παιδια.. οκ... χαμηλο τιραζ αλλα ικανο ωστε να παρουμε ολοι! αλλιως τι να το κανω να βγει κατι σε πολυ χαμηλο τιραζ και να μην μπορεσω να το παρω; ειτε θα χαλασει η συλλογη μου ειτε θα χρυσωσω καποιον αλλο δηλαδη;
ναι κοιταμε το τιραζ... αλλα ενας συλλεκτης δεν παει για το νομισμα πρωτα; γιατι του αρεσει, γιατι αντιπροσωπευει κατι που τον ενδιαφερει κτλ; οταν παρει ενας συλλεκτης ενα κερμα... το κανει για την συλλογη του κι οχι για μετεπειτα αξια που θα παρει λογο σπανιοτητας...ή κανω λαθος;
ενα κερμα με χαμηλο τιραζ μπορει να σας φαινεται ελκυστικο αλλα απο την αλλη... ετσι μειωνεται και ο αριθμος που θα δωθουν σε περιοχες εκτος Αθηνας! πχ... το 5ευρω του ταμειου παρακαταθηκων, ενω ειχε να παρουμε μεχρι 3 αν θυμαμαι καλα... και καποιοι πηραν ετσι... στην Ροδο δωθηκε μονο απο 1 !!! τα χαμηλου τιραζ κερματα... αντε μεχρι 5 να ερθουν για τα Δωδεκανησα, ενω το νομισμα με την σεληνη... δωθηκε μονο σε 2 τυχερους εδω!!! καποιοι εφυγαν με το κεφαλι κατω εστω κι αν ηταν απο νωρις εξω απο την τραπεζα! γιατι;
αυτο γινεται σε ολη την επαρχια! και εχει συλλεκτες στην επαρχια! μην βλεπετε αν δεν μπαινουν εδω.. ή δεν μιλουν... ή οτιδηποτε αλλο! εχει συλλεκτες! αν δηλαδη αρχισουν και βγαζουν νομισματα με πολυ χαμηλο τιραζ... και δινουν σε περιοχες με 20-30 συλλεκτες μονο απο 1 ή 2... θα αρχιζουμε να παιζουμε ξυλο αναμεταξυ μας;; αν γινεται κατι τετοιο... ποσα απογοητευμενα παιδια... νεοι συλλεκτες θα χαθουν; τι να το κανω αν δεν μπορω να παρω τα νομισματα που θελω και μετα τα βλεπω σε απαγορευτικες τιμες; κι εγω για ενα διαστημα ειχα σταματησει την συλλογη νομισματων γιατι δνε καταφερα να παρω καποια... παλιοτερα!
ειλικρινα τι θα εκαναν οι συλλεκτες της αθηνας αν τους ελεγαν ξαφνικα οτι θα δωθουν στην αθηνα μονο 50 -100 κομματια μαξιμουμ... οταν ειστε τοσοι εκει;;
πιστευω οτι καλυτερα ειναι να υπαρχει ενα τιραζ ουτε μεγαλο ουτε μικρο... να ειναι ικανο να παρουν ολοι οι συλλεκτες!
μην ξεχνατε.. εχει αρχισει νεα "μοδα" τωρα... και σε καποια κερματα δεσμευονται αρκετα τεμαχια για καποιον οργανισμο, ή καποιον ιδιωτη! ετσι τα κομματια που θα δωθουν στους συλλεκτες ασχετα με το ποσα κομματια γραφει το πιστοποιητικο ειναι σαφως μικροτερο!! οκ... αρχισαμε με τα 5ευρα.... κι αν αυτο παει και στα 10ευρα; αν πχ για τις θερμοπυλες εχουν δεσμευτει αρκετα απο δημους εκει... ή απο καποιο οργανισμο και τα 3000 τεμαχια γινουν για εμας πχ μολις 500 ή 1000; φανταζεστε τι θα γινει; ακομα δεν ξερουμε τι παιζει κι εχουμε διαφορετικα τιραζ σε παραπλησια κερματα..... θα δειξει...
επισης..τα δραχμικα συλλεκτικα ειχαν μεγαλα τιραζ... δεν εχουν συλλεκτικη αξια; δεν τα ζητουν ακομα;
ας χαρουμε τις συλλογες μας και να εχουμε την δυνατοτητα να αγοραζουμε απο την τραπεζα οτι μας αρεσει! ας αφησουμε το ποσα βγηκαν και ποσο θα πιασουν τωρα ή μετα!
οταν εχω ενα κερμα που θελω.. με κανει χαρουμενο...δεν με ενδιαφερει αν το ιδιο κερμα εχουν αλλοι 500 μονο ή το εχουν 5000 ατομα! με ενδιαφερει οτι το εχω εγω, να το βλεπω να το χαιρομαι να το καμαρωνω!
μιλαω παντα φιλικα ετσι;