|
bpikou
|
|
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 26, 2019, 10:40:17 πμ » |
|
Πρέπει να είναι συνολικά 12 ή 13. Εκδόθηκαν με αφορμή τον γάμο του Όθωνα με την Αμαλία. Σχετική βιβλιογραφία μπορείς να βρεις στο άρθρο : "Ο χαράκτης Κόνραντ Λάνγκε, το έργο του και τα Οθωνικά μετάλλια'' του Πάνου Ταζεδάκη, το οποίο έδιναν στην ΠΝΕ παλαιότερα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
thaler
|
|
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 27, 2019, 10:51:39 μμ » |
|
Ευχαριστώ πολύ.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Coins is history you can hold in your hands.
|
|
|
herakliotis
|
|
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 28, 2019, 08:03:48 μμ » |
|
13 είναι. Υπάρχει ένας προβληματισμός ότι η σειρά είναι δώδεκα αλλά υπάρχει η ύπαρξη ενός ακόμη πού μπερδεύει αρκετά τους συλλέκτες. Όπως και να έχει εάν βρεθούν με την θήκη τού και σε καλή κατάσταση είναι η κορυφή όλων των ελληνικών μεταλλείων!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
makedon
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
|
|
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 09, 2019, 12:52:33 μμ » |
|
Η σειρά έχει 12 μετάλλια. Υπάρχει άλλο ένα, ιδίου μεγέθους, με τον Μιαούλη, αλλά είναι εκτός σειράς. Ο Lange εξάλλου σχεδίασε κι άλλα ελληνικά μετάλλια, σχετιζόμενα με την επανάσταση και τον Όθωνα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
herakliotis
|
|
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 09, 2019, 06:34:03 μμ » |
|
Νομίζω ότι κάνεις κάποιο λάθος. Το δεύτερο μετάλλιο του Μιαούλη διαφέρει εάν θυμάμαι καλά σε διαστάσεις και βάρος. Το είχα κάνει κουβέντα εδώ σε άλλο ποστ κάποτε. Νομίζω ότι το είχε βρει ένα μέλος μας και είχε γίνει παρόμοια κουβέντα κάποτε. Είχα αναφέρει τότε και τήν διάμετρο και το βάρος του καθενός. (Μήν περιμένετε να τα θυμάμαι από έξω)
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
gkounto
|
|
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 09, 2019, 07:09:13 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
herakliotis
|
|
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 09, 2019, 10:44:41 μμ » |
|
Μετάλλια από τα συγκεκριμένα έχω δει πολλά σε βάθος χρόνου σέ φωτογραφίες πού τα βρίσκουν ένα ένα εδώ και εκεί διάφορα μέλη μας. Τα δικά σας κύριε Γιώργο είναι μακράν τα καλύτερα πού έχω συναντήσει !!! Ήταν αξιοθαύμαστος ο τρόπος που τα φύλαξαν τόσα χρόνια. Οφειλο να το ομολογήσω. . .
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
Βασκας
Επισκέπτης
|