εχω και εγω και τις 2 αυτες επιστολες.συγκεκριμενα τις βρηκα σημερα απο τον παππου μου.ειμαι πολυ χαρουμενη!!!!!!!
Δηλαδή υπέρχουν και φωτοτυπίες;
Οι επιστολές δεν είναι χειρόγραφες. Είναι τυπωμένες και αποστέλλονταν μαζικά στο μέτωπο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, δεν πρόκειται για μελάνι πένας. Ούτε συνεχής ροή υπάρχει δηλαδή, ούτε "επικάλυψη" πάνω στα γράμματα, ούτε διαφορετικοί τόνοι του μελανιού από την αλλαγή φοράς και πίεσης. Θα παρατηρήσετε μικρά κενά στα γράμματα, χαρακτηριστικά για το τύπωμα της εποχής. Όλο το έντυπο υλικό της εποχής παρουσιάζει αυτές τις μικρές "τρύπες", κάτι που είναι ιδιαίτερα εμφανές στα μεγάλα και έντονα στοιχεία.
Η χρηματική αξία των συγκεκριμένων επιστολών δεν είναι μεγάλη, ακριβώς λόγω του ότι δεν είναι ιδιόχειρες, όσο και λόγω του αριθμού τους -το πόσες σώζονται είναι άλλο θέμα. Αρκετά πιο σπάνια έγγραφα δεν ξεπερνούν τα 20-30 ευρώ. Φυσικά έχουν συλλεκτική αξία αλλά δεν ανήκουν στα πιο περιζήτητα κομμάτια. Αυτά τα δεδομένα βέβαια όπως ξέρετε αλλάζουν, καθώς όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Η ουσιαστική τους αξία είναι η συναισθηματική επομένως, αν αποτελούν οικογενειακά κειμήλια. Φροντίστε τα!