παλαιοσυλεκτη πλακα κανω με το 2ευρω παντως ,μην νομιζεις οτι δεν πιστεψα για τα ρεστα σου..εδω εγω πηρα στο ονειρο 2 ευρω του μονακο με θεμα βατικανου.
.επειδη αρκετες φορες εχουμε γραψει για ρεστα καλα θα ταν να γραφουμε σε ενα θεμα για τα ρεστα...
μαλτεζακι 2017 ε?..το φιλανδικο αναμνηστικο 2004 περιμενω να πεσει στα χερια μου χρονια τωρα αλλα γιοκ
Δεν παρεξηγήθηκα.. Εξάλλου τώρα θα αρχίσω να μαζεύω ευρώ, γιατί τελικά έχει πλάκα να κοιτάς κάθε φορά τα ρέστα, αν σου λείπει ΄κάτι...Μόνο κυκλοφορίας εννοείται, δεν τα πάω καλά με τα κουτιά, τα προυφ και τα λοιπά. Δεν φτάνει και το βαλάντιο επίσης...
Μου θυμίζεις τη δική μου ιστορία για το πώς ξεκίνησα με τα ευρώ. Μέχρι τότε, το 2002, η επαφή μου με ξένα νομίσματα ήταν ελάχιστη. Ήμουν μικρός τότε, δεν είχα ταξιδέψει πολύ στο εξωτερικό, δεν υπήρχαν, γενικά, ξένα νομίσματα στο πατρικό μου σπίτι, έτσι συναλλασσόμουν μόνο με "τον Κοραή", "τον Κολοκοτρώνη", "τον Απόλλωνα" και τους άλλους Έλληνες που κοσμούσαν τα ελληνικά νομίσματα, όλα πρόσωπα ήδη γνωστά και καθιερωμένα στον ελληνικό πληθυσμό. Όταν όμως ξεκίνησε το ευρώ, άρχισαν αμέσως σχεδόν να καταφθάνουν στην Ελλάδα (σ' αυτό μάλλον βοήθησε ο τουρισμός) ένα σωρό νομίσματα, που κάθε άλλο παρά 'εξωτικά" ήταν, δεδομένου ότι είχαν πλήρη ισχύ στην ελληνική αγορά, τα οποία έφεραν όμως εθνικές παραστάσεις και σύμβολα ξένων πολιτισμών. Θυμάμαι, χαρακτηριστικά, όταν πρωτοέπιασα γερμανικό ευρώ και είδα τον Αετό, μπήκα στη διαδικασία να ψάξω την ιστορία τής Γερμανίας αναφορικά με αυτό το εθνικό της σύμβολο και να συνειδητοποιήσω κάτι ουσιαστικά άγνωστο για εμένα έως τότε, ότι δηλαδή η ιστορία και ο πολιτισμός τής κεντρικής Ευρώπης αποτελούν συνέχεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (εξού και ο Αετός). Κάπως έτσι λοιπόν, τα νομίσματα των άλλων χωρών φαίνονταν στα δικά μου μάτια σαν "ζωντανή ιστορία", απτή απόδειξη ιστορικών και πολιτισμικών πληροφοριών που είχα μάθει σε εντελώς θεωρητικό επίπεδο έως τότε! Αυτό για 'μένα έφτανε για να με κάνει να θέλω να τα μαζέψω όλα! Και από τότε αυτό κάνω... Συλλέγω ευρώ, ως δείγματα ιστορίας, πολιτισμού και νομισματικής τέχνης!