Καταρχάς κάποια σετ θα δωθουν σε κάποιους επίσημους υποθέτω….άρα ο αριθμός θα είναι μικρότερος από 1000 σετ….σε όλο τον κόσμο ,θες έτσι,θες αλλιώς θα υπάρξουν 800 πχ άτομα που θα τα δώσουν…. Ειδικά οι ομογενείς που νιώθουν τον λεγόμενο νόστο,θα είναι πιο εύκολοι στόχοι για την Γιάννα…..δεν είναι θέμα βλακείας,είναι θέμα ασχετοσυνης….η Αγγελοπούλου δεν στοχεύει σε συλλέκτες σαν εμάς,αλλά σε ανθρώπους άσχετους με τον συλλεκτισμο,που θα τσιμπήσουν λόγο θεματολογίας και λόγο διαφήμισης (στις οποίες διαφημίσεις δίνεται έμφαση η συλλεξτικοτητα των νομισμάτων).αυτή είναι η δική μου οπτική σε κάθε περίπτωση…
Καλησπερας σας. Και εγώ πιστεύω ότι παρά την πολλή υψηλη τιμή σε βαθμό κοροϊδίας πιστεύω ότι τα 1000 σετ θα φύγουν εύκολα και σχετικά γρήγορα. Τώρα όσο αφορά τα ασημένια νομίζω ότι η τιμή είναι εξωφρενική.
Καταρχάς πράγματι υπάρχουν και θα υπάρξουν δωρεές κασετινών (με το πλήρες σετ) σε επισήμους, αρχής γενομένης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όλοι είδαμε τις φωτογραφίες. Τα έξοδα για αυτά τα δωράκια βέβαια δε θα τα καλύψει η Γιάννα, αλλά τα κορόιδα που θα σκάσουν 40€/διμεταλλικό, 200€/ασημένιο και 1500€/χρυσό. Δηλαδή με τις δικές μας τσέπες η Γιάννα θα κάνει δημόσιες σχέσεις!
Μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί ότι έχετε δίκιο και να εξαντληθούν όλες οι κασετίνες.
Εγώ όμως θεωρώ την αγορά ακόμα και μικρού τριψήφιου αριθμού κασετινών των 7680€, έστω και από ευκατάστατους αφελείς Έλληνες του εξωτερικού στους οποίους συμφωνώ ότι εν πολλοίς απευθύνονται, σχεδόν αδύνατη με το ακόλουθο σκεπτικό:
Δημόκριτος (2016), Διογένης (2017), Ηρόδοτος (2018): Χρυσά νομίσματα ίδιων προδιαγραφών με τα τωρινά επετειακά (22Κ, 7,98g) και ίδιου τιράζ (1000 έκαστο), αλλά:
• Με θέματα που γνωρίζει ολόκληρη η υφήλιος, σε αντίθεση με τα επετειακά που ζήτημα είναι αν το θέμα τους το γνωρίζουν οι ίδιοι οι Νεοέλληνες.
• Στα 3/10 της τιμής των επετειακών (450€ έκαστο έναντι 1500€ των επετειακών).
• Απείρως υψηλότερης καλλιτεχνικής αξίας από τις αθλιότητες που μας παρουσίασαν φέτος.
Και παρόλα αυτά, χρειάστηκε να φτάσει το 2020 (4 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάθεση του πρώτου, του Δημόκριτου) και η τιμή μετάλλου να ξεπεράσει την τιμή διάθεσης (362,90€ χωρίς ΦΠΑ) για να αδειάσουν τα ράφια της ΤτΕ οι… έμποροι του εξωτερικού.
Οι Έλληνες λοιπόν, του εξωτερικού και του εσωτερικού, που δεν έδιναν δεκάρα για αυτά τα εξαιρετικά, καίτοι γελοίου τιράζ, χρυσά, θα διαθέσουν τώρα 7680€ για να ενισχύσουν την επιτροπή του 2021 και μάλιστα χωρίς να προβληθούν; Γιατί η αγορά στην πράξη είναι ανώνυμη χορηγία.
Πολύ απλά, δεν το πιστεύω.
Θα μου ξαναπείτε βέβαια ότι τα επετειακά απευθύνονται και σε μη συλλέκτες, αλλά στο τέλος προβλέπω ότι θα τα μοιράζει η Γιάννα δεξιά κι αριστερά για να μην της μείνουν.