Κ.Μπάμπη ,φίλτατε gemuncey23
Θεωρώ ότι με τα γραφόμενα και τη βοήθεια σας προάγεται το συλλεκτισμό .
Ειλικρινά δε γνωρίζω αν είναι δόκιμος όρος ο Εμποροσυλλέκτης εγώ πάντως το χρησιμοποιώ συχνά .
Επιτρέψτε μου παρακαλώ να ρωτήσω το εξής , με αφορμή ένα κόμματι του λόγου σας , χάρη της συζήτησης
-με κύριο μέλημα τους το κέρδος και όχι τη συλλογή
Το ερώτημα μου είναι το εξής :
Δεν γίνετε κάποιος να έχει κύριο μέλημα του ,το κέρδος, με σκοπό την επαύξηση της συλλογής του ; Όταν κάποιος μαζεύει 2-3 κομμάτια την πρώτη μέρα έκδοσης
κουβαλοντας όλους τους συγγενείς του με σκοπό τη μεταπώληση και το κέρδος
και ακολουθεί αυτή τη τακτική, είτε για να τα ανταλλάξει με ακριβότερα κομμάτια που του λείπουν
είτε να τα πουλήσει για να έχει ρευστό και να κλεισει άλλες τρύπες στη συλλογή του , γιατί είναι αδόκιμο να χαρακτηριστεί εμποροσυλλέκτης ;
Θεωρώ ότι το παραπάνω φαινόμενο είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και συνδυάζει τόσο την ιδιότητα του μικροεμπόρου όσο και την ιδιότητα του συλλέκτη .
Αν έχετε αμφιβολίες για αυτό που σας περιγράφω κ.Μπάμπη μια βόλτα από τη Τ.τ.Ε την επόμενη βδομάδα που οποιαδήποτε θα εξαντληθεί το επόμενο poof διευρο, θα σας πείσει 😁.
Εκτός από Ρομά και εξαρτημένους θα δείτε και καλοντυμένες οικογένειες 2-3 ατόμων ή ζευγάρια , που έρχονται όλοι μαζί στη τράπεζα για να πάρουν αντί για ένα κομμάτι , όσα μπορούν παραπάνω ! Αυτοί προφανώς και επιζητούν το κέρδος και ταυτόχρονα σκοπος τους μπορεί να είναι η αύξηση της συλλογής τους .