Το παρακολουθω στενα το θεμα παρολο που ολοι λεγατε αλλα :
https://sakis24.blogspot.gr/2018/05/e_29.htmlhttps://slpress.gr/diethni/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B1/ειδικα ο δευτερος συνδεσμος που σας εβαλα πολυ μου θυμιζει το δικο μας δημοψηφισμα!!!
Που ολος ο λαος ειπε ΟΧΙ και το τσιρακι της Ευρωπης το εκανε ΝΑΙ .
Και η εκλογες ενα δημοψηφισμα ειναι , ο λαος επελεξε αυτους που θελουν να τα βαλουν με την Ευρωπη και να παρουν ξανα τον ελεχγο της χωρας τους πισω !!!
Προσωπικα πιστευω (οπως και οι Ιταλοι) οτι μονο η Γερμανια βγαινει κερδισμενη απο το ευρω και οτι προσπαθει να γινει κυριαρχος της Ευρωπης ενευ πολεμου πλεον.
Τελικα καλυτερο πραγμα απο τα συνορα δεν υπαρχει !!!
Παραδειγμα :
Στον δρομο που μενω ειμαστε 5 σπιτια .
Εγω εχω καλυψει σε οικοπεδο 500τμ 160 σαν σπιτι και το αλλο κηπο (ετσι γουσταρω)
Ο ακριβως διπλα μου εκανε 300 τμ σπιτι και δεν αφησε σχεδον τιποτα για κηπο με αποτελεσμα η γυναικα του να κοιταει τον δικο μου και να ζηλευει. (ετσι γουσταρε)
Ο απεναντι εχει ενα σπιτι παλιο 90 τμ με τεραστιο κηπο οπου εχει ποιο πολλα δεντρα απο εμενα και ποιο μεγαλα , με μια περκολα οπου καθετε χειμωνα καλοκαιρι εξω και να καπνιζει ενω εγω δεν μπορω να βαλω περκολα διοτι θα μου χαλασει την οψη του κτιριου και τον ζηλευω εγω για τον κηπο του. (Αυτος ζηλευει εμενα το σπιτι μας)
Ο αλλος παραδιπλα καλυψαν σε 500 τμ τα 400 , σηκωσαν τρεις οροφους διοτι η γυναικα ειχε τεσσερα παιδια και ηθελε να τα στεγασει. Το αποτελεσμα ηταν να μην εχουν παρκιν , τα παιδια των παιδιων της να παιζουν στον δρομο και τελικα αγορασαν κολητα αλλα 500 τμ για να βαζουν τα αυτοκινητα τους και να εχουν τα παιδια οικοπεδο να παιζουν !!!
Κτλ κτλ κτλ .
Και ερωτω τωρα :
Μπορουμε ολοι εμεις να γινουμε ομοσπονδια/ συνετεριλικη και να μοιραστουμε τα υπαρχοντα μας;;
Να εχουμε κοινη ζωη ;;
ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ .
Γιαυτο και εχουμε (τουλαχιστον οι τρεις) σηκωσει καγκελα/φραχτες και νευριαζω πχ οταν η μπαλα των παιδιων του γειτονα μπει στον κηπο μου και μου σπασει τα λουλουδια.
Και το εβλεπαν και μονοι τους οτι δεν γινωταν αυτο και γιαυτο αγορασαν το παραδιπλα οικοπεδο να παιζουν εκει τα παιδια τους.
Αμα γουσταρω παρεα πχ βαζω την ψησταρια ανοιγω την καγκελοπορτα και φωναζω ολα τα παιδια ελατε να φατε σουβλακια !!! Μηνα;; Ζαχαρη;; Ελατε να πιουμε ενα κρασι στο ποδι !!!
Μετα ομως η πορτα κλεινει. Και τα συνορα του σπιτιου ειναι κλειστα και δικα μου. Εγω κανω κουμαντο εκει και οχι ο γειτονας !!!
Το ιδιο κανω εγω το ιδιο κανει και ο απεναντι κτλ κτλ .
Ο απεναντι μου ειναι ντηλερ , καποιες φορες λειπει ολη την βδομαδα εκτος Ηρακλειου. Η γυναικα του φοβατε μονη με δυο παιδια.
Απο την πρωτη μερα τους εχω πει: Αυτα ειναι τα τηλεφωνα μας , οτι και εαν ακουσετε την νυχτα και φοβηθητε καλεστε μας τηλεφωνικα να βγω εγω εξω να δω τι γινετε !!!
Αυτο ειναι ενδειξη καλης γειτονίας και αλληλοβοηθειας !!!
Προστατευουμε ο ενας τα συμφερωντα του αλλου.
Αλλα ο καθενας εχει τον τοπο του και κανει το κουμαντο του ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!! Δεν μπαινω εγω να κανω κουμαντο στο τι θα φαει ή πως θα πληρωσει τους λογαριασμους του !!!
Το ιδιο ειναι και τα κρατη !!! Το καθε κρατος επρεπε να κοιταει τα δικα του προβληματα και τους δικους του ανθρωπους και να μην χωνει την μουρη του στους αλλους μεσα !!!
Οταν χωσεις την μουρη σου στον γειτονα αλλες βλεψεις θα χεις ιδιοτελες παρα να κανεις καλο !!!!
Και τελιωνωντας δυο παροιμιες .
Καθε κατεργαρης στον παγκο του .
Μοναχος σου χορευε και οσο θελεις πηδα !!!
herakliotis