Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 03:21:24 μμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Τι εχουμε εδω;;  (Αναγνώστηκε 4089 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« στις: Οκτώβριος 20, 2017, 06:18:30 μμ »

Τον πιασαν με 268 χρυσα και τα κατεσχεσαν !!

Τα οθωμανικα λεει  εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς, θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για την περαιτέρω εκτίμησή τους.


Πηγή: http://www.greek-inews.gr/2017/10/vrethikan-268-chrisa-nomismata-stin-katochi-nearou-stin-konitsa.html#ixzz4w48gbhaQ

Τι κουφα ειναι παλι αυτα;; Να τον πιασαν διοτι υποψιαζωνται κλοπη να πω ναι!!
Αλλα αυτο το κουλο πως το ερμηνευετε;;
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
NMS
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 4389


Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 20, 2017, 06:56:40 μμ »

δεν αναφερει το λογο που του εγινε η ερευνα! δεν ειναι απαραιτητα λογο κλοπης αλλα εχει κι αλλους λογους...

αν δεις τον νομο... αναφερει μεχρι το 1453 αλλα... αναφερει οτι αν ειναι αντικειμενα απο ανασκαφη κτλ... παμε μεχρι το 1830!! στην εννοια του ορου αρχαιολογικη ανασκαφη... δεν ειναι μονο το σκαψιμο αλλα και η συστηματικη ερευνα της επιφανειας του, καθως και η ερευνα στουν πυθμενα των εσωτερικων και χωρικων υδατων του κρατους.

αν εκανε ερευνα με ανιχνευτη μεταλλων χωρις αδεια ή χρησιμοποιησε αλλο διασκοπικο οργανο... αν ηταν σε οριοθετημενο ή υποοριοθετηση αρχαιολογικο χωρο... αν το εκανε κατ΄επαγγελμα ή κατα συνηθεια... ε.. δεν θελει και πολυ!

για ολα αυτα υπαρχει ποινη φυλακισης ή καθειρξης (εχει διαφορα) απο 1 χρονο εως και 10 χρονια!

αν λοιπον η ερευνα εγινε στα πλαισια αυτων... δηλαδη οτι εκανε ερευνες κτλ, οτι βρουν σε αυτον θεωρουνται προιοντα κατα καποιο τροπο εγκληματος... μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο! κι αντε να αποδειξεις οτι δεν τα βρηκες με ανιχνευτη παρανομα...

σε τετοιες καταστασεις κατασχουν κινητα, χρηματα.... γιατι μπορει να ειναι προιοντα εγκληματος ή εργαλεια εγλκηματος! πχ... να χρησιμοποιουσε το κινητο για να κλεινει ραντεβου και να πουλαει πολιτιστικα αγαθα, και τα χρηματα να ειναι εισπραξεις απο παρανομες πωλησεις πολιτιστικων αγαθων!

αν δεις τον νομο στα εδαφια για τα κινητα μνημεια και τις διακρισεις τους... νομιζω ειναι το αρθρο 20 του 3028/2002, θα δεις τι παιζει... δεν ειναι σε ολα η ημερομηνια 1453...

πχ σε εικονες παμε απευθεια στο μεχρι το 1830, ενω το ιδιο ισχυει και για λειτουρκικα αντικειμενα!

επισης... μπορει μετα απο χαρακτηρισμο απο τον Υπουργο Πολιτισμου υστερα απο γνωμη του Συμβουλιου, να ενταχθει καποιο νεοτερο πολιτιστικο αγαθο στα υπο ειδικη προστασια αντικειμενα, ακομα κι αν ειναι νεοτερο λογο της αξιας και σημασιας που εχει! μιλαμε ακομα και για αντικειμενα που αναγονται στην περιοδο των εκαστοτε τελευταιων 100 χρονων!!
Καταγράφηκε
Douglas Whittacker
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1483


Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 21, 2017, 01:46:37 πμ »

ποινη φυλακισης ή καθειρξης (εχει διαφορα)

Μπορείς να μας πεις τη διαφορά?
(ποτέ δεν την κατάλαβα).
Φαίνεται ότι την ξέρεις.
Καταγράφηκε
ΡΑVMK3
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 649


Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 21, 2017, 05:37:12 πμ »

Κάθειρξη είναι ένα είδος αυστηρής τιμωρίας ή καλύτερα ποινής που επιβάλλουν τα δικαστήρια σε ορισμένες περιπτώσεις αδικημάτων.


Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα είδος βαριάς καταδίκης το οποίο επιβάλλεται με τη μορφή φυλάκισης σε περίπτωση τέλεσης ενός σοβαρού αδικήματος που ονομάζεται κακούργημα.

Για να ονομαστεί μια ποινή φυλάκισης ως κάθειρξη πρέπει να έχει διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη από πέντε χρόνια.

Μάλιστα, για διάρκεια από πέντε μέχρι δεκαπέντε χρόνια ονομάζεται πρόσκαιρη κάθειρξη (δηλαδή προσωρινή), ενώ με απόφαση του δικαστηρίου μπορεί να είναι και ισόβια.
Καταγράφηκε
Douglas Whittacker
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1483


Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 21, 2017, 09:00:25 πμ »

Μάλιστα.

Αλλά στην πράξη (αντιλαμβάνομαι), δεν υπάρχει διαφορά. Δηλαδή, είτε "φυλακισμένος" είτε "καθειρξασμένος", στην ίδια φυλακή πάνε, στα ίδια κελιά διαμένουν, το ίδιο φαϊ τρώνε, τα ίδια επισκεπτήρια έχουν, κλπ, δηλαδή διαφορά επί της ουσίας στις συνθήκες κράτησης δεν υπάρχει.

Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν νομικές διαφορές, π.χ. αν ο φυλακισμένος μπορεί να παίρνει πενθήμερες (ενώ ο καθειρξασμένος όχι), ή αν ο φυλακισμένος έχει πολιτικά δικαιώματα (ενώ ο καθειρξασμένος όχι), ή αν του φυλακισμένου η έφεση μπορεί να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα (ενώ του καθειρξασμένου όχι), και άλλα τέτοια.

Άλλη μια "φιλολογική" διαφορά στην Ελληνική νομοθεσία, που αν και δεν σημαίνει τίποτα επί της ουσίας, υπάρχει, για να δίνει ψωμί σε δικηγόρους και δικαστές.

Όσο για το τελευταίο που λες, ΡΑVMK3, δηλαδή "Για να ονομαστεί μια ποινή φυλάκισης ως κάθειρξη πρέπει να έχει διάρκεια ίση ή μεγαλύτερη από πέντε χρόνια." μάλλον με επιβεβαιώνει:
Η "φυλάκιση" σαν λέξη δεν πάει ποτέ σκέτη, γιατί σκέτη δεν έχει νόημα.  Πρέπει να συνοδεύεται πάντα από α)  ένα νούμερο (σε μήνες ή χρόνια), β) από ένα "ναι" ή ένα "όχι" (στο θέμα της αναστολής), γ) από ένα "ναι" ή ένα "όχι" (στο θέμα της εξαγοράς), και δ) από ένα "ναι" ή ένα "όχι" (στο θέμα του ανασταλτικού αποτελέσματος της έφεσης). Μ' αυτούς τους προσδιορισμούς, η "φυλάκιση" αποκτά συγκεκριμένο νόημα.
Από κει και πέρα, αν ονομάζεται "φυλάκιση", "κάθειρξη", "χώσιμο", "μπουζούριασμα" ή "στη στενή", είναι καθαρά φιλολογικό θέμα.

Κάνω κάπου λάθος?
Καταγράφηκε
NMS
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 4389


Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 21, 2017, 12:42:55 μμ »

επειδη ειχαμε κανει μαθημα πανω στον αρχαιολογικο νομο απο δικηγορο... μας εξηγησε καποια πραγματα στην ελληνικη δικαιοσυνη που...τι να πω...

οταν ακους ποινη φυλακισης... ειναι μεχρι 5 χρονια... αλλα συνηθως δεν πας φυλακη! ειναι το εξαγωρασιμο.. δηλαδη σου βγαζει... πχ 3 χρονια προς 15 ευρω την ημερα.... = ενα Α ποσο που πρεπει να πληρωσεις για να μην πας μεσα! αν δεν το εχεις πας φυλακη!

