καλησπέρα
Διάβασα με ενδιαφέρον το θέμα, θέλω να πω 2 πραγματάκια, πρώτον έχει πέσει κινέζικο αντίγραφο στα χέρια μου πεντάρας του 1836 με πλαγιαστό το 6, δυστυχώς δεν έχω φωτο να σας την δείξω, επίσης οι Κινέζοι συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον να βγάζουν κόπιες, μάλιστα είδα πρόσφατα αντίγραφο από τάληρο του 1851 και πολλά πολλά άλλα. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί τόσες κόπιες και ειδικά στα Ελληνικά οι Κινέζοι (τέλος πάντων).
Υπάρχουν και Κινέζικες κόπιες χωρίς πλαγιαστό 6 άλλα να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν και με πλαγιαστό.
Για το συγκεκριμένο νόμισμα αυτό που με ξένισε στο μάτι είναι η εικόνα που έχει το rim, είναι αρκετά κοφτερό για τόσο παλιό και ταλαιπωρημένο νόμισμα, από αυτό και μόνο θεωρώ ότι πρόκειται για τεχνητά παλαιωμένη Κινέζικη κόπια.
Μιχαλη προσωπικα μεχρι την προηγουμενη βδομαδα δεν γνωριζα την υπαρξη τετοιας κοπιας.
Με το που ειδα το κυρτο 6 φωτογραφια ψαρωσα και ειπα αμεσως γνησιο.
Με τα οσα μου λετε για αντιγραφο τα δεχωμε.
Ενα πραγμα ομως με παραξενευει :
Οι κινεζοι οταν εβγαλαν τα αντιγραφα απο αγνοια τα εβγαλαν με ισιο το 6 και σαφως πολυ ελαφρυτερα.
Κανουν μπαμ απο χιλιομετρα.
Εδω εχουμε μια κοπια απο καποιον ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟ και δεν νομιζω να ειναι Κινεζος.
Οι Κινεζοι τυπωνουν αβερτα κουβερτα τα νομισματα, που ειναι τα υπολοιπα λοιπον ;;
Γιατι δεν τα βλεπουμε ;;
Ποιο πολυ μου βρωμαει Ελληνικη κοπια παρα Κινεζικη.
Βρειτε μου σε Κινεζικο σαιτ να πουλιετε κυρτο 6 !!!
Βρειτε μου στο υμπεη που τα βαζουν οι Γερμανοι !!
Δεν θα βρειτε πουθενα.
Ποιο πολυ λοιπον μοιαζει με υπουλη κατασκευη Ελληνα με ελαχιστα πιθανον τεμαχια φτιαξιματος με σκοπο το ανωτερο κερδος !!!
Εκει καταληγουν οι σκεψεις που κανω . Αυτο μου δειχνουν τα γεγονοτα .