Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Αύγουστος 20, 2025, 01:35:11 μμ
Σελίδες: 1 ... 20 21 [22]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χρυσος σημερα  (Αναγνώστηκε 129154 φορές)
fanis, epop (+ 1 κρυφοί) και 18 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος
***
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Μηνύματα: 334


Προφίλ
« Απάντηση #315 στις: Αύγουστος 08, 2025, 09:26:27 πμ »

Νέο ρεκόρ για τα futures του χρυσού μετά τις αναφορές για αμερικανικούς δασμούς στις ράβδους

 Σε νέα ιστορικά υψηλά σκαρφάλωσαν την Παρασκευή οι τιμές του χρυσού μετά από δημοσιεύματα ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς στις εισαγωγές ράβδων χρυσού ενός κιλού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου του χρυσού κερδίζει 1,1% στα 3.490,70 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σημειώσει νωρίτερα νέο υψηλό στα 3.534,10 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χρυσός spot κινείται στα 3.397,85 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουλίου.

Το spread των τιμών μεταξύ των futures και των τιμών spot διευρύνθηκε κατά περίπου 100 δολ. μετά από δημοσίευμα των Financial Times την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν δασμούς στις εισαγωγές ράβδων χρυσού ενός κιλού.

Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή των τελωνειακών αρχών για τις πληροφορίες της. Η επιστολή, με ημερομηνία 31 Ιουλίου, αναφέρει ότι οι ράβδοι θα πρέπει να καταχωρούνται σε νέο κωδικό που υπόκεινται σε υψηλότερους δασμούς, μια κίνηση που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την Ελβετία που αποτελεί τον μεγαλύτερο κόμβο επεξεργασίας του πολύτιμου μετάλλου στον κόσμο.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι silver χάνει 0,3% στα 38,20 δολ. ανά ουγγιά, η πλατίνα κερδίζει 0,7% στα 1.343,64 δολ. και το παλλάδιο σημειώνει μικρές μεταβολές στα 1.150,94 δολ.
Καταγράφηκε
golden kostas
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1858



Προφίλ
« Απάντηση #316 στις: Αύγουστος 08, 2025, 02:40:02 μμ »

https://www.ot.gr/2025/08/08/diethni/xrysos-dasmous-epivaloun-oi-ipa-stis-ravdous-enos-kilou-plittontas-tin-elvetia/

Χρυσός: Δασμούς επιβάλουν οι ΗΠΑ στις ράβδους ενός κιλού πλήττοντας την Ελβετία

Οι δασμοί θα μπορούσαν να ανατρέψουν την παγκόσμια αγορά χρυσού, λένε οι αναλυτές

κατι μεγαλο και ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ ερχεται??? και δεν ειναι παγωτο......τι ειναι?Απορία τι ειναι?Απορία

ειπαμε στα 800€ η γρια ελι θα μοιαζει σαν να κλεβεις εκκλησια......

Η δασμολογική απόφαση έδωσε «ένα ακόμη πλήγμα» στο εμπόριο χρυσού της Ελβετίας με τις ΗΠΑ, δήλωσε στους FT ο Κρίστοφ Γουάιλντ, πρόεδρος του Ελβετικού Συνδέσμου Κατασκευαστών και Εμπόρων Πολύτιμων Μετάλλων. Ο Γουάιλντ πρόσθεσε ότι ο δασμός στο χρυσό θα δυσκόλευε την κάλυψη της ζήτησης για το πολύτιμο μέταλλο Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 08, 2025, 02:54:06 μμ από golden kostas » Καταγράφηκε

<gold is god's money>
<silver is free gold>
golden kostas
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1858



Προφίλ
« Απάντηση #317 στις: Αύγουστος 17, 2025, 07:06:18 μμ »

https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/820849/oi-15-logoi-giati-o-xrysos-einai-to-mellon-tou-ygioys-xrimatos-ta-adiapsefsta-stoixeia-pou-to-apodeiknyoun

Ανατροπή - O χρυσός είναι το μέλλον του υγιούς χρήματος για 15 λόγους – Τα αδιάψευστα στοιχεία που το αποδεικνύουν

4 Τα συνολικά αποθέματα χρυσού των κεντρικών τραπεζών πιθανόν να είναι υψηλότερα από τα επίσημα στοιχεία, καθώς ορισμένες χώρες (π.χ. η Κίνα) θεωρείται ότι δεν δηλώνουν τις πλήρεις ποσότητες που κατέχουν. Εναλλακτικά, μπορεί να είναι χαμηλότερα ή εσφαλμένα καταχωρισμένα αν δυτικές χώρες έχουν πωλήσει ή εκμισθώσει μέρος των αποθεμάτων τις τελευταίες δεκαετίες για να ωθήσουν καθοδικά την τιμή του μετάλλου.

5 Από το 2012, κεντρικές τράπεζες και εθνικά θησαυροφυλάκια έχουν επαναπατρίσει μεταξύ 1.200 και 1.500 τόνων χρυσού από ξένες θυρίδες, επιβεβαιώνοντας το ρητό: «Αν δεν το φυλάς εσύ, δεν σου ανήκει».

