Καλησπέρα!
Ψάχνοντας ως συνήθως διάφορα, έπεσα πάνω στις συγκεκριμένες διεμβολές. Επειδή κάποια πράγματα μου χτύπησαν στο μάτι, θα ήθελα μια συζήτηση με γνώμες.
Η παρουσία ενός Σωτήρα με μετάλλια του Ελληνοτουρκικού και του Ελληνοβουλγαρικού δεν είναι κάτι περίεργο, αλλά η απουσία ενός Φοίνικα ή ενός Τάγματος του Γεωργίου για έναν αξιωματικό (προφανώς) με τόσο μακρά υπηρεσία μου φαίνεται ασυνήθιστη, ειδικά όταν η κατασκευή της είναι μετά το 1950.
Επίσης, η απουσία Μεταλλίου Στρατιωτικής Αξίας αλλά και τουλάχιστον ενός Αναμνηστικού Μεταλλίου του 1940-41 δε συνάδουν ιδιαίτερα με την ύπαρξη ενός Πολεμικού Σταυρού του 1940 και ενός Μεταλλίου Εξαιρέτων Πράξεων του Β' Τύπου, εκτός κι αν μιλάμε για έναν βετεράνο των Βαλκανικών, που επανήλθε για κάποιο λόγο στην ενεργό δράση στον Εμφύλιο.
Η ύπαρξη επίσης ενός γαλλικού Μεταλλίου Τραυματιών, το οποίο απ' όσο γνωρίζω απονέμονταν και απονέμεται μόνο σε Γάλλους πολίτες, μου φαίνεται επίσης περίεργη (εκτός κι αν μιλάμε για κάποιον που υπηρέτησε στη Λεγεώνα των Ξένων -βλ. περίπτωση Τσιγάντε), όσο και η λάθος σειρά των διεμβολών. Σίγουρα αυτό ήταν κάτι που συνέβαινε, αλλά εδώ είναι αρκετά μαζεμένα. Ο Πολεμικός Σταυρός του 1916-17 μετά από αυτόν του 1940 και του Μεταλλίου Εξαιρέτων Πράξεων, το Διασυμμαχικό του Α' ΠΠ πριν από αυτά του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού.
Τέλος, η ύπαρξη του διακριτικού των αλεξιπτωτιστών στις διεμβολές ενός ανθρώπου που υπηρετούσε ήδη στους Βαλκανικούς, με το νωρίτερο που θα μπορούσε να το αποκτήσει να είναι στη Μέση Ανατολή (με απουσία Μεταλλίου 1941-45) επίσης δε μου κολλάει.
Οι ίδιες οι ταινίες πάντως φαίνονται αυθεντικές.
Δεν προκαταβάλλω κάτι, ίσως να πρόκειται στην τελική όντως για κάτι πραγματικά ασυνήθιστο, αλλά θα με ενδιέφεραν πολύ οι γνώμες σας.