στην καθειρξη τωρα... ειναι απο 5 και πανω χρονια και πας μεσα κανονικα! τι παιζει ομως και παλι....

αν εκτεισεις τα 3/5 της ποινης... και εχεις καλη συμπεριφορα κτλ... μπορει να σε βγαλουν εξω! επισης.. αν δουλευεις εντος των φυλακων (υπαρχουν εργασιες, πχ να φτιαχνεις τις πινακιδες αυτοκινητων, ή αν εισαι σπουδασμενος... να σου αναθεσουν κατι... νομιζω ο κοσκωτας ειχε τα λογιστικα της φυλακης.. χαχαχα), καθε μερα εργασιας σου ισουτε με 2 μερες φυλακισης!! ομως θελει τρελλο μεσο για να βρεις δουλεια μεσα....

τελος... οταν ακουτε ισοβια.... δυστυχως αυτο δεν ξεπερνα τα 25 χρονια καθειρξης!!! κι αν ακολοθησεις τα παραπανω.... παιζει σε 10 χρονια να εισαι εξω!

κι αν παμε και αλλου...

απο εκει και μετα... επειδη εισαι εξω και πρεπει να επανενταχθεις...  υπηρχαν (δεν ξερω αν υπαρχουν ακομα) ειδικα προγραμματα στον ΟΑΕΔ που σε βοηθουν οικονομικα να κανεις την δικη σου επιχειρηση κτλ.... ειναι κατι σαν προγραμμα για νεους ελευθερους επαγγελματιες κτλ...

ασε που εχουμε και παραγραφες αδικηματων, κακουργηματων ακομα και δολοφονιων μετα απο διαστημα 20ετιας! ειναι δυνατον;;;

προσωπικα θεωρω αδικα πολλα στην δικαιοσυνη...

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 21, 2017, 12:44:47 μμ από NMS » Καταγράφηκε
NMS
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 4389


Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 21, 2017, 01:00:01 μμ »

αα... ειδα ψαχνωντας αλλο αρθρο για το συγκεκριμενο και ο τυπος πιαστηκε να προσπαθει να τα περασει απο τα συνορα της ελλαδας προς την αλβανια, μιας κια ηταν απο εκει!

τα νομισματα ειναι τα περισσοτερα ρουμπιεδες, μαχμουτιεδες, χαϊρια γενικα κερματα του 1808-1839 και πολλα ειναι τρυπημενα!

ισως θα πρεπει να δουμε και τι νομος υπαρχει στην αλβανια με τετοια νομισματα.... εκτος την λαθραια εξαγωγη χρυσου...

δηλαδη... αν εκει υπαρχει αρχαιολογικος νομος που απαγορευει την κατοχη κτλ.. τετοιων νομισματων που μπορει εκει να θεωρουνται αρχαια!

πχ... στην τουρκια απαγορευεται χωρις την απαιτουμενη αδεια απο το υπουργειο πολιτισμου τους, η κατοχη οθωμανικων νομισματων παλαιωτερων του 1839! αρα εκει τα νομιμα κερματα προς συλλογη, τα μοντερνα γι αυτους ειναι απο το ετος εγιρας 1255 και μετα! εδω σε εμας... τα περισσοτερα απο αυτα τα κερματα.. ειναι ευκολα και φτηνα. υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα...

εχει ενδιαφερον να δουμε τι θα γινει με την ιστορια...

θα μου πεις... μα εδω δεν θεωρουνται.... αλλα θα πρεπει να ψαξουν πρωτα την προελευση τους... αν ειναι απο λαθρανασκαφες, απο κλοπες, κτλ...

Καταγράφηκε
Υπερίωνας
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 29


Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 13, 2018, 03:38:25 μμ »

Ο 3028/2002 είναι ξεκάθαρος και επειδή τον γνωρίζω πολύ καλά , συμπληρώνω ότι ορθά συνελήφθη ο Αλλοδαπός διότι αυτόματα εμπίπτει στα άρθρα 60 και ίσως στα 61, 62, εάν τεκμηριωθεί μετά από έρευνα της αστυνομίας ή της εισαγγελικής αρχής.
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences