Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Απρίλιος 19, 2024, 08:33:36 μμ
Σελίδες: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 40
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Τάληρα της συλλογής μου  (Αναγνώστηκε 171009 φορές)
0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
thaler
Συντονιστής
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1205


Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιούλιος 06, 2017, 09:58:30 μμ »

Φίλοι μου συγγνώμη για την παρεξήγηση αλλά παρέλειψα να σας πως το συγκεκριμένο νόμισμα των 2 μάρκων δεν είναι της συλλογής μου. Απλώς το ανέβασα για να το συνδέσω με το προηγούμενο τάληρο του Ιωάννη Φρειδερίκου και να σας δείξω πως ο συγκεκριμένος θεωρείται σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία της Γερμανίας. Αν προσέξετε, θα δείτε πως η προτομή του είναι σχεδόν ίδια με αυτή του τάληρου.
Όσο για τα Ελληνικά τάληρα, δεν έχω κανένα. Θα ήθελα να αποκτήσω, κυρίως του Όθωνα ή της Κρητικής Πολιτείας και δευτερευόντος του Γεωργίου. Ψάχνω κάτι σε καλή τιμή και σε σχετικά καλή κατάσταση. Αν αγοράσω θα το ανεβάσω να το δείτε. Πάντως όπως βλέπω τα δύο τάληρα (Όθωνα και Κρητικής Πολιτείας συνήθως κυμαίνονται γύρω στα 100 ευρώ αλλά δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Έτσι είναι?
 Και μια που το έφερε η κουβέντα έχω μία απορία. Στο τάληρο του Όθωνα, στο κέντρο του σταυρού υπάρχει ο θυρεός της Βαυαρίας ή κάνω λάθος?

Προσεχώς θα σας δείξω ένα άλλο τάληρο της συλλογής μου.
Καταγράφηκε

Coins is history you can hold in your hands.
kostakis88
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5734


Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιούλιος 06, 2017, 10:02:34 μμ »

Οπως τα λες ειναι..τα ταληρα που ειπες πραγματι παιζουν γυρω στο 100αρικο.μπορεις να βρεις κ στα 70-80 αλλα σαφως χαμηλοτερα..ειναι σχετικα δυακολοτερα απο του γςωργιου που μπορεις να τα βρεις απο 40-50 σε νορμαλ καταστασεις..αναμενουμε την νεα σου αναρτηση!!οταν γυρισω στην βαση μου,θα ανεβασω κ εγω 2-3 ταληρα που εχω κ πιθανον καποια μικροτερης αξιας..
Καταγράφηκε

"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #92 στις: Ιούλιος 06, 2017, 10:18:58 μμ »

Στο τάληρο του Όθωνα, στο κέντρο του σταυρού υπάρχει ο θυρεός της Βαυαρίας ή κάνω λάθος?

Ο θυρεός του Όθωνα έχει και.. λίγο από Βαβαρία (όπως τη γράφουμε στα πιο μοντέρνα...)
Καταγράφηκε
thaler
Συντονιστής
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1205


Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιούλιος 06, 2017, 10:56:11 μμ »

Δηλαδή είναι όντως ο θυρεός της Βαυαρίας? Τότε μιλάμε για εθνική ντροπή. Να είναι στον επίσημο θυρεό ενός κράτους (Ελλάδας) ο θυρεός ενός άλλου κράτους (Βαυαρίας). Και αυτό συνεχίστηκε, αν βλέπω καλά, και στις 5 δραχμές του 1851 έτσι? Τελικά την ήθελε την εκθρόνισή του ο Όθωνας!
Ξέρει κάποιος να μας πει για αυτή την ιστορία του θυρεού της Βαυαρίας στα Ελληνικά νομίσματα?
Καταγράφηκε

Coins is history you can hold in your hands.
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #94 στις: Ιούλιος 06, 2017, 11:02:30 μμ »

Για αρχή:
https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Greece

Ουσιαστικά, η "εσωτερική ασπίδα" παραπέμπει στον "οίκο" των Βίτελσμπαχ και όχι στο κράτος της Βαβαρίας.

