Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Απρίλιος 19, 2025, 05:43:16 πμ
Σελίδες: 1 ... 14 15 [16]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χρυσος σημερα  (Αναγνώστηκε 77907 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
gemuncey23
Χρυσό μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« Απάντηση #225 στις: Απρίλιος 07, 2025, 10:21:25 μμ »

87,84€ / gr ο χρυσός κατρακυλά

Το ασήμι 0,87€/ gr.

Προβλέπω μέχρι τον Ιούνιο τα εξής :

Χρυσός 68€ / γρ

Ασήμι  0,59€ / γρ

Το δε bitcoin θα ξεφουσκώσει εντελώς..

Πολύ απαισιόδοξη και ανεδαφική αυτή η πρόβλεψη αγαπητέ! Εν πάση περιπτώσει την κρατάμε και την τσεκάρουμε τον Ιούνιο..
Καταγράφηκε
gemuncey23
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #226 στις: Απρίλιος 07, 2025, 10:24:14 μμ »

Το πιθανότερο σενάριο είναι περί τα $100 το γραμμάριο, αν όχι πολύ παραπάνω.
Καταγράφηκε
kostas of millwall
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #227 στις: Απρίλιος 08, 2025, 04:34:24 μμ »

Κάποτε είχα κάνει την πρόβλεψη των 2000 ευρώ η ουγγιά ενώ μέσω αμφισβήτησης,όταν ήταν στα 1600. Πυξίδα μου ήταν οι μηχανές κοπής χρήματος που δούλευαν ασταμάτητα  λόγω κορωνοιου και ήταν δεδομένο ότι θα δημιουργούσαν πληθωριστικές πιέσεις.
Από τούτο το βήμα ξανακάνω πρόβλεψη ότι νομοτελειακά θα δείτε την Χρυσή λίρα στο 1000αρικο. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ούτε ένας που να αποχωρίζεται χρυσό σε αυτές τις συνθήκες. Οι πτώσεις προέρχονται από τα margin calls , δηλαδή ρευστοποιω κέρδη για να καλύψω τις απωλειες σε άλλες τοποθετήσεις. Εισερχομαστε σε αχαρτογραφητα νερά στο οικονομικό πεδίο,με ανακατατάξεις σε δόγματα δεκαετιών. Όλες οι χώρες και οι κεντρικές τους τράπεζες μαζεύουν χρυσό για αυτό ακριβώς τον λόγο.Κυριως για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης του δολλαρίου σε παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Δεν υπάρχει άλλη μορφή αποθήκευσης παρουσιακου στοιχείου στον ορίζοντα. Μονόδρομος. Όταν και αν ξεμπλέξουν οι χώρες με τον γρίφο " τι κάνω με τα χρέη μου"
γιατί δεν γίνεται εσαεί να κόβεις χρήμα ,κάπου εκεί και ο χρυσός θα παίξει τον ρόλο του
Το ασήμι είναι άλλη περίπτωση. Περισσότερο συμπεριφέρεται σαν βιομηχανικό υλικό που θα πληγεί από μια παγκόσμια ύφεση ,παρά σαν επενδυτικό μεταλλο
Καταγράφηκε
golden kostas
Χρυσό μέλος

Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #228 στις: Απρίλιος 08, 2025, 05:24:06 μμ »

https://companiesmarketcap.com/assets-by-market-cap/

Top Assets by Market Cap

στο νουμερο 1 και στο νουμερο  7 υπαρχει μια φωτεινη μπαρα, οι παγκοσμοιοι επενδυτες (που δεν βραζουν κουκουναρια για πρωινο) μαλλον κατι παραπανω γνωριζουν...... Σαρκασμός

υ.γ. στην πιο πανω λιστα τα επομενα χρονια θα προστεθουν οι φακες (αγοραστε τωρα που ειναι φθηνες) και ο τραχανας...... Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

<gold is god's money>
<silver is free gold>
silahim
Πλατινένιο

Σοφόν το σαφές.

Προφίλ
« Απάντηση #229 στις: Απρίλιος 08, 2025, 05:37:25 μμ »

87,84€ / gr ο χρυσός κατρακυλά

Το ασήμι 0,87€/ gr.

Προβλέπω μέχρι τον Ιούνιο τα εξής :

Χρυσός 68€ / γρ

Ασήμι  0,59€ / γρ

Το δε bitcoin θα ξεφουσκώσει εντελώς..

