και ο τροπος με τον οποιο κλεινουν τα "καλα" κουτια εχει ενδιαφερον
πρακτικα ομως, θα αρχισω να τους "πιστευω" και να εντυπωσιαζομαι αν αυξηθει κατακορυφα η εγγυηση/ημερομηνια ληξεως των κουτιων
(ή αλλιως να το δουμε, 10 χρονια εγγυηση για ενα νομισμα 200 ετων που ειναι στα χερια καποιου που ενδιαφερεται και στο χει στειλει για πιστοποιηση, αρα ακομα κι αν δεν ηξερε να το προστατεψει μετα την πιστοποιση θα παει στα χερια καποιου που θα το προσεχει, ειναι ... τπτ. σταγονα στον ωκεανο.)
στο ενδιαμεσο ... ξηρα καταψυξη οπως προτεινουν κι ας υπαρχει και κουτι
κυριως για τα χαλκινα, γτ αλλιως μπορει μια μερα να ξυπνησεις και να δεις το RB ... BN και μετα φευγεις για χαπια
😂😂😂😂😂😂😂😂
Έχει γίνει μια φορά απ’οσο ξέρω Μιμή και ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ συλλογή. Πάει ο ιδιοκτήτης και τη βγάζει για πούλημα όλη τη συλλογή σε τιμή ΦΙΞ η και κατά ενότητες (Καποδιστριας τόσο, Όθων τόσο, Γεώργιος τόσο, Ιονικα τόσο κλπ). Αφού τα βλέπει τα raw κομμάτια ο ενδιαφερόμενος , που εντυπωσιάστηκε πολύ και από την πληρότητα και την τοπ ποιότητα, του παίρνει σχεδόν δυο χρόνια να ξαναπάει (εξωτερικό) να πληρώσει να τα πάρει.
Στο μεταξύ ο ιδιοκτήτης, πριν την πουλήσει, αποφασίζει και παραγγέλνει σε μαραγκό να του φτιάξει coin cabinet. Χριστιανέ μου τόσα χρόνια δημοπρασίες δε βλέπεις ότι πουλάνε coin cabinet της εποχής του Εδουάρδου VII, 100+ χρόνια πριν δηλαδή.
Το φτιάχνει που λες, αλλ’αντ’αλλων παπαγαλον, και όταν έρχεται για την 6ψηφια πληρωμή ο αγοραστής τι βλέπει; Τα χάλκινα από RD είχαν γίνει RB, τα RB είχαν γίνει BN και τουρχεται να πάθει συγκοπή!
Τέλος παντων τα πήρε τα μοίρασε στους διάφορους που συμμετείχαν στην αγορά κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, (μεταξύ αυτών κι εγώ με 10 χάλκινα όπου αλλιώς τα περίμενα κι αλλιώς τα είδα αλλά και με 10-12 ασημενια σούπερ). Και πάει κι αυτό... αλλά με raw νομίσματα όχι πιστοποιημένα. Αυτό το κάναμε εμείς μετά κι εκείνος έμεινε με τα λεφτά και με το coin cabinet του σαΐνιου του μαραγκου που κανένας απ’τους δυο δεν κατάλαβε ότι το φρέσκο ξύλο πρέπει να βγάλει τα ζουμιά του, τα αέρια του και δεν ξέρω κι εγώ τι.....