Απλα υπεροχο. Γνωριζεις μινταζ? Για υψηλο MS το βλεπω. Πολυ πετυχημενο κ το δημιουργικο. Μπραβο σου
Η PCGS έδωσε SP63 ημίψηλο MS ...Μίνταζ δε γνωρίζω αλλα θα το ψάξω πιστοποιημενα παρολα αυτά μονο 2 !!!
SP είναι SPECIMEN και παρά πολλές φορές η συγκεκριμένη εταιρεία το χρησιμοποιεί σε πολύ σπάνια προυφ νομίσματα του Οθωνα και του Γεωργίου, όπως πχ ένα ταλληρο Γεωργίου 1875-Α που από ΝGC PR65 DCAM έγινε SP66, η η κουκουβαγια ταλληρο του Οθωνα πρώην ΝGC PR65 CAM, νυν PCGS SP65 η δίφραγκο 1873 η μια PR η άλλη SP, σε υπερσπανια νομίσματα τώρα έτσι; και πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
Εδώ το χρησιμοποιεί προφανώς επειδή είναι πολύ μικρή κοπή και πολύ σπέσιαλ μήτρες. Δεν είναι πολύ φίλοι των πιστοποιήσεων οι κάτοχοι αυτών, άσε τα ανάγλυφα που θαρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με το πλαστικό, αλλά ψαξτο. Σίγουρα το έχουν απιστοποιητο οι φίλοι του είδους. Ωραιότατο και μπραβο.
Όντως το SP υποδεικνύει SPECIMEN όπως και η PCGS εξηγεί :
Το SPECIMEN είναι ένας ορισμός που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα ή πολλά νομίσματα που παράγονται με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο φινιρίσματος...παρόλα αυτά όλα τα μετάλλια τα βαφτίζει η PCGS σαν SPECIMEN .
Το συγκεκριμένο θα το συγκρινα περισσοτερα με κοπές και νομίσματα του νομισματοκοπειου του Ηνωμένου Βασιλείου μιάς και είναι Αγγλικό Μετάλλιο ελληνικού ενδιαφέροντος και σχεδιασμένο απο τον Pistrucci που σχεδιασε και την Αγγλικη Λίρα ,επειδή έτυχε και έχω βρεί και το ασημένιο μπορώ να πω οτι δεν τα συναντάω συχνά και το σίγουρο είναι οτι θα προσπαθήσω να βρω λεπτομέρειες σχετικα με το πόσα έχουν κοπεί αλλά και τον ιστορικό λόγο που σχεδιάστηκαν !!!
Σε ευχαριστώ και πάλι και θα χαρώ να δώ και άλλα έστω και απιστοποίητα γιατί ειναι εντυπωσιακά στο χέρι !!!