Στο κράτος υπάρχει το Δημόσιο όπου εργάζεται ένα μέρος του πληθυσμού του και υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας που και εκεί το κράτος βοηθά και υπάρχει και ο ΟΑΕΔ.
Οι φόροι έχουν την έννοια του ανταποδοτικού, σε σημερινό επίπεδο οι φόροι θεωρητικά είναι 24% και το "τα άλλα τέτοια" ήταν χιούμορ και αφορολόγητο.
Α) Δεν καταλαβαίνω πως λες ότι
"οι φόροι είναι 24%", όταν:
1) 24% είναι ΜΟΝΟ ο φιπιάς. Οι υπόλοιποι? Δεν είναι φόροι?
2) Με πολύ απλό λογαριασμό (ΑΕΠ - προϋπολογισμός) σου απέδειξα ότι Η ΜΙΣΗ ΣΟΔΕΙΑ πάει σε φόρους, δηλαδή "στο κράτος", δηλαδή "στη διοίκηση". Πως είναι μόνο 24%? 50-55% είναι! Δεν ξέρεις να κάνεις διαίρεση?
Β) Εργασία μέρους πληθυσμού στο δημόσιο:
1) Μπορείς να μου πεις το μέρος του πληθυσμού που εργάζεται στο δημόσιο τι ακριβώς παράγει?
2) ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ (που εργάζονται στο δημόσιο) χρειάζονται, για την παραγωγή που γίνεται από το δημόσιο?
3) Εννοώ: Μήπως (π.χ.) η ίδια παραγωγή θα μπορούσε να γίνει και με πολύ λιγότερους? Τους μισούς ίσως?
4) Πως ακριβώς "βοηθά" το κράτος στην παραγωγή του ιδιωτικού τομέα? Η εικόνα που έχω εγώ (εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα επί σειρά ετών) είναι ότι μάλλον εμπόδια φέρνει, παρά "βοηθά".
5) Ο ΟΑΕΔ (ξέρω τι σημαίνουν τα αρχικά), τι ακριβώς κάνει? Εκτός από το να μοιράζει ένα (ελάχιστο) ποσοστό από τον τεράστιο προϋπολογισμό (ψίχουλα δηλαδή) σ' αυτούς που για κάποιο λόγο μένουν εκτός εργασίας, τι κάνει? Τι παράγει? Ποιο είναι το παραγόμενο από τον ΟΑΕΔ προϊόν ή έργο ή υπηρεσία?
6) Ποια είναι "η ανταπόδωση" που απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι πολίτες του ιδιωτικού τομέα για τους φόρους που πληρώνουν (και που είναι πάνω από το 50% της σοδειάς τους)? Πότε έχει αποτιμηθεί αυτή, και ποιος την έχει αποτιμήσει?
Το χιούμορ είναι όντως (ακόμα) αφορολόγητο. Όπως και το κατούρημα, και το κλάσιμο, και το ρέψιμο, και η αναπνοή.
Αλλά το ΜΑΥΡΟ χιούμορ δεν είναι. Εμπεριέχει μέσα του το κόστος που πληρώνει ο καθένας, όταν το επικαλείται. Όπως και τα μαύρα τσίσα (αν τυχόν βγουν καμιά φορά) εμπεριέχουν μέσα τους και την ασθένεια που τα μαυρίζει.
(Για τις πορδές δεν ξέρω, ξέρω μόνο ότι οι πορδές δεν βάφονται).
Αυτά που λες λοιπόν δεν είναι (απλό, αφορολόγητο) χιούμορ, είναι μαύρο χιούμορ.
Εμπεριέχουν ασθένεια.
Ίσως πρέπει να το κοιτάξεις.