|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 28, 2017, 04:30:45 μμ » |
|
το glen turner δες αν εχει ανοιχτει.δειχνει να λειπει μια μικρη ποσοτητα απο μεσα.αν ειναι ετσι οντως,τοτε δεν κανει για ποση γιατι εχει παρει αερα και απο τα χρονια του εχει κανει κακο.πιθανον να εχει ενδιαφερον το ελληνικης εμφιαλωσης ουισκυ.γενικα,εκτος απο το πρωτο που ειναι γνωστο ακομα και σημερα,τα υπολοιπα δεν μου λενε κατι σαν ετικετες.περιμενε ομως και εκεινους που γνωριζουν καλυτερα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
Ramoli
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Μηνύματα: 10
|
|
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 28, 2017, 05:09:14 μμ » |
|
εχει ανοιχτει / να ξέρω όμως τι πίνω ! το abelour το εψαξα / πως μπορω να ξέρω ποιας χρονιάς είναι? το μονο που είδα ειναι ένας κωδικός " 0771 "
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
silahim
|
|
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 28, 2017, 07:11:31 μμ » |
|
Το SUNTORY kakubin που έχεις είναι καλό και ακριβό. Αν μπορώ να θυμηθώ καλά, πρέπει να είναι του 1980-1985-6 κάπου εκεί. Σήμερα στοιχίζει περί τα 150 ευρώ και πάνω. Ίσως να λέω και λίγα. Και είναι Japan!! Διαδικτυακά μπορείς να το δώσεις και 250-300 ευρώ!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
D.Dimitris
|
|
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 28, 2017, 10:54:30 μμ » |
|
το aberlour έχει 57 βαθμούς αλκοόλ !
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
herakliotis
|
|
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 28, 2017, 10:58:10 μμ » |
|
το aberlour έχει 57 βαθμούς αλκοόλ !
Αυτο τι σημαινει;; Οτι αμα μεινεις απο βενζινη στον δρομο το αδειαζεις μες το ρεζερβουαρ και συνεχιζεις ή οτι το πινεις και αρχιζεις και τρεχεις απο μονος σου ;;;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
Ramoli
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Μηνύματα: 10
|
|
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 01, 2017, 01:06:11 πμ » |
|
Το SUNTORY kakubin που έχεις είναι καλό και ακριβό. Αν μπορώ να θυμηθώ καλά, πρέπει να είναι του 1980-1985-6 κάπου εκεί. Σήμερα στοιχίζει περί τα 150 ευρώ και πάνω. Ίσως να λέω και λίγα. Και είναι Japan!! Διαδικτυακά μπορείς να το δώσεις και 250-300 ευρώ!! έχεις δίκιο έψαχνα μια ώρα και βρήκα ένα μόνο στην Ιαπωνία https://dekanta.com/store/suntory-rare-old-kotobukiya-square-bottle-whisky/
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 01, 2017, 01:15:36 πμ από Ramoli »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
alkimel
|
|
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 01, 2017, 07:27:13 πμ » |
|
Λοιπόν,φιλε μου,όσα είναι κλεισμένα με φελλό (Aberlour κλπ.) λογικά είναι οκ.Ολα τα υπολοιπα με το απλό πωμα,και μάλιστα σε εποχή που δεν εμπαινε μπιλια ασφαλειας,ειναι αχρηστα για ποση,εχει αλλοιωθει η γευση-ομιλω εκ πειρας.Στα γρηγορα:Aberlour 100 proof(αν και διαπιστωνω ελλειψη ποσοτητας πιθανον λογω εξατμισης?),Βowmore (ιδιο προβλημα),Κnockando1974,Royal Crown Seagram's,Elijah Graig αξιζουν πιθανως τον κοπο.Τα υπολοιπα μόνο για μουσειο...Μην τα πιεις ,κινδυνευεις να πάθεις οξεια οπτικη νευριτιδα (τυφλωση μη αναστρεψιμη).Επισης τα λικερ,οπως το Special Comfort πιθανον να πινονται.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Hufnagel
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Μηνύματα: 148
|
|
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 01, 2017, 02:47:36 μμ » |
|
το glen turner δες αν εχει ανοιχτει.δειχνει να λειπει μια μικρη ποσοτητα απο μεσα.αν ειναι ετσι οντως,τοτε δεν κανει για ποση γιατι εχει παρει αερα και απο τα χρονια του εχει κανει κακο.
Δεν είναι σίγουρο. Είχα ανοιγμένο και ξεχασμένο ένα Μαρτίνι για 7 χρόνια. Διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι ποτό σε ανοιγμένο μπουκάλι μπορεί να γίνει και καλύτερο. Θυμήθηκα το Μαρτίνι. Από σχεδόν λευκό, είχε πάρει ένα μελί χρώμα και η γεύση του ήταν τουλάχιστον 5 φορές καλύτερη ! Πριν πετάξετε ένα μπουκάλι, δοκιμάστε το περιεχόμενο πρώτα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 01, 2017, 03:07:24 μμ » |
|
Θεμη μου! Το μαρτινι δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το ουισκυ.ουτε το κρασι,ουτε το λικερ..ολα θελουν διαφορετικη προσοχη και διαφορετικη φροντιδα..για τα ουισκυ (τα καλα τουλαχιστον) εχω διαβασει οτι οταν εχει ανοιχτει εχει συγκεκριμενο καιρο μετα για ποση.αναλογα βεβαια με το ποσο ποτο λειπει απο μεσα (αρα ποσο πολυ αερα εχει παρει το μπουκαλι)..σχετικα με το μαρτινι τωρα,οταν αρχιζει κ σκουραινει (πρασινιζει,δλδ περιπου στον χρονο) δεν πινεται.στο λεει φανατικος μαρτινακιας αυτο τωρα αν στα 7 που λες εσυ εχει γινει καλυτερο,δεν εχω δοκιμασει.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
Douglas Whittacker
|
|
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 01, 2017, 08:14:44 μμ » |
|
Το μαρτινι δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το ουισκυ.ουτε το κρασι,ουτε το λικερ..ολα θελουν διαφορετικη προσοχη και διαφορετικη φροντιδα.. Για την αμόλυβδη ξέρεις τι παθαίνει όταν μένει καιρό σε ρεζερβουάρ?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 01, 2017, 08:26:56 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
D.Dimitris
|
|
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 01, 2017, 09:35:25 μμ » |
|
Πάντως με το aberlour υπάρχει ένα καλό και ένα κακό, το καλό είναι ότι άμα το πιεις παίρνεις σύνταξη.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Douglas Whittacker
|
|
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 02, 2017, 02:01:33 πμ » |
|
άμα το πιεις παίρνεις σύνταξη.
Αναπηρική?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|