Προσωπικά σας παραδέχομαι που λέτε τη γνώμη σας, έστω και αν δεν τη δικαιολογείται.
Και εγώ είμαι αντίθετος ως προς την άποψή σας. Διότι μιλάτε για πολύ μεγάλη διόρθωση! Την οποία δεν συμμερίζομαι.
Άλλωστε δεν είμαστε φόρουμ επενδύσεων. Μπορούμε να λέμε τη γνώμη μας, άφοβα. 
Καταγράφηκε
alkimel
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #230 στις: Απρίλιος 09, 2025, 01:54:36 μμ »

https://companiesmarketcap.com/assets-by-market-cap/

Top Assets by Market Cap

στο νουμερο 1 και στο νουμερο  7 υπαρχει μια φωτεινη μπαρα, οι παγκοσμοιοι επενδυτες (που δεν βραζουν κουκουναρια για πρωινο) μαλλον κατι παραπανω γνωριζουν...... Σαρκασμός

υ.γ. στην πιο πανω λιστα τα επομενα χρονια θα προστεθουν οι φακες (αγοραστε τωρα που ειναι φθηνες) και ο τραχανας...... Μεγάλο χαμόγελο

Χαχαχα, καλό!!🤪3500/oz είναι η επόμενη βαση διαπραγμάτευσης,τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...
(Υ.γ....κι ενα δεκαρικο η φρατζολα το ψωμί,για όσους δυσκολεύονται με τους πίνακες και τις αναλύσεις...)
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 09, 2025, 01:58:10 μμ από alkimel » Καταγράφηκε
kostas of millwall
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #231 στις: Απρίλιος 11, 2025, 06:12:33 πμ »

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταινει...
Και πώς να γίνει αλλιώς. Εδώ κατάφερε ο τραμπας τα ασφαλέστερα asets στον πλανήτη,το αμερικανικό δολλάριο και τα αμερικανικά δολλάρια ,να τρώνε την μια κατραπακια πίσω από την άλλη. Σε δολλάρια ο χρυσός σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο, αλλά δεδομένου της διολίσθησης δολλαρίου δεν φαίνεται σε ευρώ. Σε ισοτιμία ευρώ δολλάριο έναμιση  μήνα πίσω ,ο χρυσός θα ήταν πάνω από το τριχιλιαρο η ουγγιά.
Και τι να σταματήσει την άνοδο; Με όλα αυτά τα τερτιπια ο πληθωρισμός ξαναδειχνει τα δόντια του. Αν προκύψει και ύφεση με φαινόμενα στάσιμο πληθωρισμού, δεν ξεμπερδευουμε ούτε σε 5 χρόνια .
Όταν και άμα καταλήξει η κατάσταση και ομαλοποιηθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο τότε ναι, θα δούμε και ξεφουσκωμα στο πολύτιμο μέταλλο 20-30%. Το ερώτημα είναι που θα έχει φτάσει μέχρι τότε..
Καταγράφηκε
golden kostas
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #232 στις: Απρίλιος 13, 2025, 06:18:08 μμ »

https://youtube.com/clip/UgkxoW9r5k9JeElEdP8p6HyP1SzkqnveBJhT?si=FBYWkfBRUJHKBtFr

https://youtube.com/clip/Ugkxrnfx8iXnaxUyziLtg_TpBGmojmCLYOhP?si=I9WhmEffQzu1XFr9

δυο  πολυ μικρα αποσπασματα απο την εκπομπη αντιθεσεις του κρητη t.v

οταν λεμε οτι οποιος αγορασει χρυση λιρα στα 800€ θα βγαλει τρελο κερδος δεν το πιστευεται μερικοι

αρα bitcoin = ολλανδικες τουλιπες του 1633  Σαρκασμός
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 13, 2025, 06:31:59 μμ από golden kostas » Καταγράφηκε

<gold is god's money>
<silver is free gold>
johneko
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #233 στις: Απρίλιος 13, 2025, 06:48:54 μμ »

Δειχνει γνωστης  . . .  Στριφογύρισμα ματιών

Να αγοραζεις χρυσο .... ψηφιακο απο το κινητο
Αντε παλι τα ιδια

Καταγράφηκε
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #234 στις: Απρίλιος 14, 2025, 11:29:01 πμ »

Χρυσός: Συνέχεια στο ράλι περιμένει η Goldman Sachs - Πότε θα "κατακτήσει" τα 4.000 δολάρια

Καθώς ο χρυσός αναδεικνύεται ως το "απόλυτο ασφαλές καταφύγιο" για τους επενδυτές, το φετινό ράλι συμπαρασύρει ανοδικά και τα προγνωστικά. Στο πλαίσιο αυτό, η Goldman Sachs αυξάνει τις προβλέψεις της εν μέσω κλιμακούμενων γεωπολιτικών κινδύνων, εκτιμώντας ότι σε έναν χρόνο από τώρα, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να βρίσκεται στα 4.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της Goldman Sachs "βλέπουν" τον χρυσό να "σκαρφαλώνει" στα 3.700 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, ενώ εκτιμούν ότι θα έχει "κατακτήσει" και τα 4.000 δολάρια έως τα μέσα του 2026.

Σημειωτέον ότι η Goldman Sachs τοποθετεί τις πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ στο 45%, σημειώνοντας ότι εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο, το πολύτιμο μέταλλο θα μπορούσε να επωφεληθεί ακόμα περισσότερο και να "εκτιναχθεί" στα 3.880 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους. Από την άλλη, εάν η οικονομική ανάπτυξη διαψεύσει τις εκτιμήσεις, μετριάζοντας την αβεβαιότητα γύρω από την πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ, η τιμή του χρυσού αναμένεται να είναι πιο κοντά στα 3.550 δολάρια φέτος.