7 Οι συνεχιζόμενοι επαναπατρισμοί διαψεύδουν ευθέως την διαπίστωση του πρώην Προέδρου της Fed, Ben Bernanke, το 2011, ο οποίος είχε πει στο Κογκρέσο ότι οι κεντρικές τράπεζες κρατούν χρυσό μόνο ως «μακροχρόνια παράδοση» και όχι επειδή αποτελεί χρήμα.

8 Παρά τα λάθη τους, οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν είναι αφελείς. Δεν θα αγόραζαν, συσσώρευαν και επαναπατρίζαν τόνους χρυσού αν αυτός δεν διατηρούσε την αξία του καλύτερα από το άνευ αντίκρισμα χρήμα.

10 Ο χρυσός αποτελεί υψηλής ποιότητας, μηδενικού κινδύνου, ρευστό περιουσιακό στοιχείο, ισοδύναμο με μετρητά όταν φυλάσσεται φυσικά σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Βασιλείας III.
Με λίγα λόγια, ο χρυσός παραμένει χρήμα, παρότι δεν χρησιμοποιείται ως διεθνές νόμισμα ή μέσο εμπορίου από τη δεκαετία του 1970.


13 Την 1η Αυγούστου, οικονομολόγος της Fed δημοσίευσε μελέτη για πέντε χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Λίβανος, Κουρασάο και Άγιος Μαρτίνος, και Νότια Αφρική) που επανεκτίμησαν την αξία του χρυσού τους τα τελευταία 30 χρόνια ώστε να αποπληρώσουν χρέη και να βελτιώσουν τους δημοσιονομικούς τους ισολογισμούς.
Στην εισαγωγή της μελέτης  Official Reserve Revaluations: The International Experience  αναφέρεται: «Με το δημόσιο χρέος σε υψηλά επίπεδα, ορισμένες κυβερνήσεις εξετάζουν τρόπους να χρηματοδοτήσουν πρόσθετες δαπάνες χωρίς να αυξήσουν τη φορολογία και χωρίς να εκτινάξουν το υφιστάμενο δημόσιο χρέος. Μία πιθανότητα είναι η χρήση των κερδών από μια αναπροσαρμογή της αποτίμησης από τα αποθέματα χρυσού, όπως έχει προταθεί πρόσφατα στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο».


14 Η ίδια η Fed δεν θα ενέκρινε μια τέτοια μελέτη αν η αναπροσαρμογή της αξίας του χρυσού δεν ήταν πραγματικά εφικτή επιλογή.
Η επανεκτίμηση επιβεβαιώνει ότι ο χρυσός είναι χρήμα και ότι η επίσημη τιμή του έχει κρατηθεί τεχνητά χαμηλά με κυβερνητική εντολή.



.......και μετα πιστευεται οτι δεν θα δειτε το σακουλακι τις φακες να κοστιζουν 50€......στο αμεσο μελλον?Απορία

οποιος δεν προλαβε να αγοασει χρυση λιρα στα 200€- 300€-400€-500€ ας αγορασει φακες τωρα που ειναι φθηνες...... Γλώσσα Γλώσσα
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 17, 2025, 07:07:46 μμ από golden kostas » Καταγράφηκε

<gold is god's money>
<silver is free gold>
Papagia
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 37


Προφίλ
« Απάντηση #318 στις: Αύγουστος 18, 2025, 01:03:06 πμ »

O χρυσός όμως έχει δυο τεράστια μειονεκτήματα ειδικά σε υψηλά κεφάλαια . Είναι κι αυτός μαύρος. Δηλαδή άν κάποιος επενδύσει για παράδειγμα 50.000€ μαύρα  σε χρυσό όταν τα ρευστοποιήσει το κεφάλαιο παραμένει μαύρο.  Δεν μπορείς να επικαλεστείς ότι είναι του παππού της γιαγιάς του μπατζανάκη και τα ρευστοποίησες σε μια τράπεζα για να πάρεις π.χ 1 ακίνητο ή 1 αυτοκίνητο.  Όφειλες να τα χεις δηλωμένα! Επειδή κανείς όμως δεν είναι τρελός να δηλώσει στο κράτος λίρες τότε όλοι όσοι τις έχουν είναι μαύρες.  Άσε που η τράπεζα σε ποσά άνω των 10.000€ ζητούν εκκαθαριστικό ταυτότητα κλπ. Κι αν ο χρυσός σου είναι μαύρος δηλαδή προέρχεται από μαύρο κεφάλαιο τότε φορολογείται + πρόστιμο.
Αν τώρα πάς σε συλλεκτομάγαζα ή ενεχυρομάγαζα και τον ρευστοποιήσεις τότε τα μετρητά σου παραμένουν μαύρα πρός συγκεκριμένες χρήσεις και αγορές...

