Και για να μαθεις κατι τις ακομη :
Την οξυτητα την επιζητουμε στο κρασι. Κραταει ποιο πολλα χρονια και σπαει μετα απο παρελευση χρονων.
Φετος εβγαλα 6,6 ενα βαρελι οξυτητα και ενα αλλο μικροτερο με 7,5 .
Οσοι πινουν το ενα και πινουν και το αλλο στους δεκα οι οχτω λενε το 7,5 κρασάρα!!
Εαν θελεις να γλυκινεις ενα κοκκινο κρασι για να το πινεις χαλαρα βαζεις μεσα στο ποτηρι μια κουταλια του γλυκου πετιμεζι , οχι αλλο κρασι !!
Εαν θελεις να παιξεις με αρωματα και να μην ξερουν οι αλλοι απο που προερχονται και να τους τρελενεις βαζεις μεσα σε ενα μπουκαλι για λιγη ωρα ενα κομματι κανελα ξυλο με δυο σπορακια γαρυφαλο!! (μαγειρικα τα εχει σιγουρα η κυρα σου στην κουζινα της)
Μετα δεν ξερει ο αλλος τι αρωματα ειναι αυτα που εβγαλε το κρασι (και μπορει να ειναι απο πλαστικο βαρελι)
Νοθειες υπαρχουν πολλων λογιων να κανεις.
Αλλα σαν να το βαζεις απο το βαρελι στο τραπεζι σου και να το καταναλωνεις αμεσως καλυτερη νοθεια δεν υπαρχει για τον ουρανισκο!!
Υ.Γ Εαν κατεβεις Κρητη περνα να σε μαθω τι σημαινει καλο κρασι, χωρις καθολου μεσα Θειωδη μηδενικες μετρησεις απο το απυρι μοναχα !! Οπως το φτιαχναν οι παλιοι