Τελείωσε και αυτό
Να γράψω και εγώ την άποψη μου.
Όταν ξεκίνησε το εγχείρημα αυτό από τον κύριο Κασσιώτη στην αρχη ήμουν πολύ διστακτικός και αρνητικός. Κύριοι λόγοι ήταν η αξιοπιστία κάποιου που δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο και δεύτερον προβληματισμένος όσον αφορά την ασφάλεια και την οργάνωση.
Στην συνέχεια δήλωσα συμμετοχη για να στηρίξω αυτό το εγχείρημα και την γενικότερη προσπάθεια. Σαν επαγγελματίας ήμουν προετοιμασμένος όπως και οι περισσότεροι ,για την απήχηση που θα είχε. Σκέφτηκα ότι καλό θα είναι να μην σνομπάρουμε έτσι εύκολα κατι καλό που παει να ξεκινησει. Στο κάτω κάτω θα χάσω 200 ευρώ αν δεν πανε καλά τα πράγματα.
Αρχικά να ζητήσω συγνώμη για όσους ηρθαν το Σαββατο απογευματινές ώρες και δεν βρήκαν κανεναν.
Η έκθεση φιλοξενήθηκε στον 2ο όροφο του ξενοδοχείου Ελεκτρα palace στον συνεδρειακό χώρο Μανόλια.
Ένας πανέμορφος χώρος που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εξωτερικού. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική , μεγαλος χώρος , ο κάθε έμπορος είχε ένα μεγάλο τραπέζι με 2 καρέκλες , άριστη θερμοκρασία χώρου με κλιματισμό και εμφιαλωμένο νερό για τους παρευρισκόμενους. Το νερό θα σας φανεί αστείο , αλλα στο εξωτερικό το πληρωνεις.
Εκθέτες ήμασταν σύνολο 7 και τις 2 μέρες. Απότι ξερω ήταν να έρθουν αλλοι 3 έμποροι οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους ακύρωσαν τελευταία στιγμή. Θα γράψω κάτι στο τέλος γιαυτό κρατήστε το.
Την πρωτη μέρα το Σαββατο δεν είχε καθόλου κόσμο πέρα από ελάχιστους φίλους και αυτό οφείλεται για μένα στην εργάσιμη μέρα. Αυτός είναι και ο λόγος που φύγαμε πολλοί από τις 3.
Την Κυριακή ο κόσμος ήταν περισσότερος γύρω στα 30-40 άτομα συνολο από επισκέπτες.
Συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε από αυτό είναι ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να διοργανωθεί μια μόνο μέρα και αυτή να είναι Κυριακή.
Από την μεριά μου θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον διοργανωτή για την πρωτοβουλία που πήρε , έστω και έτσι να διοργανώσει μια έκθεση στην Αθήνα χωρίς να εχει την τεχνογνωσία και την εμπειρία μια νομισματικής έκθεσης.
Όμως ένας άνθρωπος από το πουθενά μας έβαλε τα φώτα και μας έδειξε πόσο στενόμυαλοι είμαστε εμείς που ασχολούμαστε με αυτό είτε ως χόμπι είτε ως επαγγελματίας ,γιατί τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν εχει γίνει τίποτα απολύτως από κανεναν. Είτε λέγεται νομισματική λέσχη είτε Χρήστος Πουλόγλου.
Ένα ελαφρυντικό εμείς οι νέοι το έχουμε. Αλλά οι παλιοί που ειναι ? Πως θα προάγουμε την συλλογή νομισματων ?Πώς θα φέρουμε νέο κόσμο στον χώρο αυτό?
Μας ενδιαφέρει να το κάνουμε αυτό ή ας νοιάζει μόνο μην χάσουμε πελάτες και πώς θα είμαστε μονοπώλιο?
Κάποιοι σνόμπαραν τελευταία στιγμή και με ποστ μάλιστα στο FB πήγαν να ρίξουν και λάσπη και να την δυσφμημίσουν. Γιατί αυτή είναι η νοοτροπία του έλληνα δυστυχώς. Να σνομπάρει , να κρίνει κατεθυείαν τα αρνητικά. Λες και όλες οι εκθέσεις του εξωτερικού ξεκίνησαν κατευθείαν με 1000 ατομα επισκέπτες και άριστη οργάνωση.
Στόχος μας από εδω και πέρα είναι να καθιερωθεί μια έκθεση νομισμάτων στην Αθήνα 2-3 φορές τον χρόνο.
Το κόστος είναι χαμηλό και επιβάλλεται η Ελλάδα μας να έχει έστω μια φορά τον χρόνο και πιστέψτε με δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε από το εξωτερικό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μερα στην άλλη αλλά με την ενότητα των επαγγελματιών του χώρου ,χωρίς προσωπικά οφέλη και εγωισμούς, σιγά σιγά θα τα καταφέρουμε.
Πώς θα μάθει ενας νέος συλλέκτης που θέλει να μπει σε αυτό τον χώρο ,αν δεν έχει έναν χώρο καθε τρεις και λίγο να δεί μαζεμένα νομίσματα?
Αυτα είχα να γράψω και σίγουρα θα ξέχασα και άλλα πολλά όμως την προσπάθησα να αποτυπώσω την ουσία.
Καλό βραδυ σε όλους
Χ.Π