Μεταξύ άλλων, η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι αγορές από τον επίσημο τομέα (κεντρικές τράπεζες) θα φθάσουν κατά μέσο όρο τους 80 τόνους τον μήνα φέτος - έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 70 τόνους.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας έκανε λόγο για άνοδο του χρυσού στα 3.300 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Εν τω μεταξύ, η UBS "βλέπει" τον χρυσό στα 3.500 δολάρια η ουγγιά μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, παρατηρώντας ότι οι εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο και η γεωπολιτική αβεβαιότητα ενισχύει την ανάγκη των επενδυτών να στραφούν σε "ασφαλή καταφύγια".

Η αναθεώρηση των προβλέψεων των τραπεζών έρχονται μετά το "άλμα" 6,6% που γνώρισε ο χρυσός την προηγούμενη εβδομάδα, με τις τιμές του πολύτιμου μετάλλου να αγγίζουν σήμερα νέα ιστορικά υψηλά, πάνω από τα επίπεδα των 3.245 δολαρίων.

Ο χρυσός έχει σημειώσει διαδοχικά ρεκόρ φέτος και έχει ενισχυθεί 23% μέχρι στιγμής.

Απο το σημερινο capital.gr
Καταγράφηκε
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #235 στις: Απρίλιος 16, 2025, 08:21:47 πμ »

Kαι ξανα προς τα υψη τραβα.

Πλατίνα               968,40    -0,17%    -1,65
Χρυσός Spot    3.307,55    +2,07%    +67,15
Άργυρος                 32,45    +0,47%    +0,15
Καταγράφηκε
kanellop
Χάλκινο μέλος
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Προφίλ
« Απάντηση #236 στις: Σήμερα στις 01:53:58 πμ »

Καλό Ξημέρωμα σε Όλους.

Είμαι εδώ αυτή την ώρα στο διαδίκτυο και είπα μιάς και με γυροφέρνουν πάρα πολλές σκέψεις να κάτσω να γράψω κάποια λόγια στο αγαπημένο μου Στέκι Συλλεκτών.

Θα κάτσω να γράψω τι καινούργιο έχω σκεφτεί για την τιμή του χρυσού σε ευρώ.

Η τιμή του χρυσού έχει κάνει ένα σχεδόν απίστευτο ράλλυ τον τελευταίο καιρό κάτι που σημαίνει ότι περιουσίες θα δημιουργηθούν σε κάποιους και κάποιοι άλλοι θα χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το καινούργιο που θέλω να πώ είναι ότι έχω αρχίσει πάρα πολύ τακτικά και παρακολουθώ το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού και ποιό συγκεκριμένα την κατηγορία που αφορά τους επαγγελματίες επενδυτές.

Αναζητώ όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για το πόσους τόννους χρυσού αγοράζουν οι κεντρικές τράπεζες χωρών καθώς και όχι μόνο,

πληροφορίες που αφορούν τα διάφορα funds και το πόσο χρυσό αγοράζουν με την ελπίδα,

να μπορέσω να αφουγκραστώ τον παλμό της αγοράς.

Τώρα θα σας πώ την ιστοσελίδα που βρίσκεται.

Είναι εδώ: www.gold.org/goldhub

Τώρα οι πληροφορίες είναι στα Αγγλικά.

Πιστεύω ότι και αυτοί που δεν ξέρουν τα Αγγλικά να μπορέσουν να μεταφράσουν στα Ελληνικά τις πληροφορίες αυτές χρησιμοποιώντας για παράδειγμα τον Μεταφραστή της Google ( Google Translator ).

Ένα άλλο που έχω αρχίσει να το παρακολουθώ μιάς και υπάρχουν τα στοιχεία για αυτό,

είναι οι πωλήσεις των νομισμάτων American Eagles στην ιστοσελίδα του US Mint.

Αυτές οι πληροφορίες βρίσκονται εδώ:

www.usmint.gov/about/production-sales-figures/bullion-sales

Δεν ξέρω αλλά όλα αυτά που γίνονται στην Αμερική πιστεύω ότι μας επηρεάζουν και Εμάς.

Οι δασμοί του Προέδρου Trump δεν ξέρω εάν θα ωφελήσουν τελικά την Αμερική.

Επίσης το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θεωρώ ότι είναι υπερτιμημένο.

Δεν μπορεί να έχει τις πολύ μεγάλες Εταιρείες και δή της τεχνολογίας με αποτιμήσεις για παράδειγμα χρηματιστηριακή αξία Εταιριών 10 φορές μεγαλύτερη από τις ετήσιες πωλήσεις τους.

Νομίζω όμως ότι κάπου εδώ θα πρέπει να σταματήσω γιατί θεωρώ ότι αρκετά σας ζάλησα με τις σκέψεις μου...!

Φιλικά,

Γιώργος.

Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 14 15 [16]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement