Μετά από 4 περίπου χρόνια που ασχολούμαι αρκετά με τις τηλεκάρτες και έχω μαζέψει αρκετές πληροφορίες, κυρίως από φίλους συλλέκτες, αλλά και εμπόρους, έχω φτιάξει έναν δικό μου κατάλογο που πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να τον μοιραστώ μαζί σας.
Έχω όλες τις κάρτες μου σε excel καταχωρημένες με τις αριθμήσεις τους και θέλω να τις ανεβάσω μία-μία κι όπου φτάσει, όπως έχω κάνει και σε άλλο θέμα με τίτλο "Η Συλλογή Μου". Αν κάποιος πει γιατί δεν συνεχίζω εκεί είναι επειδή με τον καιρό έχω βρει πάρα πολλές κάρτες - κυρίως κλειστές - αλλά και κωδικούς και αριθμήσεις οι οποίες δεν ήξερα καν αν υπάρχουν. Άρα το προηγούμενο θέμα το θεωρώ ανεπαρκές.
Πάνω στις αναρτήσεις μπορεί ο καθένας να γράφει τα σχόλια του και το τι ξέρει περισσότερο ή λιγότερο γι αυτά που θα βλέπει. Εγώ έχω βασιστεί, κυρίως, στη λογική που έχει και ο Σιμώνης ο οποίος στις αριθμήσεις του έχει βάλει το πρώτο και το τελευταίο κομμάτι που είχε πέσει στα χέρια του, έτσι ώστε ο κατάλογος του να είναι όσο δυνατό πιο αληθοφανής. Οπότε αν κάποιος έχει μία αρίθμηση εκτός από αυτή που θα αναφέρω (που ουσιαστικά θα είναι του Σιμώνη) ας το λέει για να μας βοηθάει.
Όσον αφορά το κόστος και την εκτίμηση της κάθε κάρτας είμαι της λογικής του 20% περίπου από τον κατάλογο του Μ.Γ.
Να διευκρινήσω ότι τίποτα δεν είναι για πώληση (άμεσα), καθώς επίσης το ότι δεν θα ήθελα να αναφέρω (ειδικά στα πολύ δύσκολα κομμάτια) την τιμή κτήσης τους.
Αν πάλι κάποιος δει οποιοδήποτε κάρτα ανοικτή, την έχει κλειστή και θέλει να την πουλήσει, ας μου κάνει pm. Θα ήθελα ότι γράφεται στο παρόν θέμα να είναι κυρίως σχόλια για τη κάθε κάρτα και μόνο.
Αν, λοιπόν, θεωρούν και οι διαχειριστές ότι αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι χρήσιμο και καλό για όλους ας δώσουν οκ και εγώ ξεκινάω σιγά-σιγά με λίγα post όχι όπως την άλλη φορά που αντέδρασαν κάποιοι από τα νομίσματα και τα γραμματόσημα
ΥΓ: Δεν θα σκεπάσω κανένα κωδικό.