Από ό,τι βλέπω, αυτό συνηθίζεται, να μπαίνει στη μέση "εσωτερική ασπίδα" της δυναστείας.

https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Spain

Οι Ισπανία έχει "εσωτερική ασπίδα" των Βουρβόνων, ενώ σε άλλες εποχές είχε τον αετό των Βοναπάρτηδων ή τον σταυρό της Σαβοϊας...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2017, 11:20:15 μμ από sac » Καταγράφηκε
thaler
Συντονιστής
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1205


Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιούλιος 07, 2017, 11:38:12 πμ »



Χριστιανός Ζ΄ της Δανίας - Νορβηγίας

Το σημερινό νόμισμα της συλλογής μου είναι ένα τάληρο του 1787 του Χριστιανού Ζ΄.
Κάποια χαρακτηριστικά:
Βάρος: 28,83 gr.
Διάμετρος: 39 mm
Ασήμι: 0.875
Βιβλιογραφία:  Dav-70; KM-138.1; Dav-1311
Αξία: 1 Speciedaler = 60 Schilling
Τιράζ: 1.304.000
Χρονιές κοπής: 1787-1808

Μπροστά:
CHRISTIANUS · VII · D · G · DAN · NORV · V · G · REX ·B·
(μεταφρασμένο: Dei Gratia Daniae Norgiae Vandaliae Gotlandiae)
(μεταφρασμένο: με την χάρη του θεού βασιλιάς της Δανίας, Norway, Vandalia and Gothland)
moneymayer: (κάτω από την προτομή) B (Johan Ephraim Bauert, 1763-1799)

Πίσω:
60 · SCHILLING · SCHLESW · HOLST · COURANT ·  1· SP· 17 M·F· 87
Πίσω πλευρά: εστεμμένος οβάλ θυρεός (1420-1819)
(αρχικά του Διευθυντή Νομισματοκοπείου, ) M.F. (Michael Flor, 1786-1816)

Τα τάληρα αυτά κόπηκαν την περίοδο 1787-1808 από τον βασιλιά Χριστιανό Ζ΄ με την ιδιότητά του ως πρίγκιπα του Σλέσβιχ – Χολστάιν. Μία σχεδόν ίδια σχεδίαση χρησιμοποιήθηκε για ένα τάληρο της Δανίας του 1801  (ΚΜ 651) το οποίο είναι πολύ πιο σπάνιο. Τα τάληρα προ του 1800 αυτού του τύπου συναντώνται στον κατάλογο ως Dav-1311.  Η περιοχή του Σλέσβιχ κατοικούνταν κυρίως από Δανόφωνους ενώ η περιοχή του Χολσταΐν κυρίως από Γερμανόφωνους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα πολέμου και την τελική κατάκτηση και προσάρτηση της περιοχής από την Πρωσσία στη δεκαετία του 1860.

