@digo σ ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να είναι χρήσιμα σε κάποιον αυτά που λέω
@oriakos, όπως σου είπα το γραμματόσημο μη το φοβάσαι! Και οι ερμήδες εύκολοι είναι, ανοίγεις τον κατάλογο βλέπεις ποιες αξίες βγήκαν και μαζεύεις από μια φορά κάθε αξία! δύσκολοι είναι πας με το σκάνερ και το μικροσκόπιο να δεις αν μεγάλωσαν καθόλου θα γένια του Ερμή
Χιουμοριστικά το λέω οι ποικιλία των ΜΚΕ είναι μια συλλογή από μόνο του αλλά δεν είναι ανάγκη να μπείς και εκεί εκτός αν σου αρέσει ο δρόμος αυτός. Αλλά πέρα από αυτόν υπάρχουν και άλλα πολλά μονοπάτια!.
Αν βρεις το βιβλίο που σου είπα για τα ΜΚΕ είναι τέλειος οδηγός για αρχή.
Θες να κάνεις σφάλματα, έχουν τη φάση τους κάνε τα! εμένα ας πούμε με ιντριγκάρουν ως ένα σημείο γιατί καταλαβαίνω ότι ορισμένα γίνονταν για να γίνονταν. Αλλά έχω δει και σε τωρινά γραμματόσημα σφάλματα και ποικιλίες σε χρώματα. Που κατά την γνώμη μου είναι πολύ πιο δύσκολα από τα παλιά λόγω της τεχνολογίας εκτύπωσης αλλά και των πολύ πιο αυστηρών ποιοτικών ελέγχων που γίνονται από υπολογιστή.
Οι κατάλογοι του βλαστού, του Καραμήτσου και ο Ερμής είναι μια χαρά για να πάρεις τις πρώτες πληροφορίες και να τα έχεις στο μυαλό σου σε μια σειρά. Το τιράζ πέρα από ορισμένες σειρές δεν πρέπει να σε ενδιαφέρει τόσο έως και καθόλου.
Γιατί το γραμματόσημο σε αντίθεση με το συλλεκτικό νόμισμα, βγαίνει για την εξυπηρέτηση του κοινού και την ταχυδρόμηση, βγαίνει για να καλύψει την ανάγκη της επικοινωνίας. Το ταχυδρομείο ήταν ο μόνος τρόπος επικοινωνίας κάποτε. Βέβαια για κάποια έτη εκτύπωναν άπειρα επειδή εμποροματοποιούταν συλλεκτικά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.