Καλό Ξημέρωμα σε Όλους.
Είμαι εδώ αυτή την ώρα στο διαδίκτυο και είπα μιάς και με γυροφέρνουν πάρα πολλές σκέψεις να κάτσω να γράψω κάποια λόγια στο αγαπημένο μου Στέκι Συλλεκτών.
Θα κάτσω να γράψω τι καινούργιο έχω σκεφτεί για την τιμή του χρυσού σε ευρώ.
Η τιμή του χρυσού έχει κάνει ένα σχεδόν απίστευτο ράλλυ τον τελευταίο καιρό κάτι που σημαίνει ότι περιουσίες θα δημιουργηθούν σε κάποιους και κάποιοι άλλοι θα χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Το καινούργιο που θέλω να πώ είναι ότι έχω αρχίσει πάρα πολύ τακτικά και παρακολουθώ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού και ποιό συγκεκριμένα την κατηγορία που αφορά τους επαγγελματίες επενδυτές.
Αναζητώ όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το πόσους τόννους χρυσού αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες χωρών καθώς και όχι μόνο,
πληροφορίες που αφορούν τα διάφορα funds και το πόσο χρυσό αγοράζουν με την ελπίδα,
να μπορέσω να αφουγκραστώ τον παλμό της αγοράς.
Τώρα θα σας πώ την ιστοσελίδα που βρίσκεται.
Είναι εδώ:
www.gold.org/goldhubΤώρα οι πληροφορίες είναι στα Αγγλικά.
Πιστεύω ότι και αυτοί που δεν ξέρουν τα Αγγλικά να μπορέσουν να μεταφράσουν στα Ελληνικά τις πληροφορίες αυτές χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τον Μεταφραστή της Google ( Google Translator ).
Ένα άλλο που έχω αρχίσει να το παρακολουθώ μιάς και υπάρχουν τα στοιχεία για αυτό,
είναι οι πωλήσεις των νομισμάτων American Eagles στην ιστοσελίδα του US Mint.
Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται εδώ:
www.usmint.gov/about/production-sales-figures/bullion-salesΔεν ξέρω αλλά όλα αυτά που γίνονται στην Αμερική πιστεύω ότι μας επηρεάζουν και Εμάς.
Οι δασμοί του Προέδρου Trump δεν ξέρω εάν θα ωφελήσουν τελικά την Αμερική.
Επίσης το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένο.
Δεν μπορεί να έχει τις πολύ μεγάλες Εταιρείες και δή της τεχνολογίας με αποτιμήσεις για παράδειγμα χρηματιστηριακή αξία Εταιριών 10 φορές μεγαλύτερη από τις ετήσιες πωλήσεις τους.
Νομίζω όμως ότι κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσω γιατί θεωρώ ότι αρκετά σας ζάλησα με τις σκέψεις μου...!
Φιλικά,
Γιώργος.