Ο Χριστιανός Ζ' (29 Ιανουαρίου 1749 - 13 Μαρτίου 1808) ήταν βασιλιάς της Δανίας και της Νορβηγίας και δούκας του Σλέσβιχ και του Χολστάιν (1766-1808) από τον Οίκο των Όλντενμπουργκ.
Η βασιλιάς έπασχε από διανοητική ασθένεια (μάλλον σχιζοφρένεια) και ασκούσε μόνο κατ' όνομα την εξουσία. Οι σύμβουλοί του άλλαζαν, ανάλογα με το ποιος κέρδιζε τις διαμάχες γύρω από την εξουσία. Η επιρροή του προσωπικού του γιατρού Γιόχαν-Φρίντριχ Στρούενσε αυξανόταν βαθμιαία ώσπου από το 1770 έγινε ο de facto κυβερνήτης. Οι προοδευτικές του μεταρρυθμίσεις υπογραφόταν ως νόμοι από τον βασιλιά.
Εισήγαγε εκτεταμένες προοδευτικές ρυθμίσεις. Ήταν προστατευόμενος μιας ομάδας αριστοκρατών, που είχαν απορριφθεί από την Αυλή ως οπαδοί του διαφωτισμού. Ο Στρούενσε ήταν ένας ικανός ιατρός. Μετά από ένα ταξίδι του Χριστιανού Ζ' στο Σλέσβιχ και το Χολστάιν με τη συνοδεία του ιατρού του, η υγεία του βελτιώθηκε και έτσι ο Στρούενσε κέρδισε την αγάπη του βασιλιά. Ακολούθησε τον Χριστιανό Ζ' ως συνοδός ιατρός στο ταξίδι του στο Αννόβερο, στο Παρίσι και στο Λονδίνο το 1768-69. Του δόθηκε ο τίτλος του Συμβούλου του Κράτους. Η παραμελημένη και μόνη Καρολίνα (σύζυγος του Χριστιανού) έκανε σχέση με τον ιατρό.
Ο Στρούενσε, μετά από μια διετία καταιγισμού νεωτεριστικών και φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, συνελήφθη και εκτελέστηκε το 1772 με εντάλματα που υπογράφτηκαν από τον βασιλιά υπό την πίεση της μητριάς του. Εκείνη έλυσε το γάμο του βασιλιά με διαζύγιο το ίδιο έτος. Η Καρολίνα κράτησε τον τίτλο της, αλλά όχι το παιδί της και πέρασε τα υπόλοιπα τρία χρόνια της ζωής της εξόριστη στο κάστρο του Σέλλε στο Αννόβερο, που ανήκε στον αδελφό της. Απεβίωσε εκεί από οστρακιά στα 23 της έτη.
Ας γυρίσουμε όμως λίγο πίσω, στο γάμο του Χριστιανού. Ο νεαρός βασιλιάς είχε ως μνηστή του την δεκαπεντάχρονη πριγκίπισσα Caroline Matilda, αδελφή του βασιλιά George III της Μεγάλης Βρετανίας, που ήταν ανήσυχος για το γάμο αλλά δεν γνώριζε ότι ο νυμφίος ήταν ψυχικά άρρωστος. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο Ανάκτορο Christiansborg στις 8 Νοεμβρίου 1766, την ίδια χρονιά με τη στέψη του γαμπρού. Μετά τον γάμο του, εγκατέλειψε τον εαυτό του στις χειρότερες υπερβολές, ειδικά στη σεξουαλική ατασθαλία. Το 1767 εισήλθε σε μια σχέση με τον courtesan Støvlet-Cathrine. Δηλώνει δημοσίως ότι δεν μπορεί να αγαπάει την Caroline Matilda, επειδή ήταν "ασυνήθιστο να αγαπάς τη γυναίκα σου". Έπεσε τελικά σε μια κατάσταση ψυχικής λήθης. Τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος περιλάμβαναν παράνοια, αυτο-ακρωτηριασμό και ψευδαισθήσεις.
Το 1772, ο γάμος του βασιλιά με την Caroline Matilda διαλύθηκε με διαζύγιο. Είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά: τον μελλοντικό βασιλιά Frederick VI και την Princess Louise Auguste. Ωστόσο, πιστεύεται ευρέως ότι η Louise ήταν η κόρη του Struensee, αν συγκρίνει κανείς τα δύο πορτραίτα βλέπει την ομοιότητα.
Από το 1772 και μετά ο Χριστιανός Ζ' ήταν μόνο κατ' όνομα ηγεμόνας. Η χώρα κυβερνήθηκε από τη μητριά του Τζουλιάνα-Μαρία, τον ετεροθαλή αδελφό του Φρειδερίκο και τον πολιτικό Όβε Χεγκ-Γκούλμπεργκ. Από το 1784 ανέλαβε αντιβασιλιάς ο γιός του Φρειδερίκος, που έκανε ρηξικέλευθες και αγροτικές μεταρρυθμίσεις. Ξεκίνησαν όμως οι Ναπολεόντιοι πόλεμοι που επέφεραν καταστροφές. Ο ίδιος ο Χριστιανός Ζ' απεβίωσε το 1808 στο θερινό ανάκτορο στο Σλέσβιχ από εγκεφαλικό επεισόδιο στην ηλικία των 59 ετών. Ετάφη στον καθεδρικό του Ροσκίλντε και τον διαδέχθηκε ο υιός του ως Φρειδερίκος ΣΤ'.
Η γενικότερη ανικανότητά του ως βασιλιάς φαίνεται και από το ότι αυτός είναι ο κύριος υπαίτιος για τη μελλοντική διάσπαση του κράτους του, το 1814, λίγα μόλις χρόνια μετά το θάνατό του. Τότε αποσχίσθηκε από το κράτος του η Νορβηγία, και έτσι, ουσιαστικά έμεινε μόνο η Δανία, με τα σημερινά - περίπου – όριά της. Αυτό έγινε γιατί ο Χριστιανός Ζ΄ ακολούθησε πολιτική φιλική προς το Ναπολέοντα της Γαλλίας, με αποτέλεσμα η ήττα του Ναπολέοντα να θέσει στη μεριά των ηττημένων και τη Δανία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους αντιπάλους της να την διαμελίσουν. Αξίζει να σημειωθεί πως το 1523 είχε αποχωρίσει από την ένωση και η Σουηδία. Τα τρία κράτη – Δανία, Σουηδία και Νορβηγία – είχαν ενωθεί με την ένωση του Kalmar το 1397.
Άλλη μία ιστορική λεπτομέρεια: Η Νορβηγία προσήλθε στην ένωση το 1397 με τις κτήσεις της Γροιλανδία, Νησιά Φερόες και Ισλανδία, τις οποίες όμως δεν πήρε πίσω όταν αποχώρησε το 1814. Οι κτήσεις αυτές παρέμειναν στη Δανία και είχε δημιουργηθεί ένταση και μεγάλο διπλωματικό παρασκήνιο εκείνη την εποχή.
Καταγράφηκε

