Διάσπαρτα εκτός αυτού του θέματος έχω διαβάσει διάφορά πράγματα που έχεις γράψει (περισσότερο
υπαινικτικά) γιατί μάλλον προσπαθείς να μην εκθέσεις κόσμο που δεν πρέπει , σχετικά
με τα λάθη κατα παραγγελία της Β Περιόδου .Μάλλον για τον ίδιο λόγο δεν είναι και συγκεκριμένα τα
δείγματα αυτών των σφαλμάτων ( πέρα από τις " αναδημοσιευσεις " σαυτό το θέμα φιλοτελικών περιοδικών) για να μην εκθέσεις κανένα.Αλλά πέρα από αυτή την ασάφεια που εγώ την εξηγώ με το προηγούμενο σκεπτικό ,γιατί θέλεις να επιστήσεις την προσοχή μας στις αυθαιρεσίες που έγιναν στο Νομισματοκοπείο συγκεκριμένα μόνο εκείνη την χρονική περίοδο ? Λόγω της μεγάλης ποσότητας αυτών των νομισμάτων οπότε και ότι είναι πιο ευκολο να ξεγελαστεί κάποιος με τα μη "γνήσια λάθη" ?Δηλαδή πριν ή μετά αυτή τη περίοδο πως ξέρουμε ότι δεν στήσανε ή δε θα στήσουνε , μαγαζάκι κάποιοι (όχι απαραίτητα σ'αυτή την έκταση αλλά έστω μικρότερου μεγέθους ή τεσπά όσο τους παίρνει ) ? Τα κρατικά νομισματοκοπεία ήταν ,είναι και θα είναι "Δημόσιο" άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο είτε στην Ελλάδα έιτε στην Αλβανία είτε στην Αμερική είτε στην Βόρεια Κορέα είτε στην Ανδρομέδα.
Τα λάθη κατα παραγγελία , ήταν και θα είναι κομμάτι των λαθών της διαδικασίας παραγωγής των νομισμάτων είτε αυτό γίνετε με σκοπό το κέρδος κάποιων επιτήδιων , είτε από λάθους χειρισμούς των υπαλλήλων .Από την
στιγμή που υπάρχει στη μέση το κέρδος και κάλπικα νομίσματα θα βγαίνουνε και καλπικα σφάλματα θα βγαίνουνε και αυθεντικά σφαλματα κατα παραγγελία θα βγαίνουνε.
Δεν θα μπλέξω τις εταιρίες πιστοποίησης σαν να είναι κάποιοι ειδήμονες, αλλά απλά για να διευκολύνουν το συλλογισμό μου:Και ρωτάω λοιπόν :
Αν πας αυτά τα νομίσματα που κατασκευάστηκαν σαν σφάλματα , στην NGC ή την PCGS δεν θα στα πιστοποιήσουν σαν Μint error , ακόμα και να ξέρουν ότι τα φτιαξε ο κυρ Μήτσος στο τέλος της βάρδιας του για να έχει extra εισόδημα ......
. Αν αυτοί τα πιστοποιούν ( δεν το ξέρω και θα θέλα να πει καποιος αν το ξέρει) τότε είναι τουλάχιστόν ενδεικτικό , ότι και αυτά τα μεθοδευμένα λάθη είναι κομμάτι των Μint Errors.
Μήπως ο σκοπός της ενημέρωσης σου είναι η διαπαιδαγώγηση των συλλεκτών ώστε μειώνοντας τη ζήτηση τέτοιων σφαλμάτων κατα παραγγελία να εξαληφθεί και το φαινόμενο των παραμάγαζων που στήνονται στα νομισματοκοπεία ?