Αρχικά θα ήθελα να πω την άποψη μου για το ότι θα πρέπει να είναι κάποιος λίγο ευγενικός ζητώντας την βοήθεια κάποιου από το φόρουμ. Για πολλούς λόγους μπορεί κάποιοι που γνωρίζουν να μην έχουν χρόνο να γράψουν. Επίσης κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει. Τα μέλη δεν πληρώνουν κάποια συνδρομή για να απαιτούν από την σελίδα βοήθεια...
Το μετάλλιο αυτό είναι του Σώματος Ελλήνων Αλκίμων.
Το Σώμα Ελλήνων Αλκίμων ήταν μία ανεξάρτητη εθελοντική οργάνωση νεολαίας, με εμφανείς επιρροές από τον Προσκοπισμό, που ιδρύθηκε το 1923 στον Πειραιά από τον παλιό βαθμοφόρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Αναστάσιο Μπάτα.
Η αναγνώριση του Σώματος έγινε το 1924 με την υπ. αριθμόν 1544/1924 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιώς.
Η ίδρυση, συχνά αλλά λανθασμένα, αποδίδεται χρονικά στα έτη πριν τη Μικρασιατική εκστρατεία. Η σύγχυση οφείλεται στο γεγονός ότι στη Σμύρνη το 1922 φαίνεται να δραστηριοποιούνται και να προσφέρουν σημαντικές εθνικές υπηρεσίες νέοι με το όνομα Άλκιμοι, αυτή όμως ήταν απλά η ονομασία, τότε, των έφηβων μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τα μέλη της Κίνησης που σήμερα ονομάζονται Ανιχνευτές.
Στην περίοδο του Ιωάννη Μεταξά η οργάνωση αυτή αναπτύχθηκε έντονα με πολιτικές προεκτάσεις, μέχρι την περίοδο της κατοχής οπότε και διαλύθηκε.
Η πρώτη εμφάνιση των Αλκίμων γίνεται την Άνοιξη του 1932. Ήταν μια οργάνωση, που την είχε δημιουργήσει η Εθνικιστική Ένωση Ελλάς, σαν αντίπαλο δέος για τους κομ#####στές της ΟΚΝΕ στην δεκαετία του 1930. Οι Άλκιμοι, έδρασαν με παραστρατιωτική μορφή, λαμπαδηφορίες, παρελάσεις στην Θεσσαλονίκη μέχρι και το 1936. Τότε, διαλύθηκαν από τον Μεταξά, αφού αυτός σχημάτισε την ΕΟΝ, την μοναδική στα χρόνια του, νόμιμη οργάνωση, για τη Νεολαία.
Στη συνέχεια έχουμε την αναγνώριση τους, δικαστικά, το 1948. Μεταξύ των σκοπών είναι και η «στρατιωτική προπαίδευσις των νέων» Η στολή που φορούσαν οι Άλκιμοι έμοιαζε πολύ με τη στολή της ΕΟΝ του δικτάτορα Μεταξά. Απ’ το 1967 και μετά, η Χούντα ήθελε μια νεολαιίστικη οργάνωση που θα έκανε προπαγάνδα υπέρ της στρατιωτικής δικτατορίας. Έτσι λοιπόν επέλεξαν τους Άλκιμους για να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους και τους χρηματοδότησαν με μεγάλα ποσά. Παράλληλα, τοποθέτησαν ως οργανωτικό υπεύθυνο στους Άλκιμους τον Κωνσταντίνο Πλεύρη που ήταν άτομο της εμπιστοσύνης τους.
Το σώμα των Αλκίμων, διατηρήθηκε με άλλη βεβαίως διοίκηση και μετά την πτώση της χούντας. Τον Μάρτιο του 1976, με απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διατάχθηκε η διάλυσή του.