Coins is history you can hold in your hands.
cat
Διαχειριστής
Πλατινένιο
*****
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2653



Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιούλιος 10, 2017, 03:15:15 μμ »

Αλλο ενα ωραιο κοματι φιλε. Εχει κ λιονταρακι επανω. Να το χαιρεσαι κ παλι σ ευχαριστουμε κ για την ιστορικη αναφορα
Καταγράφηκε

VENCEREMOS
thaler
Συντονιστής
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1205


Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιούλιος 11, 2017, 08:21:06 πμ »

Φίλε cat, αν ήξερα νωρίτερα οτι σου αρέσουν οι γάτες θα σου αφιέρωνα το ασημένιο δουκάτο από την Ολλάνδία (Zeeland) που παρουσίασα στη σελ. 2. Έχει όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία αλλά τέσσερα ολόκληρα "γατιά"  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Πές μου, που άλλου θα βρείς νόμισμα με τόσα πολλά "γατιά" ?  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε

Coins is history you can hold in your hands.
cat
Διαχειριστής
Πλατινένιο
*****
Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2653



Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιούλιος 12, 2017, 12:42:50 μμ »

Μετεφερα κ συγχωνευσα οτι αφορουσε τα γατια για να μην χαλαμε αυτο το υπεροχο θεμα. Ας μενουμε στα Ταληρα εδω φιλοι μου κ ας τα απολαμβανουμε μονα τους. Αξιζει τον κοπο νομιζω
Καταγράφηκε

VENCEREMOS
Lary
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1675


One man's trash is another man's treasure


Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιούλιος 12, 2017, 02:06:34 μμ »

Μπράβο φίλε cat. Θέλω σωστή διαχείριση  Χαμόγελο
Καταγράφηκε

Collectables are items that our grandparents bought, our parents threw them away and we....rebought!
thaler
Συντονιστής
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1205


Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιούλιος 13, 2017, 08:57:35 πμ »

Και κάτι ακόμη για το τάληρο αυτό. Στην πίσω όψη ο θυρεός έχει τρία σύμβολα: Τα τρία μικρά λιοντάρια είναι το σύμβολο της Δανίας, το ένα μεγάλο λιοντάρι της Νορβηγίας και οι τρείς κορώνες της Σουηδίας. Δεν γνωρίζω γιατί κράτησαν το σύμβολο της Σουηδίας, αφού η χώρα είχε αποχωρήσει από την ένωση το 1523. Ίσως για λόγους ιστορικής συνέχειας, αλλά ίσως (και αυτό μου φαίνεται πιο λογικό) να υπήρχε συγγένεια και κληρονομικό δικαίωμα του βασιλικού οίκου της Δανίας με αυτόν της Σουηδίας.
Καταγράφηκε

Coins is history you can hold in your hands.
kostakis88
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5734


Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιούλιος 13, 2017, 07:29:01 μμ »

ηρθε η στιγμη να ανεβασω κ εγω δυο κομματια απο την μικρη μου συλλογη..σιγουρα δεν θα περιλαμβανουν τις πληροφοριες που παραθετει ο φιλος thaler στις αναρτησεις του αλλα τα βασικα χαρακτηριστικα μονο..

