μαζευω και εγω χαρτονομισματα... δεν με πειραζει αν ειναι κυκλοφορημενα...
ειναι ομορφα τα ατιμα...
Βασιλη μου, πολυ ομορφο το νεοζηλανδεζικο!!! ειναι το καινουργιο ε;;; εγω εχω το παλιοτερο πολυμερες!
ο εντμουντ Χιλαρρυ πανω... αυτος που ανεβηκε πρωτος στο εβερεστ... φυσικα... ισως να μην ειναι ετσι και να ανεβηκε ο οδηγος του... ο νεπαλεζος αν θυμαμαι καλα... αλλα....
καποια απο τα χαρτονομισματα... κρυβουν ιστοριες προσωπικες για τον καθενα! ξυπνανε μνημες απο ομορφα χρονια.... ανεμελα...
ενα τετοιο χαρτονομισμα ειναι και αυτο! χαχαχαχα θυμαμαι πιτσιρικας που μου ειχαν δωσει ενα βιβλιο με τους εξερευνητες!!! μαρκο πολο, κολομβος, χιλαρρυ, σκοτ... ακομα το εχω το βιβλιο.... εστω και σε χαλια κατασταση....
ειχα ενθουσιαστει με αυτους τους εξερευνητες!!! και πολυ με τον χιλαρρυ!!! τι ειχε καταφερει... και σχεδον μονος... ετσι οταν εμαθα οτι βγηκε χαρτονομισμα με αυτον πανω... προσπαθησα και το απεκτησα! ηταν το πρωτο χαρτονομισμα απλης κυκλοφοριας που ειχε πανω εικονιζομενο καποιον που δεν ηταν βασιλιας κτλ... και ηταν ακομα εν ζωη!!!
αλλα χαρτονομισματα με κομματια της παιδικης μου ηλικιας..... ειναι οι σουδικες 20 κορωνες.... το μικρο χαρτονομισμα... τοσο το παλιοτερο οσο και αυτο της νεας σειρας!!!
πανω τους βλεπουμε παιδικες σειρες που μας σημαδευσαν!!! το παλιο εχει πανω τον Νιλς Χολγκερλσον... ποιος δεν θυμαται την Ακα την αγριοπαπια.... και τα ταξιδια που εκαναν οι παπιες της ΑΚΑ και ο νιλς με τον χηνο και το σκιουρακι του;; χαχαχαχα
το νεο χαρτονομισμα εχει την.... πιπη φακιδομυτη!!!! και φυσικα την συγγραφεα του παιδικου... χαχαχα
αφου μαζευεται χαρτονομισματα... θα σας συμβουλευα να τα βρειτε αυτα τα 2.... θα σας πανε πολλα χρονια πισω...
εγω ψαχνω το νεο 20ρικο με την πιπη... θα βρεθει.... που θα παει.. χαχαχαχα
θα νιωσεται να εχουν μια αλλη δυναμη αυτα... που ξεπερναει την συλλεκτικη αξια, την χρηματικη, τα παντα!!! εστω κι αν ειναι φτηνα... εστω κι αν τα βρητε κυκλοφορημενα... θα διαπιστωσεται οτι ειναι το κλειδι που θα ελευθερωσει το παιδι που κρυβεται μεσα σας... τα ματια σας θα λαμψουν και παλι.... οπως τοτε που βλεπατε το καθε επεισοδιο της σειρας.. θα γινουν ο θησαυρος σας... κι ασχετος ηλικιας... θα νιωσεται την χαρα και τον ενθουσιασμο που ειχατε και παιδια.....
*** τι κριμα να μην εχει χαρτονομισμα με τον νταρταγκαν... χαχαχαχαχαχα αν τον θυμαται κανεις.... οι 3 σωματοφυλακες αλλα με ηρωες καρτουν σκυλους... χαχαχαχα