Πιαθανότατα είναι κεχριμπαρι. Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος το γνήσιο κεχριμπάρι και το καχραμάν (που είναι κεχριμπάρι που έχει οξειδωθεί από τον αέρα), από το φατουράν (χημικό προιόν που μεταξύ των υπολοίπων περιέχει και σκόνη κεχριμπαριού - τεχνική που χρονολογείται από τό τέλος του 19ου αιώνα) . Η ασύμετρη κοπή και το γεγονός ότι προέρχεται από την προγιαγιά σου, συνηγορούν στο ότι είναι κεχριμπάρι. Καλό πάντως θα είναι (και με δεδομένη την τρέχουσα τιμή του κεχριμπαριού) να ρωτήσεις κάποιον ειδικό. Ενδεικτικά, ένα ενδιαφέρον site, για πληροφορίες σχετικές με το κεχριμπάρι είναι το
www.efhantron.gr Τους έχω επισκεφθεί αρκετές φορές (και στο χώρο εργασίας τους) και ήταν πρόθυμοι να λύσουν όποια απορία είχα.