ξεκιναω λοιπον με ενα ιταλικο ταληρο, crucione για την ακριβεια.τα στοιχεια παρατιθονται παρακατω..

italian crucione 1794 M

M-Milan
C-Prague
E-Karlsbug
F-Hall
G-Nagybanya
H-Gunzburg
A-Vienna

Στον εμπροσθοτυπο απεικονιζει το πορτραιτο του τελευταιο αυτοκρατορα της Αγ. Ρωμ. Αυτοκρατοριας,τον Franz II και το legend ''FRANCISC. II. D.G. R. I. S. A. GER. HIE. HVN. BOH. REX.''
Στον οπισθοτυπο απεικονιζεται ο Βουργουνδικος σταυρος. (συνηθως κατατασεται στα αυστριακα και οχι στα ιταλικα κερματα).το legend του οπισθοτυπου ειναι ''ARCH. AVST. DVX. BVRG. LOTH. BRAB. COM. FLAN.'' ενω το legend του ριμ ειναι ''LEGE ET FIDE''

βαρος: 29,44γρ
περιεκτικοτητα: ,873 ασημι
διαμετρος: 41χιλ

Dav.# 1390
KM#  C59.1
Καταγράφηκε

"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
kostakis88
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5734


Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιούλιος 13, 2017, 07:48:01 μμ »

συνεχιζω με ενα αλλο αγαπημενο 'ταληρο'..ειναι ενα βενετσιανικο δουκατο υπο την ηγεμονια του Domenico Contarini (1659-75),με το δικο μου να ειναι κομμενο (μαλλον) το 1667-68 με αρχικα mintmaster τα Α.S..
στον εμπροσθοτυπο απεικονιζεται αριστερα ο Αγ. Μαρκος καθισμενος να κρατα ενα λαβαρο (και να το δινει μαλλον στον πιθανον ηγεμονα) ενω στον οπισθοτυπο απεικονιζεται το γνωστο λιονταρι του αγιου μαρκου.

το legend του εμπροσθοτυπου ειναι ''S. M. VEN. DOMIN. CON(T). DVX'' ενω του οπισθοτυπου '' DVCATVS. VENETVS.''. το δικο μου ανηκει στην ποικιλια που περιλαμβανει το CONT ενω διακρινουμε αρκετα γραμματα διπλοπατημενα και αν παρατηρησετε απο μια ατελεια στο ριμ,ειναι και με μεγαλη περιστροφη.

βαρος: 23,4γρ
καθαροτητα: ,826 ασημι
διαμετρος: 39-40χιλ

Dav.# 4267
Καταγράφηκε

"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
thaler
Συντονιστής
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1205


Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιούλιος 13, 2017, 11:15:57 μμ »

Φίλε kostakis88 πολύ ωραία τάληρα! Για το πρώτο: Έχω κι εγώ ένα ίδιο στην ίδια κατάσταση (ίσως ελάχιστα πιο φθαρμένο) από το Gunzburg = H. Αυτά από το Μιλάνο, όπως το δικό σου είναι νομίζω πιο σπάνια. Αν δεν σε πειράζει, θα επανέλθω με πληροφορίες για το νόμισμα αργότερα.
Για το δεύτερο: Όντως ένα θαυμάσιο κομμάτι. Δουκάτο της Βενετίας του 1667-68 αν τα αρχικά είναι A.S. (δεν διακρίνονται πολύ καλά-νομίζω όμως ότι έτσι είναι). Όλες οι πληροφορίες που παραθέτεις είναι σωστές. Μόνο θα προσθέσω αριθμός Krause KM#321. Δεν το έχω αυτό το κομμάτι αλλά πολύ θα το ήθελα, αν το βρω σε καλή τιμή.
Αν μπορείς ανέβασε μεγάλες φωτογραφίες για να τα θαυμάσουμε καλύτερα. Θαυμάσια κομμάτια Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη
Αν έχεις και άλλα, ανέβασέ τα να τα πάρουμε μάτι.
Καταγράφηκε

Coins is history you can hold in your hands.
kostakis88
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5734


Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιούλιος 14, 2017, 12:57:44 πμ »

ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλε μου.φυσικα και μπορεις να προσθεσεις πληροφοριες!!

για το δουκατο,τα αρχικα θα ειναι η A.D η A.S. (εχει και αλλα ομως με Α μονο αυτα τα δυο). το δευτερο δεν δειχνει σε καμια περιπτωση για D,οποτε καταληγουμε στο S που φερνει και λιγο..

για τις φωτο,θα κοιταξω να βγαλω καλυτερες και να τις ανεβασω σε πιο μεγαλες..
εχω αλλα δυο ταληρα,το ενα μαλιστα ειναι παλι crucione αλλα λιωμα τελειως κ με κρικο και ενα αλλο το οποιο αμφιβαλω για την γνησιοτητα του και σε χαμηλη κατασταση επισης..δεν ειναι καθολου αξιολογα για ανεβασμα..
Καταγράφηκε

"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
Σελίδες: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 40
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences