Η τιμή και η ελευθερία φίλε μου Μπάμπη ,τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα,είναι μέσα στις εξαιρέσεις!!!
Άλλο τι θα έπρεπε και έτερον τι συμβαίνει..
Και τα δύο αγαθά που ανέφερες αγαπητέ, δεν εξαιρούνται -
δυστυχώς- του κανόνος.
Αμφότερα, ξεπουλιούνται και εξαγοράζονται, ανεξάρτητα της προσωπικής μας βούλησης και θεώρησης.
Αν μου επιτρεπεις ,-δεν ειναι λιγο ισοπεδωτικο αυτο που λες και ετσι οπως το θετεις?
Η ανεχεια φιλε μου σε ολα αυτα ειναι το χειροτερο απο ολα....και αυτο νομιζω μας περικλειει τα τελευταια χρονια αδιαφοροντας για τα ιδεωδη ακομα κ για την υπαρξης μας σημερα.
Για φανταστειτε(να το παω κ λιγο συλλεκτικα)να σκεφτει κ να παει φραγκατο μογκολι καραμεμετι συλλεκτης στον οικο κ να το τσιμπησει?!...και κατα τα αλλα να καμαρωνω που εχω σε Ελληνικο μουσειο το χρυσο καριοφιλι του αλη πασα κ οχι τον ορκο του μεγιστου αυτου Ελληνα Ελπιζω εστω κ την υστατη ωρα να βρεθει στα σωστα χερια κ να παει εκει που αρμοζει και να ξεχαστει αλλη μια ντροπη για ολους μας
Ισοπεδωτικά στοιχεία αγαπητέ είναι και η αγένεια, η εμπάθεια και η μισαλλοδοξία.
Και αναμφίβολα, οι χαρακτηρισμοί του τύπου «μογκόλι» και «καραμεμέτι», δεν συνάδουν με τα υψηλά ιδεώδη της ύπαρξής μας, για τα οποία κόπτεστε και επικαλείστε. Τουλάχιστον, όχι με τα δικά μου..
Ας το αποκτήσει λοιπόν ο οποιοσδήποτε το επιθυμεί και αναγνωρίζει την ιδιαίτερη ιστορική του βαρύτητα. Άλλωστε, το υψηλό τίμημα που καλείται να διαθέσει, αποτελεί και ισχυρό εχέγγυο για την διάσωσή του.
Και αν ντρέπεστε (!) γιά ο,τιδήποτε «μη ελληνικό» ιστορικό έκθεμα -που δικαίως διασώζεται σε μουσεία της ημεδαπής- να στείλετε επιστολές διαμαρτυρίας στα μουσεία που τα φιλοξενούν και να αιτηθείτε την απόσυρσή τους. Γιατί όχι και την.. καταστροφή τους.