Καλημέρα.
Αρχικά να σας αναφέρω ότι, στον κατάλογο
www.mycoins.gr εμφανίζονται μερικές ποικιλίες (και ''βαπτισμένες'' ποικιλίες) αλλά όχι το σύνολο των γνωστών. Είναι επιβεβλημένο να το αναφέρω αυτό, για να σας εξηγήσω ότι ενώ βλέπετε π.χ. 2000 νομίσματα, υπάρχουν καταγραφές για περισσότερα. Πολλά νομίσματα δεν είναι ορατά στους όλους, διότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες άδειες ή δε θέλουμε να τα εμφανίσουμε για λόγους που έχουν να κάνουν με το copyright και τις ''παράνομες'' αντιγραφές κλπ.
Κάνω παράθεση 2 σχόλια ενδεικτικά και θα αναφερθώ μόνο στην τεκμηρίωση.
Φιλε Ροδακα πες οτι το BU ειναι σφαλμα και το proof σφαλμα ειναι?
Στην προυφ, δεν έχει χωρίς πέπλο.....(τουλάχιστον, δεν εχω δει εγώ).
Και επανερχομαι.....Αρα δλδ η μονες κ επισημες αναφορες εδω και 54 χρονια για αυτην εδω τι νομισματικη ''ιδιαιτεροτητα'' ειναι στον καταλογο του κου Γκουντα και το βιβλιο του Μπαμπη!?....και με ποια τεκμηριωση?!χωρις να θελω να θειξω φυσικα εννοειτε κανεναν απο τους 2.....απλα υπαρχουν κενα στο συλλεκτικο δικο μου σκεπτικο κ κανω ερωτηση....
Το 20 Δραχμαί 1965 Proof, χωρίς πέπλο, το έχω δει σε 2-3 περιπτώσεις και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη ποικιλία.
Πρέπει να εξηγήσω ότι... Για να υπάρχει ένα νόμισμα στον κατάλογο (ξέχωρα από τα άλλα), πρέπει να έχει βρεθεί και να διασταυρωθεί η ύπαρξη του νομίσματος. Γενικώς για τις ποικιλίες, το βασικό πρόβλημα είναι ότι, αφού βρεθεί κάποιο νόμισμα πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα και να καταλήξουμε αν, κατά τη γνώμη μας, μπορεί να θεωρηθεί ως ποικιλία (ή ''βαπτισμένη'' ποικιλία) και έτσι να αναφερθεί ξεχωριστά. Αφού αναφέρεται ξεχωριστά, κατά τη γνώμη μας, υφίσταται σαν ''ξεχωριστή'' ποικιλία (ή ''βαπτισμένη'' ποικιλία).
Δεν έχω πρόχειρες καλές φωτογραφίες, αλλά νομίζω ότι αν κάνετε αναζήτηση στο internet, θα βρείτε 1-2 περιπτώσεις, σε παλιές πωλήσεις ή συζητήσεις. Νομίζω ότι το παρακάτω είναι χωρίς πέπλο (δεν φαίνεται καθαρά)...
http://www.anythinganywhere.com/commerce/coins/coinpics/gre-k85-1965-pf-1.jpg