτι η αυξηση των μεταλλων εκανε απαγορευτικες τις νεες αγορες και μετετρεψε τον συλλεκτη σε αποταμιευτη-επενδυτη διακρατωντας νομισματα που σε αλλες περιπτωσεις θα πωλουσε,ευελπιστοντας μελλοντικα σε κερδος κρατωντας τα.
Στο δε εσωτερικο η κατασταση εχει ξεφυγει τελειως.
Χρεπια του Γεωργιου Α,του Παυλου και μετεπειτα πωλουνται σε αστρονομικες τιμες κατα τη γνωμη μου.
Δεκαρουλες που υπαρχουν μυρια και σε αριστες καταστασεις μεσα σε μασουρια,να ζητουν τριψηφια νουμερα,ποσα που με αυτα αγοραζαμε ασημενια του Οθωνα.
Τα καλα κομματια κατα τη γνωμη μου αποθησαυριστηκαν και δυσκολα θα τα ξαναδουμε.
Ακομη και οι εμποροι διακρατουν και αποθηκευουν οτι καλο τους πεφτει στα χερια τους.
Καταγράφηκε
digo
Χρυσό μέλος
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Προφίλ
« Απάντηση #481 στις: Σήμερα στις 10:17:51 μμ »

......ακομα δεν εχουν καταλαβει οι φιλοι συλλεκτορες οτι η μεγαλυτερη φουσκα που υπαρχει αυτην τη στιγμη στον πλανητη γη ειναι τα ιδια τα χαρτονομισματα.....ψηφιακα και μη ψηφιακα (τραπεζογραμματια δηλαδη)

και επειδη εδω και τοσα χρονια τα βιντεο που αναρτω εχουν δωσει απαντησεις σε ολα μιας και σας τραβηξε το ενδιαφερον η αποτομη πτωση της αξιας των χαρτινων θεοτητων του € εδω ενα μικρο βιντεο και οποιος θελει βλεπει

και φυσικα μην ξεχαντε ΤΑ € ΓΙΝΑΝΕ ΔΡΧ  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο

https://www.youtube.com/watch?v=AtJhpVIOH5Q

Every Currency Dies. The Roman Playbook for Surviving the Coming Global Currency Reset. (Gold!)

Υ.Γ. για οσους φαινεται <ακριβο> πλεον το σπορ της συλλογης χρυσων και ασημενιων νομισματων εχει πολυ ωραια χαρτακια(μαζι με αλμπουμ) η panini με τους ποδοσφαιριστες του ελληνικου πρωταθηματος αν δεν κανω λαθος

Κωστα, επειδη συχνα πυκνα επαναλαμβανεις το ιδιο πραγμα, θελω να σε ρωτησω κατι. Πολυ φιλικα. Δεν προκειται να μπω σε συζητηση για το αν θα καταργηθει το FIAT χρημα γιατι δεν προκειται να συμβει. Για εμενα προσωπικα, το να γινει κατι τετοιο  ειναι εξισου απιθανο με το να γινει το bitcoin μεσο καθημερινης συναλλαγης. Προσωπικη μου αποψη.

Και τα ασημενια που μαζευω εγω, δεν μου φαινονται ακριβα, γιατι προκειται περι Οθωνα και Γεωργιου καθως και καποια ξενων χωρων, οπου η εσωτερικη τους αξια σε ασημι ειναι απειροελαχιστη σε σχεση με την τιμη τους, πχ μια μιση δραχμη του Οθωνα σε ακυκλοφορητη κατασταση.

Η ερωτηση που θελω να σου κανω ειναι η εξης: ποτε προβλεπεις οτι θα σταματησει το ραλλυ ανοδου του χρυσου και σε ποια τιμη;

Κι εφοσον συμφωνησεις οτι καποια στιγμη η ανοδος θα σταματησει, σε τι τιμη ουγγιας για τον χρυσο πιστευεις οτι θα γινει αυτο; Που θα σταθεροποιηθει δηλαδη; Στα $5500!, στα $7000, στα $10000; Για ουγγιες μιλαμε παντα.

Γιατι καλες οι προβλεψεις, αλλα ας γινουμε λιγο πιο συγκεκριμενοι.

Θα σε παρακαλουσα να μην μου απαντησεις οτι η λιρα θα φτασει τα €1500 κι απο κει και πανω θα αρχισει "η σπεκουλα", γιατι αυτο το εχεις γραψει πολλες φορες και παλι, δεν ειναι απαντηση, οταν λες "απο κει και πανω θα αρχισει η σπεκουλα". Αλλιως,να εκλαβω σαν απαντηση οτι "οταν η λιρα θα φτασει τα €1500". Αυτο θα μου εφτανε για να κανωαναγωγη σε ουγγιες η σε γραμμαρια.

Προσωπικα, πιστευω οτι στο ασημι η σπεκουλα εχει αρχισει προ πολλου.

Αλλα η ερωτηση αφορα τον χρυσο. Σε τι τιμη πιστευεις οτι θα σταθεροποιηθει, αν κι εφοσον συμφωνεις οτι καποια στιγμη θα σταθεροποιηθει;
« Τελευταία τροποποίηση: Σήμερα στις 10:26:10 μμ από digo » Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 31 32 [33]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement