μου φαινετε στα νομισματα εχει αρχισει η εποχιακη μοδα!πρωτα οι παυλοι που τωρα μονο απο 64 αρια και πανω υπαρχει ενδιαφερον,η για του 54,που εχουν καποια καλη τιμη,πριν λιγο τα ταλληρα του 1930!τωρα τα κορωνακια,και επετε συνεχεια,για να μην πλητουν και οι συλλεκτες!το θεμα ειναι μηπως στην τελικη,ολα χειραγωγουνται απο μερικους πανεξυπνους εμπορους!που οι συλλεκτες για να μην γινονται μπαναλ!και δεν τα εχουν 66αρια-68αρια,δινουν κατοσταρικα που στο τελος μαλλον καποιοι χανουν!ποιοι αραγε?δειτε που πηγαν οι παυλοι 63αρηδες,κλπ.ουτε τιμη εκκινησης!μην βιαζεστε να κονομησετε,κανεις δεν χαριζει τιποτα!και στην τελικη ποια η διαφορα να εχω πενταλεπτο 66αρι απο 64αρι,οταν η τιμη εχει τεραστια διαφορα!να ηταν καποιο σπανιο η αξιολογο νομισμα,το καταλαβαινω!παρτε τα ολα 66αρια!να δειτε στο τελος τι εγιναν τα χρηματα σας!ισως γινομε ενοχλητικος σε μερικους,αλλα προσωπικα παντα,δεν θα εδινα ουτε 100-150 για 66αρι πενταλεπτο του κουτιου που λεμε,αν και δεν με ενοχλουν καθολου τα πιστοποιημενα!χαιρετω,γιαννηςτ.
Γιάννη μου θα μας τρελάνεις.
Δηλαδή δίφραγκο '59 MS63 βρίσκεις εύκολα στην αγορά?
Τρία χρόνια που κατεβαίνω στη λέσχη ένα πιστοποιημένο MS63 έβγαλε ο Σκλαβούνος, άλλο δεν έχω δει.
Πενηνταράκια '57 MS62 πόσα έχεις δει? Εγώ το δικό μου σε MS64 το πήρα 270€.
Δραχμούλες '54 και '57 ακυκλοφόρητες πες μου που υπάρχουν να τις πάρω όλες.
Σειρές Κωνσταντίνου '70 ακυκλοφόρητες πόσο εύκολες είναι?
Μασούρι δεκάρικα '80 που είναι και 30 ετων νομίσματα σαν αυτό που έβγαλε προς πώληση ο Μίμης εδώ στο στέκι πόσο εύκολο είναι? Το τσίμπησα εν ριπή οφθαλμού.
Έτυχε τώρα να πέσουν οι πεντάρες του '95 στην πιάτσα, δεν είναι μόδα απλά τώρα έκατσε η παρτίδα.
Ο Παύλος κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολος σε ακυκλοφόρητος ειδικά του '54, '57 και '59 εκτός των γνωστών εξαιρέσεων.
Στα τάλιρα του '30 έπεσε παρτίδα με 500+ κομμάτια και έχουν εξαφανιστεί όλα.
Δε λέω έπεσαν οι τιμές και λογικό είναι αλλά να μην απαξιώνουμε νομίσματα επειδή κάθονται παρτίδες.
Οι έξυπνοι σε τέτοιες περιπτώσεις μαζεύουν ότι μπορόυν για να κερδίσουν κάποια υπεραξία μετά από κάποια χρόνια.
Τα 80 και κάτι κομμάτια πενηνταράκια '83 που βρίσκονται τώρα?
Πες μου πόσο παίζει ένα τέτοιο πενηνταράκι σε MS64?
Δεν κοστίζει 1200€ (και λίγα λέω) που κόστιζε πριν πέσει η παρτίδα αλλά 500€ τα έχει μέσα στο νερό.
Όλοι γνωρίζουν ότι έχει πέσει παρτίδα με πεντάρες '95 αλλά όλες οι BU πωλούνται πάνω από 300€ στη λέσχη και αλλού όπως πολύ καλά γνωρίζεις.
120 ετών ακυκλοφόρητο νόμισμα είναι βρε Γιάννη.
Στο eBay αυτή τη στιγμή υπάρχουν τάλιρα '30 MS66 πιστοποιημένα, δες πόσο θα κλείσουν.
Σε είκοσι χρόνια από τώρα πόσο θα πωλείται μία πεντάρα '95 MS66 αγορασμένη σήμερα με 350€?
Υπάρχει πάτος στο βαρέλι Γιάννη μου, όπως στα μονόλεπτα του '79 που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν 2000+ κομμάτια διαθέσιμα αλλά κανείς δεν πουλάει RB κάτω από 120€-150€.
Λογικό να πάει η τιμή από 1000€ στα 150€ raw με τόσα πολλά στην πιάτσα αλλά κάπου χώνεψε και δεν πάει παρακάτω.
Μονόλεπτα '78 που είναι και εύκολο νόμισμα, τώρα που έπεσαν 10-15 κομμάτια στην πιάτσα από μέλος του forum πες μου πόσο πουλήθηκαν. Μπροστά σου στον καφέ δεν το αγόρασα από τρίτο χέρι παρακαλώ?
Έτσι και με τις πεντάρες όλοι ξέρουν την ποσότητα πάνω κάτω και αρχίζει και χωνεύει η τιμή. Από 1500€-1800€ που είχε μία BU έχει πέσει στα 350€-400€, δύσκολο να πάει παρακάτω λόγω της μικρής ποσότητας, το ίδιο δηλαδή με τα πενηνταράκια του '83.
Αν βγεί καμιά παρτίδα με 500-1000 κομμάτια το να το ξαναδούμε το θέμα.