2ο μειονέκτημα . Άν το μαύρο χρήμα είναι από φοροδιαφυγή τότε απλώς  θα φορολογηθείς μαζί με το πρόστιμο. Άν το μαύρο χρήμα είναι προϊόν εγκλήματος τότε θα σου κατάσχουν τις λίρες 100% δηλαδή όλες.  Και ξέρουμε πολύ καλά ότι οι περισσότερες λίρες πολλών είναι προϊόν κλεπταποδοχής.  Η κλεπταποδοχή είναι ποινικό αδίκημα και όχι φορολογικό. Δηλαδή μπλέκεις με τον νόμο και σου κατάσχουν και τα καλούδια που μάζεψες.. Βέβαια σε κράτη σοβαρά  όχι στην Ελλάδα που τα παίρνουν όλοι και κάνουν τα στραβά μάτια...Αλλά το παίζεις?

3ο μειονέκτημα . Ο χρυσός μας φέρνει όλους πιο κοντά έλεγε ένας γνωστός έμπορος στο Facebook (Meta). Το πρόβλημα είναι ότι φέρνει κοντά και τους μπουκαδόρους. Κι εδώ αρχίζει ο πονοκέφαλος που να τον διασφαλίσει κάποιος. Στο χώμα? Σε θυρίδα? Στο εξωτερικό?  Ο Γ.Τράγκας θεός χωρέστον που αποδεδειγμένα έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ακίνητα και χρυσό σήμερα βλέπουν τα παιδιά του την περιουσία του πατέρα τους στα χέρια του Ελληνικού κράτους. Μάλιστα διάβασα ότι τα παιδιά του αποποιήθηκαν την κληρονομιά γιατί κινδύνευαν όχι μόνο με πρόστιμο αλλά και με ποινική μεταχείριση. Δηλαδή δούλευε για το κράτος ο Γιωργάκης και δεν το ήξερε κιόλας. Καμάρωνε για τις βίλες στο Μονακό την Ν.Υόρκη το Μιαϊάμι το Παρίσι κλπ...  Ή ας θυμηθούμε τι έγινε στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου. Που είναι παρόμοια...

Συνεπώς δεν είναι και τόσο αγοραστικά ικανός ο χρυσός όταν είναι μαύρος. Και καλοθελητές μπόλικοι για να ρουφιανέψουν. Άσε που όταν κάποιος επενδύσει μεγάλα ποσά σε χρυσό θέτει και τον εαυτό του σε κίνδυνο εδώ στην Ελλάδα . Διότι μας φέρνει λέει πιο κοντά....χαχα  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός  Για πλάκα το πε και πόσο δίκιο όμως έχει...!!

Κάποτε έμπαιναν εδώ μέσα 250 μέλη και μιλούσαν . Χώρια τις αγοραπωλησίες. Πλέον μπαίνουν με το ζόρυ 35 άνθρωποι. Ο χρυσός τους έφερε πιο κοντά... Σαρκασμός Σαρκασμός Κι ακόμα τρέχουν μακριά!



 
Καταγράφηκε
cat
Διαχειριστής
Πλατινένιο
*****
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2719



Προφίλ
« Απάντηση #319 στις: Αύγουστος 18, 2025, 08:24:05 πμ »

Αγαπητε papagia αναφερομενος στην τελευταια σου προταση θα πω οτι για τοσο νεο μελος αναφερεσαι σε αρκετα παλιες εποχες του στεκιου. Περιεργο.
Καταγράφηκε

VENCEREMOS
gemuncey23
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1918


Προφίλ
« Απάντηση #320 στις: Αύγουστος 18, 2025, 03:16:37 μμ »

Μια χαρά είναι ο χρυσός για όποιον τυχερό τον κατέχει! Και εφόσον είναι συνετός και έξυπνος στην διαχείριση του, δεν τον αγγίζουν τα παραπάνω αναφερθέντα «μειονεκτήματα».

Πρέπει να είναι εξαιρετικά απερίσκεπτος -αν όχι αφελής- ώστε η κατοχή χρυσού να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη ζωή του.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 18, 2025, 03:19:27 μμ από gemuncey23 » Καταγράφηκε
golden kostas
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1858



Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Αύγουστος 19, 2025, 08:00:36 μμ »

https://www.youtube.com/watch?v=Yvl766cKDcM

The Day Americans Were Robbed of 3,600 Tons of Gold

ενα συντομο βιντεακι(αν και στους επαιοντες ειναι γνωστα) για την συγχονη ιστορια του χρυσου που ισως να επαναληφθει...... Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη

ενας αγωνιστικος χαιρετισμος στον φιλο μπαμπη και στον δημητρη αλλα και σε ολους τους συλλεκτες που δεν <φυτοζωουν> και δεν σκεφτονται ως φυτα....

καλο φθινοπωρο!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 19, 2025, 08:01:52 μμ από golden kostas » Καταγράφηκε

<gold is god's money>
<silver is free gold>
cat
Διαχειριστής
Πλατινένιο
*****
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2719



Προφίλ
« Απάντηση #322 στις: Αύγουστος 19, 2025, 10:28:13 μμ »

Νασαι καλα βρε Κωνσταντινε. Πολυ ενδιαφερον βιντεο
Καταγράφηκε

VENCEREMOS
Σελίδες: 1 ... 20 21 [22]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences