Τελικα ειναι 1277/2 κι οχι 3....
αν δεν εχει πια καλη οδοντοση... σιγουρα εχει περασει απο κοσμημα... και ηταν κολλημενο σε στεφανακι... γιατι αν η οδοντωση δεν ειναι καλη... λογο φθορας... θα επρεπε ολο το νομισμα να ειναι υπερβολικα φθαρμενο....
παλια τα κολλουσαν σε στεφανακι... για κοσμημα και οταν το αφαιρουσαν... η οδοντωση δεν ηπηρχε ή ηταν πολυ χαλια... ισα που φαινοταν... ή γενικα πολυφθαρμενη.. ειδικα στα σημεια κολλησης...
παιζει ομως και κατι αλλο... μπορει να ειναι χυτο.... απομιμιση σε χρυσο ομως... υπαρχουν τετοιες πολλες μοντερνες ή οχι!... σκεψου... μου ειπες περιπου 7.5 γραμμαρια χωρις να εχεις ζυγαρια ακριβειας.. και εχει τετοια φθορα.. και στην οδοντοση και μια καποια φθορα στο πεδιο.....
για να το κανουν οσο ποιο κοντα στα γνησια σε μεγεθος και βαρος... επρεπε η να ειναι λιγο μεγαλυτερο, ή λιγο ποιο χοντρο.. βαρυτερο... κτλ... μιας και τα καρατια του χρυσου ηταν χαμηλωτερα...
και κατι δεν μου καθετε πολυ καλα.. εχει σημεια σε ολο το πεδιο που... ειδικα στα αστρα.. γυρω... σαν να ειναι χυτο... ελπιζω καποιος γνωστης πλαστων να μπορει να μας πει αν οντως εχει τον ιδιο προβληματισμο.... κι αν ειναι σημαδια τετοια... ποροι δηλαδη πολλοι μικροι... το ιδιο και στην πισω οψη... στην περιμετρο... που χανεται καποια στιγμη...
δεν το εχω το νομισμα στην συλλογη μου για να μπορεσω να μελετησω.. αλλα απο φωτογραφιες αλλων...
γι αυτο αν καποιος που ξερει να αναγνωριζει πλαστα και εχει και ενα τετοιο γνησιο νομισμα για να το ελεγξει... ισως βοηθησει καλυτερα!
μπορει και να κανω λαθος... ανθρωποι ειμαστε!
καλο ειναι να το ελεγξεις αν εχεις καποιο δικο σου χρυσοχοο.. για ακριβες βαρος, παχος, καρατια...