Πως σας φαίνεται η ιδέα της συλλογής ενός τουλάχιστο νομίσματος από κάθε κράτος της γης;
Πιο δύσκολο εγχείρημα μπορεί να είναι η συλλογή ενός τουλάχιστο νομίσματος από κάθε κράτος, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που δεν υπάρχουν πλέον όπως π.χ. Τσεχοσλοβακία, Ροδεσία κτλ. ενώ μπορεί ακόμη να συμπεριλάβει κανείς και κράτη που άλλαξαν το όνομά τους, όπως πχ η Μπουργκίνα Φάσο που πριν λεγόταν Άνω Βόλτα.
Ακόμη πιο δύσκολο εγχείρημα μπορεί να είναι η συλλογή ενός τουλάχιστο νομίσματος ανά πολίτευμα/ κράτος, π.χ. άλλο νόμισμα του βασιλείου της Ελλάδος, άλλο της α' δημοκρατίας, άλλο της χούντας, άλλο της μεταπολίτευσης κτλ.
θα ειναι μια πολυ καλη συλλογη... αλλα.... θα πρεπει να ξεσκιστεις σε διαβασμα και μερικες φορες και σε παραδακι... ειδικα αν εχεις σκοπο να το κανεις για κρατη απο το 1600 και μετα.....
αυτο γιατι...πχ... μονο τα κρατη στην γερμανια που εβγαζαν δικο σους νομισμα ηταν πανω απο 100.....
βαλε ιταλια, Ινδια που γινοταν πανικος.... κτλ... και....
αν κανεις μονο με νομισματα απο 20ο και 210 αιωνα... ειναι ευκολο.... σχετικα... δυσκολια ισως βρεις σε μερικα μονο....
παντως το ιδιο προσπαθω να κανω με χαρτονομισματα... και... ειμαι σε πολυ καλο δρομο... ενταξει μου λειπουν καποια δυσκολα, σπανια, ή πανακριβα... αλλα.. και καποια ευκολα... σιγα σιγα.... και ισως παω για το ρεκορ γκινες... χαχαχαχαχα
σε νομισματα αστο.... το ρεκορ ειναι σε συνολο νομισματων... ενας που εχει 100.000 διαφορετικα νομιζω... και ο δευτερος εχει 40.000.... εκει... δεν.... αλλα στα κρατη σε χαρτονομισματα... αν ισχυει το ρεκορ του 2002... το εχω ανεπισημα σπασει...