Καθόλου βρώμικο μυαλό δεν έχεις.
Η τουλάχιστον όχι περισσότερο από το δικό μου όπως θα φανεί παρακάτω
Εγώ πάλι θα συνεχίσω την σκέψη σου σε άλλο πεδίο.
Το Royal Mint βγάζει συνεχώς και με διάφορες αφορμές proof εκδόσεις και σε χρυσό και σε ασήμι.
Ωραία.
Υπάρχει μια εταιρεία που κυκλοφορεί στο ebay (έχει και φυσικό κατάστημα) ονόματι thelondoncoincompany.
Αυτοί τί κάνουν :
Οτι και να βγάλει το Royal Mint το στέλνουν για πιστοποίηση.
Μιλάμε για αψεγάδιαστα proof νομίσματα εντός των συσκευασιών τους που δεν προλαβαίνει καλα-καλά να τα πάρει, τα
ανοίγει !!! και στέλνει τα νομίσματα για πιστοποίηση που (με το φτωχό μου το μυαλό) ουδεμία ουσιαστική ανάγκη πιστοποίησης έχουν.
Φυσικά οι βαθμοί που παίρνει είναι 69-70 (πως βγαίνει αυτή η διαφορά σε σημερινά νομίσματα, με την τεχνολογία που φτιάχνονται, όχι του 1917, δεν ξέρω).
Και μετά τα βγάζει στο ebay,
και ζητάει την μάνα του και τον πατέρα του !
Δείτε τις εξης δύο περιπτώσεις :
Αυτό είναι το 69αρι :
5.000 €http://www.ebay.com/itm/2017-Queens-Sapphire-Jubilee-UK-5-Five-Pound-Gold-Proof-Coin-PCGS-PR69-DCAM-/391777741500?hash=item5b37c5eabc:g:nOUAAOSwmgJY3O2WΑυτό είναι το 70αρι :
10.000 €http://www.ebay.com/itm/2017-Queens-Sapphire-Jubilee-UK-5-Five-Pound-Gold-Proof-Coin-PCGS-PR70-DCAM-/152494150143?hash=item23815c11ff:g:nxIAAOSwXYtY3O1rΘα μου πείτε πουλιούνται ; Όχι. Ίσως κάποια στιγμή.
Αυτό είναι beside the point που λένε.
Γιατί το κάνει τότε ; (Για τον συγκεκριμένο ο Chard γράφει τα εξ'αμάξης, άλλο καπέλο αυτό).
Και δεύτερο ερώτημα : Η PCGS γιατί το κάνει ;
Χρήζουν πραγματικά βαθμολόγησης αυτά τα νομίσματα ; Και πως ξεχωρίζει σε τέτοια state of the art νομίσματα το 69αρι από το 70αρι ;
Θα μου πείτε αφου τα στέλνουν και πληρώνουν γιατί να μην το κάνει ;
Εδώ είναι το θέμα.
Πληρώνουν.....
Για κάποιο λόγο αυτό μου θύμισε την υπόθεση στην Αμερική με τα subprime ομόλογα και τις βαθμολογήσεις από τους "οίκους"....
Ξέρετε Φιτς,Πριτς,Μούντις, Στάνταρτ εντ Πουφφφφφ.......
Βγάζανε οι τράπεζες ομόλογα που δεν ξέρανε ουτε οι ίδιες τι είχανε μέσα και τα δίνανε στους "οίκους" για "αξιολόγηση"....που πληρώνεται φυσικά.......Και με βάση αυτήν την αξιολόγηση αγοράζονται τα ομόλογα από ιδιώτες,ασφαλιστικά ταμεία, άλλες τράπεζες, κράτη κτλ κτλ κτλ.....
Και δίνανε οι οίκοι κάτι αξιολογήσεις ΝΑ με το συμπάθιο....
ΑΑΑ και βάλε !!! Αρνάκι γάλακτος !!!
Και όταν τους ρωτούσανε
μετά, όταν εξαερώθηκαν 7-8 τρις δολλάρια το 2008, γιατί δίνατε τις αξιολογήσεις ;
Αυτοί λέγανε.....αν δεν τις δίναμε εμείς θα τις δίνανε
οι άλλοι....
Ε, γιατί τώρα εγώ με το φτωχό και πονηρό (όχι όταν έπρεπε δυστυχώς, γηράσκω αει διδιασκόμενος) μυαλό μου, νομίζω οτι
κάτι τέτοιο συμβαίνει και εδώ ;
Δεν είναι μόνο ο Late General Sir Peter de la Billiere.........
Καλημέρα σας, κύριοι.....