Αυτο ειναι μοναδικο !
Φυσιολογικα η τιμη του τωρα πρεπει να ειναι στα 300.000 με 350.000 ευρω.
Γιατί, πέφτει τόσο συχνα που έχουμε δυνατότητα σύγκρισης; Από που προκύπτει το νούμερο;
Δημήτρη κάνε μία πρόβλεψη.
Χρήστο αν έκανα καλές προβλέψεις θα έπαιζα στοίχημα, δεν θα ήμουνα συλλέκτης. Μια και μόνο μια φορα κέρδισα στο στοίχημα, προβλέποντας ότι η Ιταλία θα κερδίσει στα πέναλτυ πέρυσι, επειδή τόσοι και τόσοι αγώνες στο τουρνουά κρίθηκαν στα πέναλτυ, κι είχε απόδοση 10:1
Αν ακούστηκα ειρωνικός δεν ήταν από πρόθεση. Έχω δει χαλκονικελινες δραχμες του Κωνσταντίνου Α, που δεν θα τις έλεγα και σπάνιες, εκτός κι αν είναι τζαμι, χωρίς τα ενοχλητικά σποτ. Ένα ζευγάρι ασημένιων δοκιμίων, δραχμη και διδραχμου του Κωνσταντίνου Α, είχαν πουληθεί προ 20ετιας στον Καραμήτσο, γύρω στα €120-130 χιλιάδες ευρώ, που τα αγόρασε ο μακαρίτης Γκας Παππας, από τον οποίο είχα την τιμή να αγοράσω την Ιονικη του συλλογή.
Χρυσό διδραχμο δεν έχω ξαναδεί ποτε στο χέρι, ούτε και χρυσή δραχμη. Έχω υπ’ όψιν μου που μπορεί να βρίσκεται ένα ζευγάρι αλλά δεν ετυχε να το δω στο χέρι.
Η ποιότητα του νομίσματος με κούφανε. Όχι ότι το ταλληρακι δοκίμιο του 1869 δεν ειναι κι αυτό highlight, αλλά το έχω συναντήσει και σε συλλογές και σε δημοπρασίες αλλά και σε πωλήσεις σοβαρών εμπόρων του εξωτερικού.
Διδραχμο του Κωνσταντίνου Α όμως χρυσό; ΠΟΤΕ. Ποσο πληρώνεται αυτό το κομματι; Η ερώτηση με απασχολούσε για 40 λεπτά σε διαδρομή Γλυφάδα - Ψυχικό που έκανα σήμερα το απόγευμα. Μου ήταν αδύνατον να καταλήξω σε ένα ποσον , χωρια που δεν κρύβω ότι αναρωτιέμαι γιατί μια τέτοια συλλογαρα δεν θα δημοπρατηθεί τελικά από τον Morton & Eden αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενα του Χρηστου.
Δεν θα κάνω πρόβλεψη Χρήστο μου, πάντως η τιμή του θα είναι αντίστοιχη με κάποιο πολύ ακριβό σπιτι, είτε σε ακριβό προάστιο της Αθήνας, είτε στα ακριβά νησιά. Μέχρι εκεί μπορώ να προβλέψω, αλλά χάνομαι στα τετραγωνικά, ορόφους, αριθμό υ/δ, λουτρών κλπ.
Τουλάχιστον το νόμισμα δεν έχει ούτε ΕΝΦΙΑ ούτε τα έξοδα συντήρησης μιας τέτοιας κατοικίας.