Συλλέγω πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση και όχι την επένδυση
Όμως για το λόγο που μας διαβάζουν πολλοί,μέλη αλλά κυρίως επισκέπτες, πρέπει να επανέλθω για να καταθέσω την δικιά μου οπτική, υπό το επενδυτικό πρίσμα.
Από τα τέλη της δεκαετίας.του 90 μάζευα ΜΚΕ που φέρουν σφαλματα πλάκας.Εκεινη την εποχή και μέχρι το 2008,που τα τιμολόγησε ο Καραμητσος στο hellas αυτά δεν είχαν υπεραξία,οπότε εγώ τα έπαιρνα στη κανονική τους τιμή.Ετσι λοιπόν στο πουθενά βρέθηκα με μια υπεραξία στο σύνολο των τεμαχίων που είχα αγοράσει μεμονωμένα,πολλαπλά και επί φακέλων
Αυτό πως σας φαίνεται,είναι καλή επένδυση τα γραμματόσημα?
Για πάμε και στα μοντέρνα.
Δεκαεπταχρονος,είμαι στη Αιόλου 100 για να πάρω τη σειρά cept 1986.Περιμενοντας τη σειρά μου για να πάρω γραμμ. και Φπηκ,βλέπω κάποιους που αγόραζαν και γραμμ.της σειράς μέσα σε ένα χάρτινο περιτύλιγμα, τα έβγαζαν τα έκοβαν γιατί ήταν δύο σειρές μαζι και τα κολλούσαν ζητώντας να τα σφραγίζουν με την πρώτη μέρα κυκλοφορίας.Ε,κρατούσα χρήματα, ας το κάνω και εγώ.
Αποτέλεσμα?
Με πολύ λίγα χρήματα αυτές οι κινήσεις σε κάθε σειρά που έβγαινε στα επόμενα χρόνια μου προσκόμιζε πολύ μεγάλες υπεραξίες,ας πούμε έδωσα 280δρχ το 1988 και έφτασε η σειρά να έχει στο κατάλογό 100 ευρώ!!!
Μη μιλήσω για Σαπάνη,με 0.65 λεπτά επί φακέλου Φπηκ να πωλείται 50ε....
Καλές επενδύσεις αυτές?
Όμως εμένα πότε δεν με αφορουσαν γιατί συλλέγω για την ευχαρίστηση όπως λέω παραπάνω, αλλά και ίσως όσους τους ενδιαφέρει η επενδυτική διάσταση του φιλοτελισμού εδώ είμαστε να δίνουμε απαντήσεις!
Και κάτι τελευταίο,η οικονομική κρίση έχει κάνει ανθρώπους να ξεπουλάνε τις ακριβές σειρές τους,αυτό θα αλλάξει μαζί με την οικονομία μας,νομοτελιακα.