Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Υπάρχουν νεότερης κοπής δηλαδή σύγχρονα αντίγραφα ο Δίας είναι σαν Μίκυ μαους και βέβαια χωρίς το όνομα του χαράκτη μικρότερα με διαφορετικό βάρος. Επίσης αντίγραφα έχουν βγει σε χρυσό δεν ξέρω σύσταση, εμφανίζονται σε δημοπρασίες κυρίως στην Ελβετία γιατί μάλλον εκεί κάποιος τα έφτιαξε (υποψιάζομαι ποιος πιθανότατα ο ίδιος που έβγαλε τα δοκίμια του Κωνσταντίνου 100δρχμ πάλι σε Μίκυ μαους). Συνήθως τα περιγράφουν ως restrikes προκαλώντας σύγχηση στον μη γνώστη που πιθανόν να νομίζει οτι πρόκειται για μεταγενέστερη κοπή του αρχικού χρυσού μεταλλίου που φυσικά ποτέ δεν υπήρξε.
Επίσης ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τα καλά σας λόγια.
Καλημέρα. Σε συνέχεια όσων έγραψα παραπάνω πριν περίπου δυο μήνες είδα χθες ένα αργυρό του 1896 πιστοποιημένο παρακαλώ από την pcgs sp66 restrike!!!
Αυτό μου προκαλεί πραγματικά απορία. Ξέρουν τι κάνουν τελικά; Εγώ ήξερα restrikes λέγονται αυτά που κόβονται από γνήσιες μήτρες από το ίδιο νομισματοκοπείο σε μεταγενέστερη ημερομηνία (για τις ανάγκες συλλεκτών) και φυσικά λόγω του μοντέρνου σύγχρονου τρόπου κοπής διαφέρουν από τα αρχικά που έχουν 200 χρόνια τεχνολογίας στην πλάτη τους. Αυτά ισχύουν για όλα όχι μόνο τα μετάλλια.
Τώρα πως η pcgs αποκάλεσε restrike ένα αντίγραφο ιδιωτικής κοπής μιας μικρής βιομηχανίας που κόπηκε για εμπορικούς σκοπούς δηλαδή για τουρίστες ή χομπίστες που θέλουν να έχουν ένα αντίγραφο ελείψει του αρχικού και γνήσιου......δεν ξέρω.
Μετά το φιάσκο που έπαθε η NGC και πιστοποιούσε 100ρικα του Κωνσταντίνου χρυσά ως δοκίμια νόμιζα είχαν βάλει μυαλό.....