digo
|
|
« Απάντηση #70 στις: Νοέμβριος 06, 2023, 02:36:38 μμ » |
|
@ golden kostas
Το βιβλίο για την gamorrah, αποτέλεσε και την βάση της πολύ πετυχημένης τηλεοπτικής σειράς με το ίδιο όνομα, που επικεντρώνεται στην συγκεκριμένη γειτονιά της Νάπολης, το Σεκοντιλιανο.
Πέρα από τα αυτονόητα, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον (και που το βλέπουμε και στο Donnie Brasco , με τον Πατσίνο στον ρόλο του Lefty), είναι η ζωή των πολύ χαμηλόβαθμων στελεχών , τα οποία παραμένουν χαμηλόβαθμα καθ’ολη την διάρκεια της ζωής που επέλεξαν κι από την οποία δεν μπορούν να φύγουν , καθώς και ποσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οικονομικά, παρά το γεγονός ότι αυτοί επωμίζονται τις περισσότερες «χαμαλοδουλειες», τις δολοφονίες κ.α. με πολύ χαμηλή risk/reward απόδοση η οποία τις περισσότερες φορές θα τους οδηγήσει σε συνεχόμενες φυλακίσεις και κάποια στιγμή σε ισόβια κάθειρξη, η/και στον θανατο.
Τα υπόλοιπα βιβλία , όπως όλα τα βιβλία non fiction, είναι σαφώς επηρεασμένα από τις πολιτικό οικονομικές απόψεις του συγγραφέα τους, άσχετα αν έχει γίνει ενδελεχής ερευνα. Και σε αμιγώς ιστορικά βιβλία, βλέπουμε το ίδιο ακριβώς φαινόμενο: πχ ένα Α γεγονός, εξετάζεται, ερευνάται και ερμηνεύεται από την σκοπιά του συγγραφέα. Δεν λέω ότι είναι λάθος, απλά επισημαίνω το γεγονός.
Εκατοντάδες έρευνες που ασχολούνται με την ενασχόληση μας με τα social media, έχουν επανειλημμένα αποδείξει, ότι τα πιστεύω και οι απόψεις του καθενός, οδηγούν αντίστοιχα τον καθένα μας , να διαλέξει τα διαδικτυακά γκρουπ καθώς και τις διαδικτυακές πηγες ερμηνείας των γεγονότων, τα οποία συμφωνούν εξ αρχής με την δικη μας άποψη γι αυτά. Δεν είναι πχ σύμπτωση , η παρουσίαση τόσων πολλων βιβλίων του Βεργίνη από τον Golden kostas χωρίς να κρίνω ,να συμφωνώ η να διαφωνώ.
Εχοντας γνώση αυτής της απολυτως ανθρώπινης τάσης, προσωπικά πάντα επεδιωκα και επιδιώκω να προσπαθήσω τουλάχιστον να δω κάποια γεγονότα κι από την «άλλη» πλευρά, σε δε Εθνικά θέματα,πολύ συχνα διαβάζω ατάραχος την ερμηνεία ενός γεγονότος και από ξένα μέσα ενημέρωσης , που κι αυτά βέβαια είναι ταγμένα στην μια η στην άλλη πλευρά. Αυτό το κάνω διότι πολλά γεγονότα διογκώνονται δυσανάλογα με την σημασία τους, στην χώρα όπου συνέβησαν, είτε αυτή είναι η Ελλάδα, είτε η Ιταλια, είτε μια πολεμική διαμάχη, όπως η Ισραηλο-Αραβική διένεξη-μισος, οπου πρωτιστως φροντίζω να γνωρίζω σχεδόν όλη την προϊστορία των εμπλεκομένων στην διαμάχη.
Δεν ξέρω αν η ημιμάθεια ειναι χειρότερη της πλήρους αμάθειας η όχι. Εμένα και τα δυο μου φαίνονται πολύ κακα και σε καμία περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να «καταπιώ» αμάσητη, την θεωρία του τάδε η του δεινα, για οποιοδήποτε γεγονός, πριν να μελετήσω ο ίδιος και να σχηματίσω ένα γενικό πλαίσιο για την δικη μου άποψη. Γιατί το μόνο σίγουρο ειναι ότι τίποτε σε αυτή την ζωή δεν ειναι άσπρο η μαύρο. Ακόμη και στο πιο φαινομενικά απλό περιστατικό , υπάρχουν παρά πολλές αποχρώσεις, που σίγουρα ειναι αόρατες σε οποιονδήποτε αγνοεί την ιστορία και που όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ειναι έτοιμος να επαναλάβει τα ίδια λάθη.
|